Rektörümüz Prof. Umran İnan, İzmir’de yaşayan mezunlarımızla 29 Mayıs Pazar günü bir aksam yemeği ile bir araya geldi. 2011’den bu yana düzenli etkinlikler gerçekleştiren KU ALUMNI @ İZMİR grubu adına 2003 mezunumuz Özüm İlter Demirci hem İzmir’deki mezun etkinliklerini hem de Umran İnan’la gerçekleşen yemeği anlattı.

"Ne güzel günlermiş onlar diye diye birbirimizi bulduk…"

"O güzel günlerin geçtiği yeri, harika dostlukları özlememek mümkün mü? Maalesef mezun olduktan sonra hele de İstanbul’da yaşamıyorsanız kampüse ulaşmak, dostlarla görüşmek umduğumuz kadar kolay olmuyor.

İşte biz de bir elin parmaklarını geçmeyen ama okul hasretinden pranga eskiten birkaç mezun İzmir’de bir araya geldik ve kendimize KU ALUMNI @ İZMİR dedik. Biz, İzmir ve çevresinde yaşayan Koç Üniversitesi mezunlarıyız.

21 Ekim 2011’de İzmir’de ilk buluşmamızı gerçekleştirdiğimizde sayımız 20 kadardı. Duyanlar duymayanlara ulaştı, sosyal medya, kulaktan kulağa, Mezunlar Ofisi ve Mezunlar Derneği’nin yardımlarıyla bugün eposta grubumuza 152 mezun kayıtlı. 2002’den 2015 mezununa kadar değişik yılları, fakülteleri, lisans ve lisansüstü dönemleri temsil eden 152 güzel insan. Sayımız bu bülten ile artmaya devam edecek biliyoruz.

Beraber zaman geçirmekten keyif alan bu 152 kişi geride kalan yıllar boyunca düzenli olarak bir araya gelmeyi kendimize düstur edindik. Her bir buluşmanın arasını fazla açmadan birbirimizi motive ederek her seferinde bir başka güzide İzmir mekânında buluştuk ve işte bugünlere geldik. Aramızdan bu buluşmalarda tanışıp hayatlarını birleştirenler oldu. Doğumları beraber kutlayıp kayıplarda birbirimize destek olduk. Aramızdan bir arkadaşımız iş aradığında, kitabı basıldığında, bir derneğe başkan seçildiğinde veya yeni bir oluşumda yer aldığında bunu hep KU ALUMNI @ İZMİR ile paylaşmak istedi. Okul yıllarından gelen dostlukların yanı sıra buluşmalarda tanıştıklarımızla da ortak noktamızın kuvveti sayesinde sanki yıllardır dostmuşuz gibi hissettik.

KU ALUMNI @ İZMİR üyelerinin oldukça uzun bir süredir heyecanla beklediği buluşma ise geçen ay gerçekleşti. 30.’sunu gerçekleştirdiğimiz buluşmanın mezunlardan başka en önemli katılımcısı Rektörümüz Prof. Umran İnan’dı. Okulumuzdaki gelişmeler hakkında Umran Bey’den bilgi almak, hayallerindeki üniversite tarifini kendi ağzından dinlemek hepimizi çok heyecanlandırdı. Anadolu Bursiyerleri Programı olsun diğer pek çok konuda fikirlerimizi Umran Bey ve okul temsilcimiz Aslı Yantra ile paylaşma şansı bulduk.

Öyle güzel bir gün geçirdik ki Temmuz buluşması için şimdiden yer hakkında aramızda anlaştık. Şimdi sırada tarihi kesinleştirip duyuruyu geçmek var.

Sizin de yolunuz Temmuz ayında İzmir’e düşecek olursa bize ulaşın, size nerede buluştuğumuzu söyleyelim."

KU ALUMNI @ IZMIR adına
Özüm İlter Demirci (Sosyoloji 2003)
Ozum.ilter@gmail.com