İşletme bölümü 2007 mezunlarımız Egemen Döven, Berk Çağlar ve Hakan Bilgütay iş yaşamlarına üç yeni girişim ile devam ediyorlar. Egemen, Berk ve Hakan ile biraraya geldik, girişimcilik öykülerini ve özellikle Kolay Depo’yu konuştuk.

Kolay Depo’da Koç mezunlarına özel indirimler olduğunu da hatırlatalım.

Mezunlarımıza kendinizi tanıtır mısınız? Koç Üniversitesinden mezun olduktan sonra neler yaptınız?
Kolay Depo; 2012 yılının başlarında Egemen Döven, Berk Çağlar ve Hakan Bilgütay tarafından faaliyete geçirilmiştir. Üçümüz de 2007 Koç Üniversitesi İşletme bölümü mezunlarıyız. Okul zamanında çoğunlukla dersleri birlikte seçer, projeleri beraber yapardık bu yüzden birlikte çalışmaya uzun zamandır çok alışığız.

Egemen Döven: Mezun olduktan sonra iş hayatıma aile şirketlerimizden Reysaş Lojistikte başladım. Daha sonra grup şirketlerimizden Reysaş GYO’da çeşitli görevler üstlendim. Halen bu şirketlerde yönetim kurulu üyesi olarak aktif şekilde çalışmaktayım.

Berk Çağlar: Koç Üniversitesi sonrasında Monaco’da yüksek lisans eğitimimi tamamladım. Okul sonrası kısa bir süre aile şirketimiz olan CagPack’te iş geliştirme konusunda çalıştıktan sonra, Garanti Yatırım’da yaklaşık dört sene kurumsal finansman departmanında yatırım bankacılığı yaptım. Şu an Doğuş Holding bünyesinde yurtiçi ve yurtdışı yeni şirket alımları ve yatırımlarıyla ilgilenen yatırımlar departmanında ki görevimi sürdürmekteyim.

Hakan Bilgütay: Üniversiteden mezun olduktan sonra geçen yedi senede; investment banking/trading alanında sırasıyla EFG İstanbul, Credit Suisse ve HSBC Yatırımda çeşitli görevler aldım. Halen HSBC Yatırım’da Türev Ürünler birim müdürü olarak çalışmaktayım. Bu süre zarfında ayrıca 2011 yılında Koç Üniversitesi Finans Master yüksek lisans eğitimimi tamamladım.

Kolay Depo fikri nasıl ortaya çıktı?
Aslında tamamen bizim ve çevremizin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak çıkmış bir proje diyebiliriz. Piyasanın bu konudaki ihtiyacını fark etmemiz ve girişimcilik ruhumuz Kolay Depo’nun çıkış noktasıdır. Özellikle büyük şehirlerde gayrimenkul fiyat artışları sonrasında konut ve işyeri metrekarelerinin küçülmesi insanların ihtiyaçları olan alanları daha farklı şekilde sahip olma alternatifini beraberinde getirmiştir. Bu ihtiyaçlardan yola çıkarak ve yurtdışında ki örneklerini inceleyerek böyle bir yatırımın Türkiye’de başarılı olacağına inandık ve bu sektörün gelecekte ki çok ciddi büyüme potansiyeline karşında sürekli olarak kendimizi yenilemekte ve yatırımlarımıza devam etmekteyiz.

Sistem nasıl işliyor, biraz anlatır mısınız?
Kolay Depo, kişilerin ve kurumların sahip oldukları varlıkları güvenle ve kolayca depolayabilmelerine olanak sağlayan bir eşya depolama sistemidir. Bu sistemi kısaca altı adımla özetleyebiliriz.

Uygun Kolay Kutu, Kolay Depo ekibi tarafından evinize getirilir.
Eşyalarınızın fotoğrafları çekilir ve kategorize edilerek liste oluşturulur.
Saklamak istediğiniz eşyalarınız düzenli bir şekilde paketlenir ve yerleştirilir.
Kolay Kutu’nuzun kapısı mühürlenir, kilitlenir ve anahtarı size teslim edilir.
Kolay Kutu’nuz Kolay Depo’ya götürülür.
Eşyalarınız, istediğiniz zaman tekrar kapınıza getirilir.

Kimler bu sistemden yararlanabilirler?
Evinde/işyerinde mekan daraltan eşyaları sigortalı saklayarak kendine yer açmak isteyenler, evini/işyerini en uygun fiyata büyültmek isteyenler, eşyalarını depolamak isteyenler, evini/işyerini daha kullanışlı hale getirmek isteyenler bu sistemden yararlanabilirler.

Sistemin Türkiye’de ve dünyada örnekleri var mı?
Bu sitem Türkiye’de çok uzun geçmişi olmayan fakat ciddi büyüme potansiyeli olan bir sistem. Dünya’da geçmişi 40-50 yıl öncelerine uzanan, fakat Türkiye’de 4-5 yıldan beri kurumsal olarak varolan bir sektör. Özellikle ABD ve İngiltere’de bu sektörün çok geliştiğini görmekteyiz. Hatta son yıllarda bu sektörün bir hayli çeşitlendiğini görmekteyiz, özellikle Avrupa’da tarihi eser depolama konseptinin büyük talep gördüğünü gözlemlemekteyiz. Ülkemizde de önümüzde ki dönemde bu tarz ihtiyaçların artacağını düşünerek depolarımıza her türlü teknolojik yatırımı sürdürmekteyiz.

Varsa sizi diğerlerinden ayıran özellikler neler?
Vizyonumuz; Türkiye’nin en geniş düzeyde kişisel depolama hizmeti sunan şirketi olmak. Hizmetin güvenli, kalite, yaratıcı ve kullanıcı dostu olmasını esas merkezde tutmak ve tüm abonelere en iyi hizmet kalitesi ve çözümü sunacak altyapıya sahip olmaktır.

Türkiye’deki diğer örneklerinden farklı olarak; Kolay Depo sadece İstanbul’la sınırlı kalmayıp, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Antalya, Samsun, Kocaeli ve Sakarya illerinde de müşterilerine hizmet vermektedir.

Ayrıca rakiplerimizden farklı olarak ve müşterilerimizin taleplerini de göz önünde bulundurarak Kolay Depo bünyesinde iki yeni şirket daha kurduk. Bu şirketlerden biri, www.lastikevi.com.tr web sitesinden hizmet veren LastikEvi. LastikEvi, geçtiğimiz yıl zorunlu hale getirilen kış lastiği uygulamasından yola çıkarak müşterilerimizin kış aylarında yazlık lastiklerini ve yaz aylarında kış lastiklerini saklamalarına olanak sağlamaktadır.

Buna ek olarak www.dataguard.com.tr adlı web sitesi aracılığıyla da DataGuard adlı şirketimiz hizmet vermektedir. DataGuard, teknolojik altyapısıyla ve eşsiz hizmet anlayışıyla kurumlara arşiv çözümleri sunmaktadır.

Üç Koçlunun ortaklığı nasıl gidiyor? İş yaşamında Koçlu olmanın avantajları var mı?
On yıl önce üniversite de başlayan bu dostluğu ortak bir hedefle iş ortamına taşımak hepimiz için çok keyifli oldu. Birbirimizin güçlü yönlerini çok iyi biliyoruz ve ekip olarak birbirimizin eksiklerini tamamladığımızı düşünüyoruz.

Zaman geçtikçe ve okulumuzun mezun sayısının artmasıyla iş yaşamında daha çok Koç Mezunu’yla karşılaşmakta ve bundan büyük keyif duymaktayız. Ayrıca bizimle aynı dönemden başka girişimci arkadaşlarımızın yaptıkları işleri heyecanla takip etmekteyiz.

Mezunlarımız Kolay Depo’ya nasıl ulaşabilir, nasıl yararlanabilirler?
Günümüzde en büyük mağaza ve pazarlama yolu şüphesiz ki internet… Biz de firmamızın internet sitesine yoğun emek ve mesai harcıyoruz. İnternet o kadar değişken ve hızlı ki, kendinizi devamlı yenilemeniz gerekiyor.

Kolay Depo’ya, www.kolaydepo.com.tr adresinden kolaylıkla ulaşılabilinir. Ayrıca 444 2973 no’lu telefondan da hizmet vermekteyiz.

Koç Üniversitesi öğrencileri ve mezunlarına hizmet vermekten gurur duyacağımızı ve onlara özel indirimlerimizim devam etmekte olduğunu buradan duyurmak isteriz.

İş ve özel hayatınızla ilgili paylaşmak istediğiniz güzel haberleri bu sayfalardan mezunlarımıza duyuracağız. Güzel haberlerinizi mezun@ku.edu.tr adresine bekliyoruz.