Cinsiyet eşitliğini konu alan etkinliğe KUMED Yönetim Kurulu Üyesi Hazal Er’13 ev sahipliği yaptı.

Moderatörlüğünü 2013 mezunumuz Hazal Er’in yaptığı “Eşit Miyiz?” başlıklı panelde konuşmacılar, üniversitemizin İşletme ve Psikoloji bölümleri öğretim üyesi Prof. Dr. Zeynep Aycan, Sosyoloji bölümü öğretim üyesi ve KOÇ-KAM direktör yardımcısı Dr. Aslı Mert ve SEBUKA (Sen Bu Kadınların Avukatı mısın?) Platformu kurucusu ve Hukuk mezunumuz Av. Aslı Karataş’12 idi.

Panelde toplumsal cinsiyet eşitsizliği ve bu eşitsizliğin nasıl giderilebileceği tartışıldı. Kadınların önüne çıkan görünmeyen engeller (cam tavan), ev içi emeği iş bölümü ve kadının görünmeyen emeği (ikinci vardiya), ebeveynliğin kadın istihdamı üzerindeki etkisi, hukuki düzenlemelerin cinsiyetsizleştirilmesi, STEM (Science, Technology, Engineering & Math) alanında kadınların iş gücüne katılım oranı, liderlik kaygısı ve motivasyonu, cinsiyete dayalı adaletsiz gelir dağılımı, eşit temsil için cinsiyet kotası uygulamaları panelimizde tartışılan konulardan bazılarıydı.

Katılan ve katkılarını sunan mezunlarımıza teşekkür ederiz.

Hazal Er’13 hakkında:

Hazal Er, 2013 yılında Koç Üniversitesi Elektrik & Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Mezun olduktan sonra Koç Üniversitesi Optik Mikrosistemler Laboratuvarı’nda asistanlık yaptı ve Koç Üniversitesi’nde elektrik & elektronik üzerine yaptığı yüksek lisans eğitimini 2016 yılında tamamladı. Ardından Galatasaray Üniversitesi’nde mühendislik yönetimi üzerine yüksek lisans derecesini aldı. 2015 yılından beri Arçelik’te AR-GE mühendisi olarak çalışmaktadır. 2013 yılından beri KUMED üyesi olan Hazal, 2018 yılından beri derneğimizin yönetim kurulunda yer almaktadır.