KUMED 2018 ve 2019 Dönemi Faaliyet Raporu Yenilendi
November 2019, Monday

Geleceğe armağan ettiğimiz öğrencilerle buluştuk.
October 2019, Tuesday

Eğitimde fırsat eşitliğinin en büyük destekçileri olan Koç Üniversitesi mezunları, geleceğe armağan ettikleri yirmi öğrenci ile 9 Ekim Çarşamba günü KoçPera’da bir araya geldi.

October 2019, Tuesday

İktisat, işletme, siyaset bilimi, sosyoloji, hukuk ve tarih alanlarını bir araya getirerek, disiplinler arası bilimsel çalışmalar ve etkinlikler gerçekleştirmeyi, evrensel ölçekte bilimsel katkı sağlamayı, eğitim faaliyetlerinde bulunmayı, araştırmaları desteklemeyi, bilimsel yayınlar yapmayı, sivil toplum yapısının anlaşılmasına katkı sağlamayı hedefleyen “Koç Üniversitesi Sivil Toplum ve Hayırseverlik Araştırmaları Merkezi (KUSİTHAM) açıldı.

Ödüllü bir tiyatro yazarı: Itır Karabulut’04
October 2019, Tuesday

Lise yıllarında tiyatro ile tanışan 2004 mezunumuz Itır Karabulut, kaleme aldığı “Kalanlar” isimli oyun ile 8. Yeni Metin Yeni Tiyatro Festivali’nde Senenin Oyunu Ödülü’ne layık görüldü. Itır’la bir araya gelerek tiyatroyla tanışmasından aldığı ödüle giden süreci konuştuk. Bu keyifli sohbeti okumanızı öneririz.

Koç Üniversitesi Denizcilik Forumu, İstanbul İkinci Klasik Tekneler Buluşmasına ev sahipliği yaptı.
October 2019, Tuesday

Koç Üniversitesi Denizcilik Forumu (KÜDENFOR), SETUR Kalamış Marina’da, İstanbul Yelken Kulübü, Tuzla Yat Kulübü, Tuzla Yelken ve Su Sporları Kulübü işbirliğiyle, “Klasik Tekneler” başlıklı konferansa ve seyir gösterisine ev sahipliği yaptı. Etkinlik kapsamında, Yat Tasarımcısı Yücel Köyağasıoğlu tarafından “İstanbul’un Klasik Yelkenli Tekneleri’’ konulu panelde düzenlendi.

Mezunlar Derneği başkanı: Serhan Vardarlı’03
October 2019, Tuesday

Dört yıldır derneğimizin başkanlığını yürüten Serhan Vardarlı’03 Kasım ayında yapılacak genel kurul ile başkanlık görevini devrediyor. Serhan’la bir araya gelerek keyifli bir sohbetle derneğe katılma süreci ve başkanlık dönemini konuştuk. Serhan dört yıllık dönemde dernekteki gelişmeleri anlatırken bu dönemde edindiği deneyimleri ve tüm camiamıza tavsiyelerini paylaştı.

25. Yıl Özel Kitabı: Bilimin Yolu
October 2019, Thursday

Bilimin Yolu adını verdiğimiz kitabımız kuruluşumuzun 25. yılı kapsamında hazırlandı. Bu kitapta tarihimizdeki önemli dönüm noktalarımıza ilişkin ipuçları yer alıyor.

Koç Üniversitesi 25’inci mezunlarını verdi, Anadolu Bursiyeri Zafer Çavdar okul birincisi oldu.
October 2019, Thursday

Koç Üniversitesi’nin “25. Lisans ve Lisansüstü Mezuniyet Töreni” Rumelifeneri Kampüsü’nde gerçekleştirildi. Bu yıl 1176 öğrencinin diploma aldığı Koç Üniversitesi’nde, Anadolu Bursiyeri olarak eğitim gören Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencisi Zafer Çavdar okul birincisi oldu.

Haliç’te dostluk kupası heyecanı yaşandı.
September 2019, Tuesday

Koç Üniversitesi ve Kadir Has Üniversitesi kürek takımları, geleneksel hale gelen “Haliç Dostluk Kupası” için yarıştı.

KWORKS’ün Yeni Dönem Hızlandırma Programı’na başvurular başladı.
September 2019, Tuesday

Girişimcilerin sürdürülebilir ve ölçeklenebilir teknoloji girişimleri başlatmalarına destek veren Koç Üniversitesi Girişimcilik Araştırma Merkezi KWORKS yeni dönem “Hızlandırma Program”ı için başvuruları almaya başladı.

Kule Dergisi 25. Yıl
September 2019, Tuesday

Koç Üniversitesi Translasyonel Tıp Araştırma Merkezi (KUTTAM) Açıldı.
September 2019, Tuesday

Sosyal bilimler, tıp ve mühendislik alanlarını bir araya getiren, “Koç Üniversitesi Translasyonel Tıp Araştırma Merkezi (KUTTAM) Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Başkanı Naci Ağbal’ın katıldığı törenle açıldı.