Yapay zekânın heyecan verici dünyasına girmeye hazır mısınız? Yapay zekâ nedir, makineler nasıl öğrenir, mevcut durumu, bizi bekleyen gelişmeler… Bu konuşma serisinde, Koç Üniversitesi ve İş Bankası Yapay Zekâ Merkezi ile temel kavramları öğrenip son gelişmeleri konuşuyoruz. Her kesimden dinleyici ile insansız araçlardan doğal dil anlamaya, sağlıkta yapay zekadan robotlara ve daha fazlasına hep beraber giriş yapıyoruz. İlk etkinliği Doç. Dr. Aykut Erdem ile derin öğrenme üzerine gerçekleştirdik. İzlemek için haberin devamına tıklayın.

KUIS AI Yapay Zekâ Araştırma Merkezi, Koç Üniversitesi ve Türkiye İş Bankası ortak girişimi ile 2020 yılında kurulmuştur. Merkez çatısı altında, mühendislik, tıp ve birçok farklı disiplinden gelen öğretim üyeleri ve geniş öğrenci ve araştırmacı kadrosuyla, yapay zekânın en güncel konularında dünya çapında, yenilikçi ve katma değeri yüksek aktif araştırma çalışmaları yürütülmektedir. Ana faaliyet alanları arasında, görüntü, sinyal ve çoklu-ortam işleme, doğal dil anlama, insan-makine etkileşimi, robotik, biyoenformatik ve tıp için yapay zekâ, otonom araçlar ve makine öğrenmesi kuramı yer almaktadır. KUIS AI Yapay Zekâ Merkezi, araştırma çalışmalarının yanı sıra, yapay zekâ farkındalığını artırarak, sektör sorunlarına çözümler üreterek ve yeni nesil yapay zekâ liderleri yetiştirerek ülkemiz bilgi birikimine ve insan kaynağına katkı sunmaktadır.