Ece Gürsoy’16 ile Danimarka’daki Doktora Çalışması Hakkında Röportaj
Nisan 2021, Çarşamba

İşletme ve çift anadal Uluslararası İlişkiler mezunu olan Ece Gürsoy'16 ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. Ece Gürsoy'un Diversity & Inclusion (çeşitlilik ve dahiliyet) konusunu ele alan doktora çalışmasının detaylarını röportajımızda bulabilirsiniz.

Ece Boydak’13 ile “İş Başa Düştü” Hakkında Sohbet
Nisan 2021, Çarşamba

Koç Üniversitesi Kimya Biyoloji Mühendisliği mezunu Ece Boydak'13 ile "İş Başa Düştü" hakkında sohbet ettik. Blog yazarı Ece Boydak'ın hikayesinin detaylarını röportajımızda bulabilirsiniz.

Elif Sanal’03 ile Yoga Hakkında Sohbet
Nisan 2021, Çarşamba

2003 Uluslararası İlişkiler mezunu Elif Sanal ile birlikte “Yoga” hakkında sohbet ettik. Elif Sanal’ın hikayesinin detaylarını röportajımızda bulabilirsiniz.

Gizem Göğüş’12 ile Profesyonel Koçluk Hakkında Sohbet
Mart 2021, Çarşamba

Hukuk Bölümü mezunlarımızdan Gizem Göğüş'12 ile kariyer yolculuğu ve kendi kurduğu koçluk şirketinin hikayesi hakkında keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. Gizem Göğüş ile gerçekleştirdiğimiz keyifli sohbetin detaylarını röportajımızda bulabilirsiniz.

Yeni Normal İle Geçen Bir Yıl
Mart 2021, Cuma

Geçtiğimiz günlerde pandemi etkisiyle birlikte hayatımıza dahil olan yeni normal kavramının birinci yılını doldurduk.

KUMED Akademi’nin ilk serisi Finansal Okuryazarlık Sertifika Programı Başladı!
Mart 2021, Cuma

KUMED ve Spinn Eğitim Danışmanlık iş birliğinde düzenlenen Finansal Okuryazarlık Sertifika Programı’nın ilk dersi 20 Mart Cumartesi günü yirmi yedi mezunumuzun katılımıyla gerçekleşti.

Pandeminin Birinci Yılı ve Sonrası Sempozyumu’nda Pandemi Mercek Altında
Mart 2021, Çarşamba

Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Dilege ve Koç Üniversitesi İş Bankası Enfeksiyon Hastalıkları Araştırma Merkezi (KU-IS CID) Direktörü Prof. Dr. Önder Ergönül’ün katılımıyla 12 Mart’ta düzenlenen “Pandeminin Birinci Yılı ve Sonrası” başlıklı çevrim içi sempozyumda, alanında uzman konuşmacıların da katılımıyla mevcut durumun analizi yapıldı.

Koç Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Tüm Dünyada Büyük Yankı Uyandıran Aşı Milliyetçiliği Raporu
Mart 2021, Çarşamba

Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selva Demiralp, Doktor Öğretim Üyeleri Cem Çakmaklı, Sevcan Yeşiltaş, Muhammed Ali Yıldırım ve University of Maryland’den Prof. Dr. Şebnem Kalemli Özcan’ınberaber kaleme aldıkları  “Aşının Eşitsiz Dağılımının Ekonomik Maliyeti” araştırması dünya basınında geniş yer buldu. Koç Üniversitesi - TÜSİAD Ekonomik Araştırmalar Forumu kapsamında 9 Mart’ta düzenlenen toplantının da teması bu rapordu.

20. Vehbi Koç Ödülü’nün Sahibi Prof. Dr. Hüseyin Vural
Mart 2021, Çarşamba

Vehbi Koç Vakfı tarafından, insanların yaşam kalitesinin artırılmasına katkıda bulunan kişi ve kurumları teşvik etmek amacıyla her yıl kültür, eğitim ve sağlık alanlarından birinde verilen Vehbi Koç Ödülü’ne, bu yıl eğitim alanındaki öncü nitelikteki çalışmalarından dolayı İlköğretim Okullarına Yardım (İLKYAR) Vakfı ve vakfın kurucusu Prof. Dr. Hüseyin Vural layık görüldü.

Kürsüde bir Koç Üniversiteli: Özge Uzun’14
Mart 2021, Salı

Koç Üniversitesi Kimya ve Biyoloji Mühendisliği Bölümü 2014 mezunlarından Özge Uzun ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Sporcu mezunumuz Özge Uzun’un profesyonel yaşam ile spor hayatını nasıl yönettiğini paylaştığı bu sohbette, başarılı mezunumuzun ilham veren anılarını da bulabilirsiniz.

Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bertil Emrah Oder’e, Dünya Çapında İlk Defa Verilen “Anayasacılığın Savunucusu” Ödülü Takdim Edildi
Şubat 2021, Perşembe

Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bertil Emrah Oder, insan hakları ve eşitlik konularında uluslararası alanda yürüttüğü çalışmalarıyla, Anayasacılığın Geleceği Uluslararası Forumu’nun, "Anayasacılığın Savunucusu" Ödülü'ne layık görüldü. Dünya çapında ilk defa verilen bu ödül Türkiye’den Prof. Dr. Bertil Emrah Oder’e online olarak düzenlenen, ‘Global Zirve’de takdim edildi. Ödülü, “Dünyada anayasacılık alanındaki hukukçuların oluşturduğu büyük bilimsel ailenin verdiği bir onur” olarak gördüğünü ifade eden Prof. Dr. Oder, “Bu ödülü yalnızca bana değil, anayasacılık gereklerini bilimsel doğruluk, ciddiyet ve adanmışlıkla her koşulda savunan tüm meslektaşlarımla paylaşıyorum” dedi.

Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kerem Pekkan’ın Çocuklar İçin Yapay Kalp Pompası Projesine Avrupa’dan Destek
Şubat 2021, Perşembe

Koç Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kerem Pekkan, Avrupa Araştırma Konseyi’nden (European Research Council - ERC) “ERC Proof of Concept” desteği almaya hak kazandı. Prof. Dr. Pekkan, “Çocuklar için Yapay Kalp Pompası Üretimi” projesi kapsamında aldığı 150 bin euro destek fonuyla çocuklarda sağ kalp yetmezliğinde kullanılacak yapay kalp pompasını geliştirerek, üretiminin sağlanmasını hedefliyor. Proje kapsamında, ilk olarak kamuoyunda mavi çocuk hastalığı olarak bilinen Fontan kalp hastası çocuklara odaklanılacak.