Değerli Mezunlarımız,

Üniversitemiz için başarı ve yeniliklerle dolu bir yılı daha geride bırakırken sizlere hitap ediyor olmaktan mutluluk duyuyorum.

Üniversitemizin 30. kuruluş yıldönümünü ve Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamanın coşkusuyla, bu yıl ilk kez düzenlediğimiz Koç Üniversitesi Mezun Ödülleri Töreni’ni 30 Kasım akşamı Sevgi Gönül Oditoryumu’nda gerçekleştirdik. Mezunlarımızın üstün başarılarını onurlandığımız bu anlamlı programa, çeşitli kategorilerde adaylar göstererek ve törenimize katılarak göstermiş olduğunuz ilgi için sizlere çok teşekkür ederim.

Bir üniversiteyi değerlendirirken, mezunlarının başarısının önemli bir gösterge olduğuna inanıyorum. Mezunlarımız iyi yerlere gelmiş, başarılarıyla çevrelerine örnek olmuş ve üniversitemize bağlılıklarını korumuşlarsa, onların hayatına gerçekten önemli bir katkı sağlamışız demektir. Tam 30 yıl önce üniversitemize atılan ilk adım, bir mükemmeliyet merkezi inşa etmenin hayalini taşıyordu. Bugün, bu hayalin meyvelerinin birer birer olgunlaştığını, bu mükemmeliyet merkezinde yetişen gençlerin dünyaya yön veren liderler, başarılı girişimciler, sektörlerinde öncü araştırmacılar ve toplumlarına hizmet eden bireyler olduklarını görüyoruz. Mezunlarımız sadece kendi alanlarında değil, toplumun her alanında başarılarıyla öne çıkıyor, çevrelerine bıraktıkları kalıcı etkilerle üniversitemiz için birer gurur kaynağı oluyorlar. Bugün üniversitemizde yetişen yeni nesiller de mezunlarımızın izinde geleceklerine yön veriyorlar. Mezunlarımızın başarıları, öğrencilerimize ilham verirken, şüphesiz ki üniversitemizin mirasını da daha ileri taşımamızı sağlıyor.

30. yılımızı geride bırakırken üniversitemiz için çok önemli atılımların eşiğindeyiz. Bugün artık eğitimde mükemmelliği yakalamış olan üniversitemiz, bundan sonraki dönemde araştırma ve inovasyon alanında dünyaya şekil verecek ve çığır açacak araştırma kurumları arasına girmeyi hedefliyor. Yeni göreve gelmiş bir Rektör olarak ben de potansiyelimizi çok daha yukarılara çıkarmayı, üniversitemizin mükemmeliyetini sürdürülebilir kılacak yeni projeler geliştirmeyi hedefliyorum. Başlıca önceliklerimden biri üniversitemizin atılımlarının arkasına mezunlarımızın desteğiyle büyük bir rüzgar katmak olacak. Bu noktada mezunlarımız ve üniversitemiz arasındaki bağın gücüne çok daha fazla ihtiyaç duyacağız.

Yeni dönemde hayata geçireceğimiz bir projemizi sizinle paylaşmak isterim. Mezunlarımızla doğrudan bağlantılı olan “endowment fund” (bağış fonu) projemizi hayata geçireceğiz. Bu fonlar zaman içinde biriken ve uzun vadede üniversitemize sürdürülebilir kaynak yaratma amacı taşıyan fonlardır. Bu önemli atılımı gerçekleştirmek için etkin çalışan kaynak geliştirme ekibimiz ile mezunlarımıza ve diğer bağışçılara ulaşarak bu projeyi geliştirmeyi hedefliyoruz.

Üniversitemizin kültür ve sanat etkinliklerinin kalbi olan Sevgi Gönül Oditoryumu tüm öğrencilerimizin eğitim yolculuğunda anlamlı bir durak noktası. Mezunlarımızın oditoryumumuzda yer alan koltukları isimlendirmeleri suretiyle yapacakları bağışlarla Koç Üniversitesi Endowment Fonu’nun ilk temellerini oluşturmayı planlıyoruz. Uzun vadeli finansal sürdürülebilirlik temeline dayanan Endowment Fonu’na mezunlarımızın sağlayacağı katkılar, üniversitenin geleceğine sürekli etki edecek bir katkı sunarken, yeni nesil öğrencilerimizin de siz mezunlarımızın izinde yetişmeleri için ilham kaynağı olacaktır.

Üniversitemizin geleceğini şekillendirmek için tüm paydaşlarımızla birlikte yeni projeler geliştirmeye devam edeceğiz. Bu vesileyle üniversitemizin değerini her daim yükselten siz değerli mezunlarımıza yeni yılda sağlık ve mutluluklar diliyorum.

Sevgi ve selamlarımla,

Prof. Dr. Metin Sitti
Rektör