Koç Üniversitesi Mezunlar Derneği’nin online içerik serisinde KUMED on the WEB kapsamında 2003 Mezunumuz, Chicago Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ufuk Akçiğit’le COVID-19 dönemine dair kendisinin çalışmaları ve gözlemleri çerçevesinde derinlemesine bir analiz için buluştuk.

Canlı yayınımızda KUMED Denetleme Kurulu Üyesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunumuz ve kendisinin dönem arkadaşı Meltem Ersoy’03 tarafından ağırlanan Prof. Dr. Ufuk Akçiğit’03, Koç Üniversitesi Mezunlar Derneği ev sahipliğinde çalışmalarını kamuoyuyla paylaştı.

Prof. Dr. Ufuk Akçiğit, COVID-19 döneminde araştırma ekibi ART Akçiğit Research Team olarak topladıkları ve yorumladıkları veriler ışığında; global koronavirüs krizine dair vaka sayıları, yayılma hızı, önlemler ve oranların yanı sıra, makroekonomik politikalar, mali destek paketleri ve başta turizm olmak üzere çeşitli sektörler özelinde ticarete etkileri konularındaki analizlerini açıklayıcı bir biçimde ortaya koydu.

Prof. Dr. Ufuk Akçiğit’in konuşmasına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

KUMED Worldwide, KUMED’le Sivil Toplum Sohbetleri ve Koç Üniversitesi Mezunları’na yönelik tüm canlı yayın ve video çalışmalarını KUMED’in kocmezunlar YouTube Kanalı’na abone olarak takip edebilirsiniz.

Koç Üniversitesi Mezunlar Derneği