“Mezunlarımız üniversitemiz için birer gurur kaynağı”
Aralık 2023, Perşembe

Üniversitemizin 30. kuruluş yıldönümünü ve Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamanın coşkusuyla, bu yıl ilk kez düzenlediğimiz Koç Üniversitesi Mezun Ödülleri Töreni’ni 30 Kasım akşamı Sevgi Gönül Oditoryumu’nda gerçekleştirdik. Mezunlarımızın üstün başarılarını onurlandığımız bu anlamlı programa, çeşitli kategorilerde adaylar göstererek ve törenimize katılarak göstermiş olduğunuz ilgi için sizlere çok teşekkür ederim.

Koç Üniversitesi Mezun Ödülleri Sahiplerini Buldu
Aralık 2023, Perşembe

Geleceğin liderlerinin yetişeceği bir mükemmeliyet merkezi olma hedefiyle kurulan Koç Üniversitesi, üstün başarılarıyla topluma katkı sağlayan mezunlarını ödüllendirmek amacıyla “Mezun Ödülleri” programını başlattı.

Genç Sporcular Cumhuriyet’in 100. Yılında Dostluk İçin 10. Kez Kürek Çekti
Kasım 2023, Cuma

Koç Üniversitesi ve Kadir Has Üniversitesi kürek takımları, “Haliç Dostluk Kupası” için yarıştı. Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü önünde başlayan ve Rahmi M. Koç Müzesi önünde son bulan 10. Haliç Dostluk Kupası Yarışı’nda bu yıl Kadir Has Üniversitesi kürek takımı birinci oldu.

Habere Git
Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü Financial Times Sıralamasında Bu Yıl Da En İyiler Arasında Öne Çıkıyor
Kasım 2023, Cuma

Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü, en prestijli yayınlardan biri olan Financial Times “Executive MBA” (EMBA) programları değerlendirmesinde 35’inci sırada yer alarak 10 sene üst üste Türkiye birinciliğini elde etti. Kadın öğretim üyesi oranında %50’ye ulaşan Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü, bu kriterde dünyadan başka bir üniversite ile 1’inciliği paylaştı.

Denizli Mezun Temsilcimiz ve Bağışçımız Özlem Çarkıt’19 İle Röportaj
Kasım 2023, Cuma

Anadolu Bursiyerleri Programı bağışçılarından CMK Kablo’nun yönetim kurulu üyesi Özlem Çarkıt, aynı zamanda bir Koç Üniversitesi mezunu. Dolayısıyla Anadolu Bursiyeri olmanın ne kadar değerli olduğunun bilincinde ve Anadolu Bursiyerleri gibi iyi eğitim almış ve önüne çıkan fırsatları değerlendirmeyi bilen bireylerin ülkemize büyük katkı sağlayacağını düşünüyor.

Habere Git
29. Koç üniversitesi futbol turnuvası başlıyor…/ 29. Koç University Football Tournament Starting…
Ekim 2023, Cuma

Koç Üniversitesi Futbol Turnuvası Başlıyor

30. KURULUŞ YILINDA GÖRKEMLİ KUTLAMA
Ekim 2023, Salı

Cumhuriyetin ilanının 100. yılında Koç Üniversitesi’nin kuruluşunun 30. yılı için 4 Ekim’de Rumelifeneri Kampüsü’nde bir araya gelen okul camiası bu önemli günü heyecan dolu etkinlikler ile kutladı. Sevgi Gönül Oditoryumu’nda düzenlenen Cem Mansur şefliğindeki klasik müzik konserinin ardından Bilim Kapısı’ndan Odeon’a bando eşliğinde uzanan fener alayı yürüyüşü gerçekleştirildi.

Habere Git
Ankara’da Yaşayan Mezunlarımız Ya İstiklâl, Ya Ölüm! Cumhuriyet Yolunda Sergisi’nde Buluştu
Ekim 2023, Salı

15 Ekim Pazar günü Ankara'da yaşayan mezunlarımızla Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde bir araya geldi. Ankara Mezun Temsilcisi Levent Tökün'17'nin koordinatörü olduğu "Ya İstiklâl, Ya Ölüm! Cumhuriyet Yolunda" sergisini Ankara'da yaşayan mezunlarımız hep birlikte gezdi.

Bizim İçin Bilim: Yapay Zekâdan Öyküler
Ekim 2023, Salı

Yapay zekânın heyecan verici dünyasına girmeye hazır mısınız? Yapay zekâ nedir, makineler nasıl öğrenir, mevcut durumu, bizi bekleyen gelişmeler… Bu konuşma serisinde, Koç Üniversitesi ve İş Bankası Yapay Zekâ Merkezi ile temel kavramları öğrenip son gelişmeleri konuşuyoruz.

Mezunlar Bursiyeri Aytaç Mercan’dan Yeni Bir Başarı Haberi
Ekim 2023, Salı

Mezun Sınıfları Bağış Kampanyası ile birlikte Koç Üniversitesi kapılarından 2018 yılında giren Aytaç Mercan, bütün üniversite camiası için gurur kaynağı olmaya devam ediyor.

Habere Git
Sürücüsüz Araç Güvenliği Projesine Avrupa Araştırma Konseyi’nden 1,5 Milyon Avro Destek
Eylül 2023, Salı

Koç Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Fatma Güney’in, “ENSURE: Muhtemel Akıbetler Rehberliğiyle Kazaları Önleyen Tahminler” projesi, Avrupa Araştırma Konseyi’nden (ERC) 1,5 milyon avro değerinde hibe almaya hak kazandı.

İş Hayatında Gençlerin Tercihi Hibrit Çalışma Modeli
Eylül 2023, Salı

Araştırmaya göre, genç profesyonellerin %61'i hibrit çalışmanın kariyerleri üzerinde olumlu bir etkisi olacağını düşünüyor. Genç profesyoneller hibrit çalışmanın faydaları arasında şunları gösteriyor: Masrafların azalıp seyahat fırsatlarının artması, esneklik ve kendilerine değer verildiğini hissetmek.