20 Nisan’da KoçPera’da gerçekleşen ilk Fen Fakültesi Mezunlar Buluşması’nı Fizik bölümü 2002 mezunumuz Sarper Özharar anlattı.

“İstiklal Caddesi’nde, Odakule’nin çaprazında, zaten hemen görürsün!” diyerek adresi tarif edilen Merkezhan, namı diğer KoçPera’da Fen Fakültesi buluşmasındaydık.

Girişte yaka kartlarımızı alırken diğer isimlere bir göz gezdirip, “aaa bak şu da geliyormuş, bu da geliyormuş”larımızı söyleyip içeriye girdik. Hafif bir göz aşinalığının bile samimi bir sohbeti başlatmaya yeterli olduğu sıcacık bir ortam bizi karşıladı.

Küçüklerimiz, büyüklerimiz, tam biz mezun olurken hazırlık okuyanlarımız, Sarıyer’e hiç uğramamış olanlar, İstinye’ye hiç uğramamış olanlar, “Cici”ciler ve “ÖMer”ciler herkes oradaydı. Eskiden tanıdığımız arkadaşlar yanında daha önceden hiç görmediğimiz halde birçok ortak noktamız olan daha genç mezunlarla konuşup tanışmak da apayrı bir zevkti.

Katılamayan arkadaşların kulaklarını da bolca çınlattık ve arkalarından atıp tuttuk, bu sebeple bir sonraki buluşmaya katılmanızı tavsiye ediyorum.

Ve tabi ki hocalarımız da oradaydı. Biz hocalarımızı unutmamıştık, ama acaba onlar bizi bunca yıldan sonra hatırlayacaklar mıydı? Yüzlerindeki gülümsemeden anladık ki, hem hatırlıyorlar hem de en az bizim kadar özlemişler.

Eski anılar ve Koç’tan sonraki yaşamlarımız üzerine yapılan sohbetlerde bir kez daha anladık ki, hocalarımız ve üniversitemiz bize bir diplomadan çok daha fazlasını vermiş. “En kısa zamanda tekrar görüşmek üzere” dilekleriyle sona eren geceden herkes tam olarak açıklayamadığı bir mutluluk hissiyle ayrıldı.

Son olarak, Fen Fakültesi Dekanımız Sayın Alphan Sennaroğlu’na, Mezunlarla İlişkiler Koordinatörü Sayın Güneş İngin’e ve Mezunlar Derneği Başkanı Seçil Kınay’a tekrardan bu güzel organizasyona ev sahipliği yaptıkları ve bunca yıldan sonra bizleri bu güzel ortamda bir araya getirdikleri için bütün arkadaşlarım adına teşekkür etmek istiyorum.

Sarper Özharar, Fizik’02