KoçAilem Ayrıcalıkları KUMED’lileri Bekliyor!
Haziran 2022, Cuma

KUMED ailesini, KoçAilem imkanlarıyla buluşturmanın sevincini ve gurunu yaşıyoruz!

Koç Üniversitesinden Bir İlk Daha: Yapay Zekâ ve Büyük Veri Beraberliği, Toplum ve Siyasetin Karmaşık Yapısını Çözümleyecek Yeni Bir Platform Oluşturacak
Haziran 2022, Cuma

Koç Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden Doç. Dr. Erdem Yörük, “Politus: Yapay Zekâ Temelli Veri Platformu” adlı projesiyle Avrupa Araştırma Konseyi’nden (European Research Council - ERC) Kavram Kanıtlama desteği almaya hak kazandı. Politus Projesi, sosyal medya ve diğer büyük veri kaynaklarını kullanarak topluma ve siyasete, yani insan davranışına ilişkin, gerçek zamanlı, geriye dönük ve nüfusu istatistiksel olarak temsil edebilen veriler sağlayacak.

Kitap – Osmanlı İmparatorlugu’nda Emek ve İktidar
Haziran 2022, Cuma

Osmanlı İmparatorluğu’nda emek ve sermaye arasında değişen güç ilişkileri ve bu ilişkilerde devlet aktörlerinin oynadığı rol hakkında değerli bilgiler sunan “Emek ve İktidar”, Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY) tarafından yayımlandı. Can Nacar’ın kaleme aldığı bu mü inceleme, Osmanlı sosyal tarihçiliğinin ulaştığı yeni aşamanın sevindirici bir örneği.

Kelimelerle Oynayan Mezunumuz Rana Mengü’21 ile Röportaj
Haziran 2022, Cuma

Koç Üniversitesi'nin yeni mezunlarından Rana Mengü'21 ile Koç Üniversitesi yıllarından, mezuniyet sonrası kariyer adımlarından ve yazarlık deneyimlerinden konuştuk. Bizleri GATE 27 ile tanıştıran Rana Mengü, Medya ve Görsel Sanatlar Bölümü'nden 2021 yılında mezun oldu. Kariyerine Koç Üniversitesi mezunlarının girişimi olan Aposto'da devam ettirecek mezunumuzun macerası ve "Çatlak" isimli şiir kitabı hakkında detaylar ilham veren bu röportajımızda yer alıyor.

Anadolu Bursiyerleri Geleneksel Teşekkür Gecesi Gerçekleşti
Mayıs 2022, Perşembe

11 Mayıs Çarşamba akşamı Divan Kuruçeşme’de düzenlenen Anadolu Bursiyerleri Geleneksel Teşekkür Gecesi’nde program bağışçıları, bursiyerler ve Koç Üniversitesi temsilcilerinden oluşan 800’e yakın davetli uzun bir aradan sonra yeniden bir araya geldi.

KoçAilem Ayrıcalıkları KUMED’lileri Bekliyor!
Mayıs 2022, Perşembe

Mezunlar Bursiyeri Aytaç Mercan’ın Milli Takım Hayali Gerçek Oldu.
Mayıs 2022, Salı

Mezun Sınıfları Bağış Kampanyası ile birlikte Koç Üniversitesi kapılarından 2018 yılında giren Aytaç Mercan, bütün üniversite camiası için gurur kaynağı oldu. KoçRams’in başarılı sporcusu Aytaç Mercan, Koç Üniversitesi'nde Medya ve Görsel Sanatlar eğitimi yanı sıra Psikoloji eğitimi de alıyor. Amerikan Futbolu Türkiye Milli takımına seçilerek hayallerini gerçekleştiren Aytaç Mercan ile ilham veren, keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Gençler Haliç’te 9. Dostluk Kupası İçin Kürek Çekti
Mayıs 2022, Salı

Koç Üniversitesi ve Kadir Has Üniversitesi kürek takımları, “Haliç Dostluk Kupası” için yarıştı. Bu yıl 9.’su gerçekleştirilen yarış, Rahmi M. Koç Müzesi önünde başladı ve Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü önünde son buldu. 9. Haliç Dostluk Kupası Yarışı’nda bu yıl birinciliğe ulaşan ekip Kadir Has Üniversitesi kürek takımı oldu.

TÜBİTAK Ulusal Lider Araştırmacılar Programı’nda En Büyük Destek Koç Üniversitesi’ne
Mayıs 2022, Salı

Türkiye’deki ve ülkemizin bulunduğu coğrafi bölgedeki araştırma üniversiteleri arasında en üst sıralarda yer alan Koç Üniversitesi, TÜBİTAK tarafından 2021 yılında ulusal çapta önemli keşif ve/veya buluş yapma potansiyeli olan projelerle, bu projeleri gerçekleştiren bilim insanlarına verilen hibe desteğini en fazla almaya hak kazanan akademik kurum oldu. Geçen yıl TÜBİTAK tarafından bu kapsamda dağıtılan 32 hibe desteğin 9’u Koç Üniversitesi Öğretim Üyeleri tarafından yürütülen çeşitli projelere verildi.

Yurt İçi ve Yurt Dışı Şehir Buluşmaları ile Koç Üniversitesi Mezunları Bir Arada
Nisan 2022, Salı

Belçika, İsveç ve Gaziantep'te yaşayan Koç Üniversitesi mezunları, 2022 yılında “Yurt Dışı ve Yurt İçi Şehir Buluşmaları” kapsamında bir araya geldi.

Koç Üniversitesi’nde Görme Engellilerin Dünyasını Aydınlatacak Projeye Avrupa Araştırma Konseyi’nden Destek
Nisan 2022, Salı

Koç Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden Doç. Dr. Sedat Nizamoğlu, Avrupa Araştırma Konseyi (European Research Council - ERC) tarafından verilen “Konsolidatör Hibe” desteğini almaya hak kazandı. 2 milyon avroluk destek fonu, Doç. Dr. Sedat Nizamoğlu’nun yürüttüğü “Retina Ağ Optoelektroniği” projesi kapsamında yeni retina implantların geliştirilmesi için verildi. Doç. Dr. Nizamoğlu tarafından geliştirilecek olan esnek, biyouyumlu ve güvenilir implantlar görme engeline karşı yüksek görme keskinliği ve geniş görüş alanı sunmayı hedefliyor.

TÜBİTAK’tan Koç Üniversitesi’ne “En Başarılı Kurum Ödülü”
Nisan 2022, Salı

TÜBİTAK’ın ev sahipliğinde, Türkiye’nin, “Ufuk Avrupa” programına resmi katılımı nedeniyle gerçekleştirilen açılış etkinliğinde Koç Üniversitesi, “En Başarılı Kurum Ödülü’ne layık görüldü. Türkiye’nin en başarılı kurum ödülünün yanı sıra Koç Üniversitesi’nde yürütülen üç proje de, Program kapsamında en başarılı projeler arasına girdi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği (AB) Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve Avrupa Komisyonu Yenilik, Araştırma, Kültür, Eğitim ve Gençlikten Sorumlu Komiseri Mariya Gabriel’in konuşmacı olarak katıldıkları törende, Koç Üniversitesi adına En Başarılı Kurum Ödülü’nü Koç Üniversitesi Araştırma ve Geliştirmeden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özgür Barış Akan aldı.