Koç Üniversitesi Fotoğraf Kulübü’nden (KUSHOT) öğrencilerimiz Orhun Şener’16 ve Çağatay Gürbay’16 ile 2015 mezunumuz Hüseyin Karabacak “Sınırda” Sergisi İstanbul Arkeoloji Müzeleri’ndeler.

Koç Üniversitesi Fotoğraf Kulübü’nün üyesi üç fotoğrafçının fotoğraflarından oluşan “Sınırda” başlıklı sergi 19 Şubat’ta, İstanbul Arkeoloji Müzeleri Assos Salonu’nda fotoğrafseverlerle buluştu. Fotoğrafçılar, Ocak 2015’te başlayan proje kapsamında, Kars’tan Ermenistan’a uzanarak, hayatın sınırlarına, insanlarına, seslerine, yüzlerine, gecelerine ve ihlallerine bakıyorlar. Küratörlüğünü MAVA Bölümü Öğretim Üyelerinden fotoğrafçı Laleper Aytek’in yaptığı sergide toplam 49 siyah beyaz fotoğraf yer alıyor. Sergi, 20 Mart 2016 tarihine kadar izlenebilecek.

Koç Üniversitesi’nden KUSHOT (Koç Üniversitesi Fotoğraf Kulübü) üyesi üç genç fotoğrafçı, Hüseyin Karabacak’15, Orhun Şener’16 ve Çağatay Gürbay’16 tarafından hayata geçirilen “Sınırda” başlıklı sergi İstanbul Arkeoloji Müzeleri Assos Salonu’nda 19 Şubat 2016 Cuma günü açıldı.

Yolları sınırda kesişen üç genç fotoğrafçının, Ocak 2015’te Kars’ta başlattığı “Sınırda” projesi, Ermenistan’ın Erivan ve Gümrü kentine kadar uzanarak Doğu’nun iki yakasında devam etti. Üç fotoğrafçı proje kapsamında, Doğu’da hayatın sınırlarına, insanlarına, seslerine, yüzlerine, gecelerine ve ihlallerine baktı.
Genç fotoğrafçılar, bilinmezler arasındaki bu yolculukta; genel ve öznel yaklaşımların buluşma, ayrışma, çatışma ve çakışma noktalarını fotoğraflarıyla gözler önüne seriyor. “Sınırda” sergisinde, toplumsal hafızanın dışavurumunun sonuçtan çok süreçle beraber yakalanan katmanlı anları yansıtılıyor.

Sanatçılar Hakkında
Hüseyin Karabacak, Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü’nden 2015’de mezun oldu, fotoğrafla yedi yıldır uğraşıyor.
Orhun Şener, Arkeoloji ve Sanat Tarihi son sınıf öğrencisi, dört yıldır fotoğrafla ilgileniyor.
Çağatay Gürbay, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencisi ve 2010 yılından bu yana fotoğraf çekiyor.

İş ve özel hayatınızla ilgili paylaşmak istediğiniz güzel haberleri bu sayfalardan mezunlarımıza duyuracağız. Güzel haberlerinizi mezun@ku.edu.tr adresine bekliyoruz.