MAVA öğretim üyesi ve Circle Görsel İletişim Tasarım Stüdyosu’nun kurucusu/yaratıcı süpervizörü Çağla Turgul ve yetenekli öğrencileri Derin Kılıçoğlu ve Ece Kayıkcı’nın gerçekleştirdikleri Zone İletişim Kampanyası ile Koç Üniversitesi’nin, ‘Çevresel Grafik Tasarım’ kategorisinde CASE – Council for Advancement and Support of Education – Avrupa Bölgesi’nin En İyisi Ödülü’ne layık görüldüğünü duyurmaktan gurur duyuyoruz. Bu kampanya, Öğrenci Dekanı Bülent Kılıç; Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ofisi Koordinatörü Behice Pehlivan; Hukuk Fakültesi’nden  Prof. Dr. Bertil Emrah Oder ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden Prof. Dr. Zeynep Gürhan Canlı’nın değerli destek ve katkılarıyla hayata geçmiştir.

Bu ödül kampüsümüzde cinsiyete dayalı şiddet konusunda farkındalık yaratmak amacıyla geçtiğimiz akademik yıl başlatılan Zone projesinin üstün tasarım kalitesini ve dönüştürücü potansiyelini takdir etmek üzere sunulmuştur. Zone, Koç Üniversitesi topluluğunu cinsiyete dayalı şiddet konusunda eğitmeyi, konuyla ilgili sorunları tanımak ve ele almak için araçlar sağlamayı ve güvenli bir akademik ortamı teşvik etmeyi amaçlayan güçlü bir girişimdir.

Yaratıcı süpervizörlüğünü Çağla Turgul’un yürüttüğü, üniversitemiz içinde Görsel İletişim Tasarımı alanında faaliyet gösteren, bu alanda öğrenciler için kendilerini geliştirme olanağı tanıyan Circle, bu ödülle üniversitemizi Görsel İletişim Tasarımı alanında da uluslararası düzeyde örnek bir konuma taşımıştır.

Circle, cesur ve yenilikçi tasarımı ve son teknoloji medya kullanımıyla dikkat çekmekle kalmamış, aynı zamanda topluluğumuz içinde gerçek bir değişim ve dönüşümün temelini atmış, sadece kurumumuz içinde değil, küresel ölçekte de takdir edilen bir kampanya ortaya çıkararak Koç Üniversitesinde ve ötesinde disiplinler arası ve bölümler arası iş birliği için yeni bir standart belirlemiştir.

Circle üyelerini çok hak edilmiş bu ödül sebebiyle kutluyor, başarılarının gelecekteki girişimlere ilham vermesini diliyoruz.