Kurumsal hayatla yollarını ayıran 2008 Ekonomi bölümü mezunumuz Sezin Şevmet Özer, online takı satışı yaptığı yeni web sitesi www.BijouxRoom.com ‘u açtı. Sezin’le kurumsal hayattan girişimciliğe geçiş öyküsünü ve yeni hedeflerini konuştuk.

Merhaba Sezin, yeni siten hayırlı olsun. Mezunlarımıza kendini tanıtır mısın?
Çok teşekkürler Güneş! 2003 yılında Koç Özel Lisesi’nden mezun oldum ve Koç Üniversitesi Ekonomi bölümünü kazandım. 2008 Şubat’ta Ekonomi bölümünden mezun olur olmaz Yapı Kredi Bankası’nda işe başladım. Dört buçuk sene Yapı Kredi Bankası Genel Müdürlük’te “Dış İlişkiler Muhabir Bankacılık ve Yurtdışı Sermaye Piyasaları” bölümünde çalıştım.

4.5 sene kurumsal hayatta yer aldıktan sonra bu değişime nasıl karar verdin?
Üniversitedeyken arkadaşlarımla hep konuşurduk; bir butik pastane açsak ya da yurtdışından bir marka getirsek diye. Ancak mezun olur olmaz neredeyse herkes gibi ben de çarkın içinde buldum kendimi ve kurumsal hayata gözlerimi açtım. Yapı Kredi Bankası’nda uzman olarak başladığım kariyerim yönetici yardımcılığı ve yöneticilik olarak hep yükselerek ilerlese de hep içimde bir yerlerde olan kendi işimi yapmak arzusunu sonunda daha fazla dizginleyemeyip Haziran 2012′de Yapı Kredi’den ayrıldım. Ağustos ayının sonlarında BijouxRoom’un temellerini attım.

Takılara eskiden de ilgin var mıydı yoksa sadece işle ilgili bir ilgi mi? Sen takı tasarımı yapıyor musun?

Takılara olan ilgim aslında üniversite yıllarında başlamıştı. O zamanlar takı malzemeleri edinip ufak tefek tasarımlar yapmaya başlamıştım. Hatta bundan para kazanır olmuştum eşe dosta satarak. Ancak bu o zamanlar sadece bir hobiydi benim için. Aksesuarlara ve takılara olan ilgim hep vardı. Bir kadının kıyafetini tamamlayan asıl ögenin aksesuarlar olduğuna inanıyorum. Özellikle yapacağım işin hem kendi ilgim olan hem de sevdiğim bir alan olması benim için çok önemliydi. Bu nedenle takıya yöneldim. Şu an takı tasarımı yapmıyorum ancak ilerleyen zamanlarda vakit buldukça yeniden üretebileceğimi düşünüyorum. Tabii bu sefer sadece hobi olarak…

2013 yılında aksesuar modası nasıl olacak?
2012 yılı aksesuar trendlerinin yansımasını 2013 yılında da göreceğiz. Gösterişli ve büyük küpeler, kolyeler, kalın bileklikler, büyük taşlı yüzükler ve renkli tasarımlar 2013’te bizi bekliyor. Özellikle 2012 sonbahar kış sezonuna damgasını vuran yakaları yine 2013 ilkbahar sezonunda da göreceğiz. Modayı takip edenler için önerimiz 2013’te zümrüt yeşili ve yeşil-mavi tonlarında takılar edinmeleri olacak.

Sen yeni trendleri nasıl takip ediyorsun?
Ekonomi okuyup akabinde bankada çalışmaya başladığım için bu konudan oldukça uzak gibi görünsem de ben hep modayı takip eden biri oldum. Modayı takip etmek ve zevkleri doğrultusunda moda olan ürünler ve renkler içinden kendine yakışanı bulması herkes için mümkün diye düşünüyorum. Sürekli ekonominin içinde olsam da ben özel ilgim nedeniyle moda dergilerinden ve sitelerinden hiç kopmadım. Dolayısıyla şu an işim nedeniyle daha da fazla vakit harcayarak global trendlerin ne olduğunu büyük markaların ne adımlar attığını sosyal medya ve internet siteleri aracılığıyla her gün takip ediyorum.

Bijoux Room’u benzer sitelerden ayıran özellik ne?
En temel farkımız butik olarak çalışmamız ve ürünlerimizi makul fiyatlamamız. Bir üründen onlarca satmak yerine butik çalışma prensibimiz ile az adette satıyoruz. Hedefimiz kısa zamanda ürün çeşidini çoğaltarak müşterilerimizin seçim şansını artırmak. Fiyatlarımızı makul tutarak geniş kitlelere hitap etmeyi hedefliyoruz. Yüksek fiyatlar koyup üzerini çizmek ya da daha sonra yüksek indirimler vermek yerine makul fiyatlandırma ile daha geniş kitlelere hitap etmek ve müşterilere keyifli bir alışverişi deneyimi sunmak istiyoruz.

Son olarak, senin için olmazsa olmaz bir takı var mı?
Benim için olmazsa olmaz takı küpe. Günlük tarzıma bağlı olarak taktığım ve kullandığım diğer takılar ve aksesuarlara uygun bir küpe mutlaka kulağımda olur.
Tüm Koç Üniversitesi mezunlarını www.bijouxroom.com ‘a alışverişe bekliyoruz.

İş ve özel hayatınızla ilgili paylaşmak istediğiniz güzel haberleri bu sayfalardan mezunlarımıza duyuracağız. Güzel haberlerinizi mezun@ku.edu.tr adresine bekliyoruz.