Koç Üniversitesi’nin 25. yıldönümü ve Anadolu Bursiyerlerinin sayısının 500’e ulaşması şerefine program bağışçıları ve bursiyerler 4 Aralık akşamında özel bir davette bir araya geldiler.

2011 yılında sadece yedi bağışçı kurumun 14 öğrenciye verdiği destekle hayata geçirilen, bugün 220’nin üstünde kurumsal bağışçının katkıda bulunduğu Anadolu Bursiyerleri Programı’nda bu sene ilk defa olarak Koç Üniversitesi mezunları da mezun sınıfları olarak bir araya gelerek 18 yeni girişli öğrenciye destek vermeye başladılar.

Başlangıcından bu yana Koç Üniversitesi Rumelifeneri Kampüsü’ndeki Rektörlük Konutu’nda müteakip birkaç akşama bölünerek gerçekleştirilen geleneksel teşekkür yemeği, bu yıl 4 Aralık akşamında Rektör Umran İnan’ın ev sahipliğinde Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri’nde ilk defa tüm bağışçıların, bursiyelerin, Koç Üniversitesi dekan, dekan yardımcısı ve yöneticilerinin katılımıyla 750 kişilik özel bir akşam yemeği şeklinde gerçekleşti.

Vehbi Koç’un eğitime verdiği önemi vurgulayan “Bir memleketin kalkınmasında iyi eğitim görmüş, lisan bilen, kabiliyetli gençlerin çok büyük tesiri olduğuna inanan bir insanım.” sözlerinden ilham alan kısa film gösterimiyle başlayan gece, Rektör Umran İnan’ın açılış konuşmasıyla devam etti. İnan, konuşmasında Anadolu Bursiyerleri Programı’nın eğitimde fırsat eşitliğini yaygınlaştırma misyonu etrafında iş dünyasının farklı sektörlerini ülkenin çeşitli yörelerinden gençlerle ortak bir paydada buluşturduğunu belirtti.

Gecede bağışçı kurumları temsilen söz alan İstanbul Sanayi Odası Başkanı ve Bahçıvan Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, Anadolu Bursiyerleri Programı’nın mimarı olarak Rektör İnan’ı tebrik etti. Petrol Ofisi CEO’su Selim Şiper ise Cumhuriyet’in ilk yıllarında Atatürk’ün başarılı öğrencilere yatırım yapılması için başlattığı çalışmaların Anadolu Bursiyerleri Programı ile bugün devam etmesini görmekten gurur duyduğunu ifade etti. Mezun bağışçılar adına da 2006 mezunu Orhan Özalp bir konuşma yaptı. Bursiyerlere hayat boyu öğrenme arzularını canlı tutmalarını öğütleyen Özalp, mezun olduktan sonra başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere eğitimde fırsat eşitliği sağlamak üzere üniversitelerine geri verme misyonuyla hareket etmeleri gerektiğini hatırlattı. Bursiyerler adına konuşan Adıyamanlı Şevval Karadağ ise Anadolu Bursiyerleri Programı ile Koç Üniversitesi’nde tıp eğitimi alma şansı elde ettiğini ve en büyük arzusunun gelecekte başka öğrencilerin hayatlarına katkı sağlamak olduğunu söyledi. Gecenin sürprizi, bursiyerlerin gerçekleştirdiği müzik ve dans performansları oldu. Kokteyl ile başlayan davette bağışçılar burs verdikleri bursiyerlerle gece boyunca sohbet ettiler ve yemek sonrasında fotoğraf çektirdiler.