KUMED ON THE WEB: Çocuklarımızı kazalardan koruyabilir miyiz?

Nisan 20, 2021

Dr. Selvinaz Albayrak ile KUMED On The Web serimizde bu sefer çocuklarda ev kazalarının önlenmesi üzerine konuşacağız.

-Ev kazası nedir? Görülme sıklığı nedir?

-Ev kazalarının nedenleri nelerdir?

-Çocuklarda sık karşılaşılan ev kazaları (Düşmeler ve Çarpmalar, Boğulmalar, Zehirlenmeler, Yanıklar, Elektrik Çarpmaları, Mutfaktaki Tehlikeler, Banyo ve Tuvaletteki Tehlikeler,Çocuk Odasındaki Tehlikeler)

– Ev kazalarından korunmaya yönelik alınabilecek önlemler

Selvinaz Albayrak 2002 yılında Maltepe Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü’nden mezun olmuş, 2006 yılında Marmara Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu’nda Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği alanında yüksek lisans ve 2018 yılında Koç Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi’nde doktora eğitimini tamamlamıştır.  Mezuniyet sonrası Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde 5 yıl hemşire olarak çalışmıştır. 2007 yılından itibaren ise Vehbi Koç Vakfı (VKV) Semahat Arsel Hemşirelik Eğitim ve Araştırma Merkezi  ve Koç Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi’nde eğitimci olarak görev yapmaktadır. Yenidoğan Yoğun bakım hemşireliği, temel yaşam desteği, fiziksel değerlendirme, ilk yardım konularında eğitim vermektedir.