Yeni Dönem Yeni Mezun Panelleri

Ocak 22, 2018

Yeni dönemle birlikte Mezun Panelleri’ne kaldığımız yerden devam ediyoruz. Panellere katılarak bilgi ve deneyimlerinizi öğrencilerimiz ile paylaşmak istemez misiniz?

Mezun Panelleri ile iş dünyası ve akademinin farklı alan ve sektörlerindeki mezunlarımız deneyimlerini öğrencilerimizle paylaşıyorlar. Kariyer Günleri’nden farklı olarak bu panellerde mezunlarımız şirket tanıtımı yapmıyor, kendi kişisel deneyimlerini okuldaşları ile paylaşıyor ve öğrencilerimize tavsiyelerde bulunuyorlar.

Bu paneller aracılığı ile mezunlarımızın üniversitemiz ile olan bağlarının güçlenmesini amaçlıyoruz. Mezunlarımız panellerde hem diğer mezunlarla hem de öğrencilerimiz ile tanışıyorlar. Panellere katılan öğrencilerimiz ise mezunlarla tanışarak, sektör-şirket-başvuru süreci gibi konularda doğrudan bilgi ve tavsiye alabiliyorlar, mezunlarla yüz yüze görüşme ve tanışma fırsatı buluyorlar. Bu sayede CV’lerini mezunlarla paylaşma fırsatı da bulan öğrenciler iş ve staj bulma konusunda mezunların desteğini alıyorlar. Bu panellerin öğrencilerimiz için bir diğer faydalı yanı ise öğrencilerimizin mezunlarımızın başarılarını görerek motive olmaları, bu kişileri rol modeli olarak almaları ve iş hayatına veya akademik hayata başlama aşamasında kendilerine olan güvenlerinin artmasıdır.

Geçtiğimiz akademik yılda Otomotiv, Elektrik-Elektronik Mühendisleri, Makine Mühendisleri, Çevre, Yenilenebilir Enerji ve Googlers ile devam eden paneller önümüzdeki dönemde yeni sektörler ve bölümlerle devam edecek. Panellere konuşmacı olarak katılmanız, deneyimlerinizi öğrencilerimiz ile paylaşmanız bizi sevindirecektir.

Koç Üniversitesi Mezunlarla İlişkiler Ofisi
E.mail: mezun@ku.edu.tr / gingin@ku.edu.tr
Tel: 0212 338 12 57 (Güneş İngin’03)