Girişimcilerin sürdürülebilir ve ölçeklenebilir teknoloji girişimleri başlatmalarına destek veren Koç Üniversitesi Girişimcilik Araştırma Merkezi KWORKS yeni dönem “Hızlandırma Program”ı için başvuruları almaya başladı. Yenilikçi teknoloji, süreç ya da iş modeli geliştiren tüm girişimcilerin katılabileceği ‘Hızlandırma Programı’na başvurular, 23 Şubat 2018 tarihine kadar yapılabilecek.

Koç Üniversitesi’nin vizyonuyla uyumlu şekilde üretilen yeni bilginin toplumda faydaya dönüşmesini hızlandırmayı amaçlayan Koç Üniversitesi Girişimcilik Merkezi KWORKS, bu yıl dördüncüsünü düzenleyeceği ‘Hızlandırma Programı’ ile teknolojik girişim kurmak isteyen girişimcilere atölye çalışmalarına katılma hakkı, birebir mentorluk desteği ve program kapsamında yatırımcılarla buluşma imkânı sunuyor.

Girişimcilerin sürdürülebilir ve ölçeklenebilir teknoloji girişimleri başlatmalarına destek veren KWORKS Girişimcilik Araştırma Merkezi’nin yeni dönem ‘Hızlandırma Programı’ için başvurular başladı. Yenilikçi teknoloji, süreç ya da iş modeli geliştiren tüm girişimcilerin katılabileceği programa 23 Şubat 2018’ye kadar http://kworks.ku.edu.tr/basvuru adresinden başvuru yapılabilecek.

Yeni program kapsamında yalın girişim metodolojisi üzerine inşa edilen yoğun bir eğitim ve bire bir mentorluk desteği alacak girişimler, fikir ve çözüm doğrulamanın yanı sıra, satış ve yatırım aşamalarından geçerek, KWORKS Demo Day 2018’de yatırımcı ve kurumsal iş ortaklarının yer aldığı etkinlikte sahneye çıkacak.

KWORKS, program süresince girişimlerin ihtiyaç duyduğu birçok alanda sunduğu danışmanlık ve altyapı hizmetleriyle programa seçilen ekiplerin yanında olacak. Program kapsamında KWORKS ekibiyle yakın çalışma imkânı bulacak olan girişimler, aralarında Yapı Kredi, Koç ZER, TOFAŞ, FIAT, Finansbank, IBM, GE, İyzico, Kolektif House, Microsoft, Moroğlu& Arseven, Paraşüt, Plusclouds, Radore, SHERPA, Userspots ve Zaxe’nin de bulunduğu önemli çözüm ortaklarının sunduğu desteklere de erişim imkânı da yakalayacak.

Geçtiğimiz dönemlerde Scorp, Kolay İK, AppAnalytics ve Lala gibi aldıkları yatırımlarla öne çıkan girişimleri mezun eden KWORKS, 2017’nin Şubat ayında açtığı çağrıya 1.000’den fazla başvuru sonucunda, Codela, Dopigo, Nerdeİçek, ServisSoft, ve Taglist olmak üzere 5 girişimi Hızlandırma Programı’na seçmişti.

KWORKS Hakkında

KWORKS, Koç Üniversitesi Girişimcilik Araştırma Merkezi, fikirlerin sürdürülebilir ve ölçeklenebilir yenilikçi girişimlere dönüşmesi için, girişimcilere yenilikçi bir ekosistem yaratmak amacıyla Kasım 2014’te kuruldu. Üretilen yeni bilginin toplumda faydaya dönüşmesini hızlandırmayı amaçlayan KWORKS, ticarileşme süreçlerinde sağladığı altyapı ve mentorluk destekleriyle hızlandırıcı rolü üstleniyor. Girişimcilerin güncel ve etkin yöntemleri kullanarak iş modeli oluşturmasına zemin hazırlayan KWORKS ekibi; 50’yi aşkın mentorun yanı sıra, girişimci ve ileri görüşlü iş insanlarından oluşan Üst Kurulu’nun desteğiyle, girişimcilere önemli bir deneyimin aktarılmasına aracılık ediyor. Ülkemizde girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmayı amaç edinen KWORKS; girişimciler, yatırımcılar ve girişimcilik ekosisteminin diğer paydaşları için önemli bir buluşma noktası olarak görev yapıyor. KWORKS, Şişli’deki 1200 m2’lik alanında girişimcilere 7 gün 24 saat çalışabilecekleri bir ortam sunuyor.

KWORKS Faaliyetleri
Girişimcilik Programları

http://kworks.ku.edu.tr
http://www.facebook.com/kworkscenter
http://www.twitter.com/kworkscenter
http://www.instagram.com/kworkscenter