Koç Üniversitesi Mezunlar Derneği KUrBAĞ BULUŞMALARI’nın 3.sü İnsan Kaynakları alanında yapıldı.

Mezunlar arasında büyük bir ilgiyle takip edilen ve yenileri sabırsızlıkla beklenen KUrBAĞ BULUŞMALARI’nın üçüncüsü 28 Mayıs Salı günü ANAMED’deki Mezunlar Derneği Lokali’nde yapıldı. Yuvarlak masa (round table) formatında yapılan etkinliğe Koç Üniversitesi İnsan Kaynakları Direktörü Mahide Sondikme ve Koç Üniversitesi Kariyer Merkezi Direktörü Selcen Yavuz moderatör olarak katıldılar.

Yuvarlak masa oturumu başlamadan önce yapılan kokteyl sırasında etkinliğe katılan 30 mezunumuz hem eski arkadaşlarını görüp hasret giderdiler hem de daha önceden tanımadıkları mezunlarla tanışarak arkadaşlık ve iş ağlarını genişlettiler. Katılan mezunlarımıza KUMED’in iş dünyası ile ilgili yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verilirken, önerileri de değerlendirildi.

Yemek servisi ile başlayan yuvarlak masa toplantısında birçok farklı sektörden İnsan Kaynakları alanında çalışan mezunumuz IK sektörünün gündeminde olan konular hakkında fikir alışverişinde bulunurken, moderatörlerimiz Mahide Hanım ve Selcen Hanım da deneyimlerini ve görüşlerini mezunlarımızla paylaştılar. Özellikle işe alma, yetenek yönetimi, çalışanların şirketlerde uzun süre kalmalarını sağlamak ve Y kuşağının iş dünyasına adım atmaları gibi konular masaya yatırıldı.

Buluşmadan son derece memnun kalan mezunlarımız, İnsan Kaynakları alanında gelecek buluşmaları tematik buluşmalar yaparak, iş arayanlarla IK işe alımcıların bir araya gelebileceği çapraz buluşmalar organize ederek ve şirket uygulamaları ve deneyim paylaşımı yaparak sürdürmeye karar aldılar. Toplantıya gösterilen ilgi ve katılımcılarımızın orada yaptıkları çok olumlu geri dönüşlerin verdiği güçle Business & Networking ekibi olarak, mezunlarımızın iletişimlerini kuvvetlendirebilmek için yapacağımız bir sonraki etkinliğimizi de paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.

Ocak ayında yapılan Pazarlama, Mart’ta gerçekleştirilen Şirket Birleşme ve Satın Almaları ve Mayıs ayında yapılan IK alanlarının ardından mezunlar arası bağ kurma buluşmalarımıza Hemşirelik ve Sağlık alanında çalışan mezunlarımız ile devam ediyoruz!