Beş yıldır mezunlar derneğimizin genel sekreterliği görevini yürüten 2003 mezunumuz Nazlı Zerin Falay ailesiyle yurtdışına taşındığı için görevinden ayrılıyor. Nazlı ile bir araya gelerek dernekle tanışma sürecinden ve geçen beş yıldaki gelişmelerden bahsettik.  Nazlı’ya bundan sonraki hayatında başarılar diliyor, derneğimize verdiği emeklerden dolayı teşekkür ediyoruz.

Merhaba Nazlı, kendini mezunlarımıza tanıtır mısın?

Merhaba, 2003 Uluslararası İlişkiler mezunuyum. KU İstinye ve Rumelifeneri Kampüslerinde okumuş şanslı mezunlardan biriyim.

KUMED öncesi yedi sene uluslararası bir firmada, dört sene de aile şirketimizde çalıştım. Kurumsal hayat ve aile şirketi tecrübesi sonrasında KUMED’de STK, dernek tecrübesi edindim. En zorlusu olsa da, STK hayatını, sosyal fayda yaratmak için çalışmayı çok sevdim.

Dernek Genel Sekreteri olmadan önce derneğin etkinliklerini takip ediyor muydun?

Derneğimizin etkinliklerini takip ediyordum ama iş hayatı, aile düzeni derken çok aktif bir katılımcı maalesef değildim. Derken KoçPera’nın açılış haberlerini okudum ve bu pozisyona gelince KUMED’in takipçisi oldum.

Bu göreve gelme sürecin nasıl oldu?

Aslında her şey oldukça hızlı oldu, Koç Üniversitesi ve Koç Özel Lisesi Mezunlar Derneklerinin eş zamanlı “KoçPera Koordinatörü” aradığını duydum. Her iki okulun da mezunu olarak, hem okullarıma ve camiaya katkım olur hem de kendim yeni bir deneyim edinirim, farklı bir sektörü öğrenirim diye düşündüm.

Bu arada oğlum yeni dünyaya gelmişti ve etrafımdaki herkes bu kadar hızlı iş hayatına geri dönme isteğime şaşırdı. Ben çalışmayı seviyorum, uzun bir ara vermek istemedim, görüşmeler vs derken işe başladım.

Beş yıldır dernekte genel sekreterlik görevini yürütüyorsun. Bize biraz bu dönemi anlatır mısın? Dernekte ne gibi gelişmeler oldu?

Dönüm noktası aslında KoçPera. KoçPera’nın açılmasıyla şehrin içinde, ulaşımı kolay, şık, manzaralı yeni mekanımıza kavuştuk. Böylelikle, yeni içerikler geliştirmeye ve mezunlarımızı bir araya getirmeye başladık.

Her ay Yönetim Kurulu toplantılarımızda nasıl daha çok mezunumuza ulaşırız, neler ilgi çeker, nasıl farklı seneleri, farklı sektörleri yakalarız, hem kurumsal hem de eğlenceli işleri nasıl yaparız diye kafa yorduk. Yönetim Kurulumuz farklı senelerden ve bölümlerden mezun gönüllü üyelerimizden oluşuyor, hep beraber disiplinli ve özverili çalışmalar yürüttük.

Etkinlik sayımız ve içeriklerimiz arttıkça daha çok mezunumuza ulaştık. KUMED etkinliklerini bekleyen sadık bir üye kitlesini yakaladık, onların fikirlerini ve önerilerini de dikkate alarak, yeni içerikler ekledik. Bu süreçte eş zamanlı, KUMED’in iletişim dilini ve tarzını da gençleştirdik, farklı yaş ve ilgi gruplarına seslenen bir dernek olduk ve ailemizi büyüttük.

Katılım artınca, mekanlarımıza bir yenisini kattık, Koç Topluluğu Spor Kulubü’ne giriş sağladık. Mezunlarımızı farklı bir mekanda, yeşillikler içinde, aileleriyle beraber bir araya getirebileceğimiz, sportif imkanlar sağlayan güzel bir yerimiz daha oldu.

Anadolu Bursiyerleri Bağış Kampanyası ile Üniversitemizden kazandıklarımızı geri verme fırsatı bulduk. Bu kampanya ile Yardım Toplama izni gibi ciddi bir süreci yönetme şansını da yakaladık. Dernekler Müdürlüğü, şimdi yeni adıyla “Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü” ile yakın temaslarımız oldu.

Zamanla profesyonel ekibimiz de büyüdü, Operasyon Sorumlumuz Türkan ve İletişim Sorumlumuz Özge ile güzel bir takım olduk, planladıklarımızı birlikte gerçekleştirme imkanını yaşadık ve çok keyif aldık.

Senin için bu süreç nasıldı?

Çok geliştiriciydi, çok şey öğrendim.  Çok değerli profesyonellerle tanışma ve çalışma fırsatım oldu, değerli akıl hocalarım, mentörlerim oldu.

VKV Genel Müdürü Sayın Erdal Yıldırım’ın “Bana Yönetim Kurulunu Söyle, Sana Kim Olduğunu Söyleyeyim” kitabından çok faydalandım. “Profesyonel gönüllü, gönüllü profesyonel” kavramının ne olduğunu anladım.

Dernek kültürü, kurumsal hayatta ya da aile şirketlerinde çalışmaktan çok farklı, sosyal fayda yaratmak adına gönüllü olarak zamanını, aklını ya da kaynaklarını paylaşan kişiler ile çalışıyorsun. Yönetim Kurullarında alınan kararları zamanında gerçekleştirmek durumundasın, iş planını ve zamanını kendin ayarlamalı ve iyi sonuçlar çıkarmalısın. Dernekler Müdürlüğünü ziyaret etmek, resmi yazışmaları yapmak ya da raporlarını zamanında sunmak gibi sorumlulukların var.

Bazen tek başına, bazen kalabalıklar içinde ama hep güler yüzle ve yüksek motivasyon ile iyi ilişkiler kurmaya ve daha iyisini gerçekleştirmeye çalıştım, yaptığım işi çok sevdiğim için zorlanmadım.

Unutamadığın bir anın var mı?

Koçlu olmaktan her zaman gurur duydum, VKV eğitim kurumlarında okudum. KUMED’de çalıştığım bu beş sene benim için çok değerli, ancak en son veda partim için Yönetim Kurulumuzun hazırladığı video unutamayacağım bir anı oldu. Bu kadar başarılı, değerli, renkli ve sevgi dolu bir grup Koçlu ile çalışma fırsatı bulduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum, bana bu mutluluğu yaşattığınız için sizlere çok teşekkür ederim.

Bundan sonrası için planların neler?

Ailemle beraber yeni bir maceraya atılıyoruz, yurtdışına taşınıyoruz. Heyecanlı ancak bir o kadar da zorlu bir süreç bizi bekliyor.. Yeni bir şeyler öğrenip  , değişik bir tecrübe yaşama fırsatı olacak diye düşünüyorum. Mutlaka sosyal fayda yaratan bir dernekte yer almayı ve Çekçe öğrenmeyi hedefliyorum.

Derneğin yeni yönetim kuruluna, yeni genel sekreterine ve mezunlarımıza ne gibi tavsiyelerin olur?

KUMED’i güçlü ve profesyonel bir Mezunlar Derneği yapan eski Başkanlarımıza ve YK üyelerimize çok teşekkürler. Yeni Yönetimlerin de bu bilinç ve vizyon ile derneğimizi daha da ileriye götüreceğine eminim.

Yeni Genel Sekreterimize başarılar diliyorum, daha gidecek çok yol, yapılacak çok güzel işler var, ne zaman destek gerekirse buradayım ☺

Eklemek istediklerin?

Son olarak, bizler Türkiye’nin en iyi Vakıf Üniversitesinin mezunlarıyız ve birlikte çok güçlüyüz. Mezunlarımız farklı alanlarda çalışan başarılı profesyoneller. Bu gücün bir arada derneğimize, toplumumuza ve ülkemize fayda sağlayacağını düşünüyorum. Tüm mezunlarımızı KUMED’e katılmaya davet ediyorum.