Yazar Zoë Tucker ile çizer Rachel Katstaller’in, teknoloji tarihinin en parıltılı isimlerinden biri haline gelecek olan küçük bir kız çocuğunun gerçek hikâyesini anlattığı “Ada Lovelace ve Sayıların Başını Döndüren Makine”, Koç Üniversitesi Çocuk’ta (KÜ Çocuk) yayımlandı.

Ada problemlere bayılır. Bu problemler ister küçük ister büyük olsun, onun için hiç fark etmez. En çok da içinden çıkılması zor problemleri sever. Kütüphanede ne bulursa okur, karmakarışık matematik işlemlerini çözer ve çılgın makineler icat eder. Ada, yaşıtlarından farksız küçük bir kız çocuğu gibi görünse de, dünyayı değiştirmek üzeredir…

Şair bir baba ile matematik sevdalısı bir annenin kız çocuğu olarak dünyaya gelen Ada, dünyanın ilk bilgisayar programcısı olarak tanınıyor. Dünyayı öyle bir değiştirmek ki, 2009’dan bu yana her yıl ekim ayının ikinci salı günü, “Ada Lovelace Günü” kabul ediliyor. Ada Lovelace Günü, teknoloji ve bilim alanında çalışan ve başarı gösteren kadınları bir araya getirerek yeni nesillere ilham verme ve cesaretlendirme hedefiyle kutlanıyor. 

Ada Lovelace ve Sayıların Başını Döndüren Makine’de yazar Zoë Tucker ile çizer Rachel Katstaller, teknoloji tarihinin en parıltılı isimlerinden biri haline gelecek olan küçük bir kız çocuğunun hayret verici gerçek hikâyesini anlatıyorlar.

Künye Bilgisi:

Ada Lovelace ve Sayıların Başını Döndüren Makine 

Yazar: Zoë Tucker

Resimleyen: Rachel Katstaller

Çeviren: Itır Arda

Yayın tarihi: Mart 2021

Fiyat: 32 TL (KDV’den muaftır)

ISBN: 978-605-7685-76-6

Barkod: 9786057685766

Ürün Sırası: 9

Ebat: 21,5 x 28 cm

Sayfa Sayısı: 32

Kapak Türü: Karton Kapak