Koç Üniversitesi öğrencilerinin profesyonel hayata geçişlerini kolaylaştırmak için planan Mentor Mezun Ağı Programı, 2020-2021 Dönemi’ni noktaladı. Yedi aylık süre boyunca öğrenci menteelerimiz, mentor mezunlarımızla kariyerlerinin ilk adımını daha sağlam atabilmek için birlikte çalıştılar.

Bu dönem başında yenilediğimiz Mentor Mezun Ağı Programı, mezunlarımızın ve öğrencilerimizin ilgileri ile birlikte çok güzel izler bıraktı. Öğrencilerimiz bu programla kariyerleri ile ilgili tavsiyeler alırken mezunlarımız da farklı kuşaklardan geleceğin iş insanları ile tanışma fırsatı buldular. Bunların yanı sıra geleceğin mezunları öğrencilerimiz, mezunlar camiası hakkında bilgiler edinip network havuzlarını genişlettiler. Mezunlarımız ise üniversitelerine olan bağlılıkları ile geri verme kültürünün destekçileri oldular.

2020-2021 Dönemi Mentor Mezun Ağı Programı’na 201 mezunumuz mentor olmak için başvurdu. 181 öğrencimiz ise mentee olmak için başvurularını bizlere ilettiler. Mentor başvurusunun mentee başvurusundan çok olması ve öğrencilerimizin kariyer hedeflerinin uyuşmaması nedeniyle başvuran her mezunumuzu mentor olarak programımıza dahil edemedik. Bu programın camia kültürünü geliştirmek gibi bir amacı olsa da öğrencilerimizin pandemi döneminde artan kariyer kaygılarını azaltmak önceliğimizdi. Bu noktada gelen başvuruları büyük bir titizlikle değerlendirerek öğrencilerimize yardımcı olacağını düşündüğümüz mezunlarımızla öğrencilerimizi mentor-mentee olarak eşleştirdik. Eşleştirmeler sonucunda programa başvuran tüm öğrencilerimize bir mentor atadık.

Mentor Mezun Ağı’na mentor olarak destek veren mezunlarımıza ve mentee olarak katılım gösteren tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz. Programımıza başvurup mentor olarak eşleştiremediğimiz mezunlarımıza da programımıza olan ilgilerinden ötürü teşekkürlerimizi sunarız. Bu programa ve mezunlar camiasına en ufak katkısı olan tüm mezunlarımıza minnettarız.

2021 Güz Dönemi’nde Mentor Mezun Ağı’nın yeni dönem başvuruları açılacak. Yeni dönemde Mentor Mezun Ağı’nda görüşmek dileğiyle, hoşça kalın.

2020-2021 Dönemi Mentor Mezun Ağı’nın nasıl geçtiğini özetleyen infografiğimizi görüntülemek için buraya tıklayınız.