2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Uzaktan Eğitim Yoluyla Gerçekleşecektir.
Eylül 2020, Cuma

T.C. Sağlık Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) 4 Eylül 2020 tarihinde “Yeni Korona Virüs Salgınında Eğitim ve Öğretim Süreçleri” ile ilgili Üniversitelere gönderdiği son yazı sonrasında Koç Üniversitesi, Güz Dönemi öğretimi süresince çevrimiçi/uzaktan eğitime geçmiştir.

Türkiye Sosyal Girişimcilik Ağı Konferansı: Köprüler Kurmak
Eylül 2020, Cuma

Vehbi Koç Vakfı liderliğinde; Koç Üniversitesi Sosyal Etki Forumu (KUSIF), Ashoka Türkiye, Sosyal İnovasyon İnisiyatifi Derneği (SIID), Sürdürülebilir Kalkınma İçin Yenilikçi Çözümler Derneği (SKYÇD), TED Üniversitesi – İstasyon TEDÜ, Mozaik Foundation (Bosna Hersek) ve Social Enterprise UK (İngiltere) ortaklığında yürütülen Türkiye Sosyal Girişimcilik Ağı projesi kapsamında 9-10 Eylül tarihlerinde Türkiye Sosyal Girişimcilik Ağı Konferansı: Köprüler Kurmak etkinliği gerçekleştirildi. Vehbi Koç Vakfı Genel Müdürü Erdal Yıldırım, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Avrupa Birliği Başkanlığı Mali İşbirliği Ve Proje Uygulama Genel Müdürü Bülent Özcan ve Koç Üniversitesi Sosyal Etki Formu (KUSIF) Yönetici Direktörü Dr. Gonca Ongan’ın açılış konuşmalarını yaptığı konferansa, Türkiye'den ve dünyanın farklı bölgelerinden konuşmacılar katıldı.

Girişimci Mezunumuz Sevgi Acar ’16 ile Röportaj
Eylül 2020, Cuma

2016 senesinde Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olan Sevgi Acar ile kendi girişimi olan BAA ve ürünleri hakkında ilham verici bir röportaj gerçekleştirdik.

İş Bankası ve Koç Üniversitesi’nden Sağlıklı Yarınlar İçin Ortak Adım
Ağustos 2020, Salı

Türkiye İş Bankası ve Koç Üniversitesi, toplum sağlığı alanında ülkemizin bilimsel ve akademik faaliyetlerine katkıda bulunmak amacıyla yeni bir iş birliğine imza atıyor.“Koç Üniversitesi İş Bankası Enfeksiyon Hastalıkları Araştırma Merkezi”nde; enfeksiyon hastalıklarıyla ilgili ileri düzeyde araştırma yapılması, hastalıkların tanı ve tedavileri ile korunma yollarının geliştirilmesinde çözüm önerileri getirilmesi, araştırmacı ve eğitimci insan kaynağının nicelik ve nitelik yönünden zenginleştirilmesi, aşı ve ilaç çalışmalarının yürütülmesi hedefleniyor.

Yeni Normalin Gözde Mesleği: Hemşirelik
Ağustos 2020, Salı

Tüm dünyada 14 milyona yakın insanı etkileyen, yaklaşık 600 bin kişinin yaşamını yitirmesine neden olan Covid19 salgını, sağlık sektörünün olduğu kadar sektörün belkemiğini oluşturan, hastalara 24 saat yüz yüze bakım hizmeti veren hemşirelerin önemini bir kez daha ortaya koydu. Hemşirelik mesleğinin standartlarının iyileştirilmesi için çalıştıklarını belirten Koç Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayişe Karadağ, Türkiye’de bu mesleği icra etmek üzere 141 hemşirelik lisans programında yaklaşık 1000 öğretim elamanıyla hemşire yetiştirildiğini ve bu okullarda halen yaklaşık 70.000 hemşirelik öğrencisinin öğrenim gördüğünü söyledi

KUCAST Yayında!
Ağustos 2020, Salı

Çocuk gelişiminden ekonomiye, tarihten yapay zekâya, sonra verin elinizi müziğe oradan da tıptaki gelişmelere… Tıpkı sizin gibi “merakla derdi olan”; hayallerine sarılan; bilime katkıda bulunmak için kolları sıvayan bilim insanları ve uzmanlar, tatlı sohbetleriyle bilimin ışığında bizi güzel bir yolculuğa çıkarıyor.

Koç Üniversitesi AB Komisyonu’nun Üniversiteler Arası İşbirliğini Artırmak Amacıyla Oluşturduğu Programdan Önemli Bir Fon Aldı
Ağustos 2020, Salı

Koç Üniversitesi Avrupa Birliği Komisyonu tarafından verilen Avrupa Üniversiteleri programından fon almaya hak kazandı. Koç Üniversitesi fona, Avrupa’nın belli başlı 7 üniversitesiyle birlikte UNIC adlı konsorsiyumla ve “Endüstrileşme-Sonrası Kentler Avrupa Üniversitesi” projesi ile başvurdu. Koç Üniversitesi, Avrupa Komisyonu’nun 5 milyon Euro’luk başlangıç ödeneğiyle fonlanan projede, konsorsiyumda yer alan 7 üniversiteyle birlikte, üniversiteler arasında ağlar kurulması, öğrenci, akademisyen ve çalışan seviyesinde üniversiteler arası hareketliliğin artırılması ve üniversitelerin içinde bulundukları şehirlere katkıda bulunması amacıyla çalışmalar yürütecek.

Anadolu Bursiyeri Mezunumuz Cem Bülbül ’19 ile Röportaj
Temmuz 2020, Salı

Anadolu Bursiyeri olarak Koç Üniversitesi’nde eğitim alan mezunumuz Cem Bülbül ’19 ile Anadolu Bursiyerleri Programı ve pandemi süreci hakkında konuştuk.

KWORKS COVID-19 Ekspres Platformu Başvuruları Açıldı
Haziran 2020, Çarşamba

Koç Üniversitesi Girişimcilik Araştırma Merkezi KWORKS’ün İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) desteğiyle kurduğu KWORKS COVID-19 Ekspres Platformu başvuru almaya başladı.

Yarım-Dünya: Gezegenimizin Hayatta Kalma Mücadelesi
Haziran 2020, Çarşamba

Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY) tarafından yayımlanan “Yarım-Dünya: Gezegenimizin Hayatta Kalma Mücadelesi” isimli kitap raflardaki yerini aldı. Edward O. Wilson’un kaleme aldığı kitap, Sami Oğuz çevirisiyle yayımlandı.

Ömer İnönü’08 ile Peak Oyun Şirketinin Hikayesi
Haziran 2020, Çarşamba

KUMED, Türkiye’nin ilk Unicorn’u, milyar dolarlık oyun şirketi Peak Games’in Strateji Direktörü ve bu ses getiren satışın ardındaki ekibin bir parçası olan mezunumuzu canlı yayında ağırladı.

KUMED’le Sivil Toplum Sohbetleri
Haziran 2020, Çarşamba

Koç Üniversitesi Mezunlar Derneği, sivil topluma destek veren mezunlarımızı konuk ederek çalışmalarını dinliyor ve mezunlar camiasıyla paylaşıyor.