21 Ocak akşamı Londra’da dördüncü kez gerçekleşen mezunlar buluşmasının ardından bu yıl ilk defa Amsterdam’da yaşayan mezunlarımız da biraraya geldiler. 24 Ocak Cumartesi günü gerçekleşen etkinliği Amsterdam temsilcimiz ve gecenin organizasyonunu üstlenen mezunumuz Şule Ergüt’04 anlattı.

Amsterdam’da gerçeklesen Hollanda’da yaşayan Koç Üniversitesi mezunlarının tanışması ve aralarındaki iletişimin artmasına yönelik ilk buluşmamızı 30’a yakın mezunumuzun katılımı ile 24 Ocak Cumartesi akşamı Jordaan bölgesinde Café van Puffelen’de gerçekleştirdik. Van Puffelen Prinsengracht kenarında lokaller tarafından da epey tercih edilen bir brown bar. İçerisi bar ve restoran olarak iki ayrı bolümden oluşuyor. Bize ayırabildikleri restoran tarafındaki ayrı bölme sayesinde mezunlarımız birbirileri ile rahat bir şekilde tanışıp sohbet etme imkânı yakaladılar ve keyifli bir akşam geçirdiler.

Buluşmamızın en güzel hoşluklarından biri Mezunlarla İlişkiler Ofisi’nin katkısı ve Mezunlarla İlişkiler Koordinatörümüz Güneş İngin’in katılımı idi. Üniversitemizin bu tarz aktiviteler için bizi bu kadar destekliyor oluşu hepimizin takdirini kazandı. Gecemize katılan mezunlarımızın çoğu Amsterdam’da ikamet etmekle beraber Den Haag, Rotterdam, Delft, Utrecht ve Eindhoven gibi civardaki büyük şehirlerden de yüksek bir katılım vardı. Çoğu arkadaşımız kendisinden başka en fazla bir ve ya iki Koçluyu tanıdığını belirterek kalabalığı görünce yaşadığı şaşkınlığı dile getirdi. Genelini bankacı/finansçı ve mühendis olarak çalışan arkadaşlarımızın oluşturduğu mezunlar profilimize renk katan ve en çok dikkat çeken mezunlarımız Dış İşleri Bakanlığı mensubu olarak Den Haag’da büyükelçilikte görevli 2009 Uluslararası İlişkiler yüksek lisans mezunu Mevlut Yakut ve Amsterdam’da Artificial Intelligence konusunda yüksek lisans yaptıktan sonra Data Science alanında kendi danışmanlık şirketini kuran 2011 Makine Mühendisliği mezunu Cem Özalp idi.

Mezuniyet yılları ile de geniş bir yelpazeye sahip olan mezun profilimiz 1998’den 2014 mezunlarına kadar uzanıyor. İlginç bir istatistik olarak Hollanda’ da yasayan ’98 mezunu en azından benim bir şekilde tanıdığım ya da iletişime geçtiğim 4 mezunumuz olduğunu söyleyebilirim. Maalesef bu gruptan yalnızca Ali Arolat gecemize katılabildi. Ali aynı zamanda en uzun zamandır- yaklaşık 15 yıldır Hollanda’da yaşayan mezunumuz. Tahmin edersiniz ki kalabalığı görünce en çok şaşıranlardan birisi de Ali’ydi.

Bu buluşmayı düzenlerken beni de şaşırtan tahminlerimin epey üzerinde Koç mezununun Hollanda’da ikamet ettiğini fark etmem oldu. An itibari ile en az 50 civarı Koç Üniversitesi lisans ve lisansüstü mezunumuz Hollanda’ da ikamet etmekte. Bu grubun çoğunluğunu minimum 3-4 yıldır Hollanda’ da yaşamakta olan ve bundan sonra da yakın bir zamanda Türkiye’ye donme planı olmayan arkadaşlarımız oluşturuyorlar. Bundan sonraki buluşmalarımıza daha fazla arkadaşımız katılabilecek diye umuyorum.

Arkadaşlarımızla aramızda yaptığımız karar birliği sonucu daha profesyonel olacağını düşünerek Linkedin üzerinden haberleşmeye karar verdik ve ‘Koc University Alumni in the Netherlands’ isminde bir grup kurduk. Hollanda’da yaşayan bütün mezunlarımızı henüz katılmamışlar ise Linkedin grubuna bekliyoruz. Grubumuzun amacı hem bundan sonraki aktiviteler için haberleşmek hem de Hollanda’ya eğitim ve ya çalışma amacı ile yeni gelen mezun arkadaşlarımızın bizlerle iletişime geçmesini sağlamak. Bundan sonraki ilk aktivitemizi yaz başında açıkhavada yapma konusunda sözleştik. Gelecek buluşmalarımızla ilgili bütün arkadaşlarımızdan fikir ve desteklerini bekliyorum.

Herkese sevgiler 🙂

Şule Ergüt ’04 İşletme

Amsterdam buluşmasına katılan mezunlarımız:

Ali Arolat’98
Fredi Arditti’03
Ozan Akpek’05
Pınar Kahraman’05
Ali Alagöz’06
Zülküf Genç’06
Beste Aysoy Hergüner’07
Işıl Canıtez’07
Ahmet Koray Erdamar’07
Burhan Denek’08
Salih Zeki Tillem’08
Turan Bulmuş’08
Zeynep Tillem’09
Ekin Demir’09
Can Altunlu’09
Memet Mevlut Yakut’09
Murat Çalışal’09
Barış Can Mugan’10
Damla Çavuşoğlu’10
Artunç Ulucan’10
Cem Özalp’11
Müge Şimşek’11
Egemen Bozdağ’12
Onur Kuştepe’13
Salih Emre Uraz’13
Başak Kelleci’13
Elif Çağın Kamacı’14