Üç Koç mezununun yapımcılığını üstlendiği Takım-Mahalle Aşkına Ekim ayında gösterime girdi. Filmin hem öyküsünü yazan hem de yapımcısı olan 2004 Ekonomi mezunlarımızdan Kerem Özerdoğan’la bir araya geldik, Takım-Mahalle Aşkına’yı konuştuk.

Kendini tanıtır mısın? Koçtan mezun olduktan sonra neler yaptın?

Adım Kerem Özerdoğan. 1979 doğumluyum. İstanbul Erkek Lisesi’nin ardından Koç Üniversitesi’nde Ekonomi okudum. Üniversite yıllarında sinema alanında çalışmaya karar verdim. 2004 senesinde mezun olduktan sonra Bilgi Üniversitesi’nde Sinema ve Televizyon yüksek lisansı yaparak bir yandan da yapımlarda çalışmaya başladım. Birçok yapımda farklı departmanlarda çalıştım. Uzunca bir süredir de farklı projelerde yapımcı olarak görev alıyorum.

Filmin hikayesi sana ait. Takım fikri nasıl doğdu? Senin futbola ilgin var mı?

İlgi alanlarımın başında sinema geliyor ve aklıma gelen film fikirlerini not etmek de alışkanlıklarımdan biri. Takım da bu fikirlerden biri idi. Hikayenin birleştirici ve sıcak olması, futbol gibi popüler bir öğeyi kullanarak derdini anlatması, hikayeyi paylaştığım yakın çevremin çok hoşuna gitti ve bu da fikrin gerçeğe dönüştürülmesi adına cesaret verici oldu.

Futbol ile seyirci olarak ilgim var. Çok sıkı bir Beşiktaş taraftarı olduğumu söyleyebilirim. Pek nadiren Beşiktaş maçlarını kaçırırım.

Ekipte başka Koçlular da var. Nasıl bir araya geldiniz? Nasıl bir takım oldunuz?

Filmin fikir aşamasından itibaren yanımda zaten 2005 Koç mezunu ve aynı zamanda bir yapımcı olan yakın arkadaşım Fikret Manoğlu vardı. Bu filmi beraber ortaya çıkardık. Ekibimize daha sonradan idari yapımcı olarak 1997 mezunu Bahri Akkoyunlu da katıldı.

Bildiğiniz gibi sinema çok kalabalık bir insan grubu tarafından ortaya çıkarılan bir sanat. İlk andan itibaren harika ekiplerle ve oyuncular ile çalıştık. Bu en büyük şansımızdı. Filmin ismi gibi, çaycısından yönetmenine harika bir takım olduk.

Filmin yapım aşaması nasıl geçti, seni çok ne zorladı?

Filmin yapım aşamasına geçmesi uzun zaman aldı diyebilirim. Bir iki cümlelik bir fikri sinema perdesinde görmeyi hayal edince doğru kişileri bir araya getirmeniz gerekiyor. Bu filmin benim için en heyecan verici noktalarından biri farklı sinema disiplinlerinden gelen İnan Temelkuran ve Emre Şahin’i bir araya getirmekti örneğin. Filmin yapım aşaması ise genel olarak sorunsuz ve keyifli geçti. En çok zorlananlar sanırım setin belli günlerinde çok sıkı futbol oynamaları gereken oyuncular ve onların peşinden kameraları ile koşmak zorunda olan Emre Şahin ve görüntü yönetmenimiz Clint Lealos oldu.

Önünüzde yeni projeler var mı?

Takım filmi arkasında yaratıcı bir ekip bıraktı. Yeni projelerimiz olacak elbette.

Filmi izleyemeyen mezunlarımız nerede, nasıl izleyebilirler? DVD’si olacak mı?

Film zaman içinde tabii ki TV, DVD vs. bir çok platformda izlenebilecek.

http://www.takimmahalleaskina.com

İş ve özel hayatınızla ilgili paylaşmak istediğiniz güzel haberleri bu sayfalardan mezunlarımıza duyuracağız. Güzel haberlerinizi mezun@ku.edu.tr adresine bekliyoruz.