1 Mart 2014

İngiltere’de yaşayan mezunlar Şubat ayında, Londra’da, CASE Dekanı Ali Çarkoğlu ile buluştular. Bu yıl üçüncüsü ile gelenekselleşen bu buluşmayı İngiltere mezun temsilcilerimizden Sezer Erkılınç’09 anlattı.

Herkese merhabalar,

5 Şubat Çarşamba akşamı, “3. İngiltere’de Yaşayan Koç Üniversitesi Mezunları Buluşması” Londra'da gerçekleşti. Buluşmada yaklaşık otuz Koç Üniversitesi mezunu ve CASE Dekanı Ali Çarkoğlu da yer aldı. Uluslararası İlişkiler'03 mezunu Murat Aktaş’ın da yardımıyla birlikte düzenlenen organizasyon, geçen sene olduğu gibi tarihi St Paul Katedrali manzaralı, Thames Nehri'nin üzerindeki bir pub'da gerçekleşti. Her ne kadar o gün çalışanlar grevde olup Londra metrosu kapalı olsa da katılımın bu seviye de olması açıkçası şaşırtıcı ve sevindiriciydi.

Geçen senenin aksine bu sene, "taze" mezunların (2012 ve 2013 mezunları) çoğunluğunda geçti. Yine en eski mezun unvanı 2001 İşletme mezunu Efe Yücemen'in oldu. CASE Dekanı Ali Bey'in de hassasiyet göstererek katılmasıyla da renklenen buluşmamızda, en dikkat çekici nokta ise gecen seneye oranla birçok yeni yüz görmekti. Her ne kadar Londra dünyanın başkenti olsa dahi bu kadar yeni mezunu aramızda görmek sevindiriciydi. Gece her zaman olduğu gibi "memleketi kurtarma"nın yollarının konuşulmasıyla noktalandı.

Bahar aylarında, – Mayıs sonu, Haziran başı gibi – (Londra ölçeğinde bahar aylarında) Londra’nın en büyük parklarından biri olan Hampstead Heath taraflarında piknik tarzında bir buluşma organize etmeyi planlıyoruz.

Facebook sayfamız bu buluşmaya katılanların da eklenmesiyle yenilendi. Buluşmaya dair fotoğraflar da yine bu sayfada bulunabilir (Ingiltere’de Yasayan Koc Universiteliler- https://www.facebook.com/groups/323004907713000/). Buluşmaya katılan mezunlarımıza ve Ali Bey'e gösterdikleri duyarlılık için kendim ve Murat adına teşekkür ederim.

Cheers,
Sezer Erkılınç'09, Elektrik Elektronik Mühendisliği