Türkiye’ de tamamen el işçiliğiyle üretilen ilk güneş gözlüğü markalarından biri olan Elia Sunglasses’ın kurucuları 2013 mezunlarımız İlayda ve Ayda ile biraraya geldik. Farklı ürün arayışında olan ve zor beğenenler mezunlarımız sipariş üzerine kendi tasarımlarını, renklerini seçebilir ve kendi tarzlarını yaratabilirler.

Merhaba kendinzi mezunlarımıza tanıtır mısınız? Koç Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra neler yaptınız?

Biz İlayda Soylu ve Ayda Timer, Koç Üniversitesi 2013 yılında İşletme ve Ekonomi bölümlerinden mezun olduk.
İlayda: Üniversiteden mezun olduktan hemen sonra Fiba Holding bünyesindeki Marks and Spencer firmasında çalışmaya başladım. İki sene sonunda buradan ayrılarak Esas Holding bünyesinde çalışma hayatıma devam ettim, yaklaşık sekiz ayın sonunda kurumsal iş hayatından vazgeçme kararı alarak işten ayrıldım.
Ayda:Ben de mezun olunca Zomato isimli startup bir firmada iş hayatıma başladım. İki sene sonunda kariyerime Universal Music Group’ta bir sene çalışarak devam ettim. Bu süreçte çeşitli araştırmalar ve çalışmalar yaparak 2017 yılı başlarında yakın arkadaşım İlayda Soylu ile beraber Elia Sunglasses markasını kurduk. Elia Sunglasses, Türkiye’ de tamamen el işçiliğiyle üretilen ilk güneş gözlüğü markalarından biri. Tasarım, tedarik, üretim, pazarlama dahil tüm süreçlerini ikimiz yürütmekteyiz. Bir kaç aylık bir çalışmanın üzerine yaklaşık bir ay kadar önce internet üzerinden satışa başladık.

Elia Sunglasses fikri nasıl doğdu? Markayı biraz anlatır mısınız? Ürünleri tanıtır mısınız?

Güneş gözlüklerine ikimizin de yıllardır büyük ilgisi vardı zaten. Kendimiz için tasarımlar yapıp ürettiriyorduk, bu sebeple çok yabancı olduğumuz bir konu değil. Kısacası özel ilgi alanımızı bir markaya dönüştürerek Elia Sunglasses’ı kurduk. Elia Sunglasses, alışılmışın dışında rengarenk camlarla farklı tasarımları buluşturan güneş gözlükleri üreten bir marka. Bunun yanı sıra, yıllardır görmeye çok alıştığımız kalın kemik çerçevelerin yerine ultra hafif çerçevelerle dikkat çekmeyi hedeflemekte. Açıkçası Türkiye’de el yapımı gözlük alanında standart dışı çok fazla marka maalesef yok, genelde belli kalıplar, çerçeveler ve koyu renklerden oluşuyor. Sipariş üzerine çalıştığımız için müşterilerimiz kendi tasarımlarını, renklerini seçebiliyor ve farklı ürün arayışında olanlar, zor beğenenler için kendi tarzını yaratma opsiyonu sunuyoruz.

Markanın ismi nereden geliyor?

Markanın ismi bizim markaya bakış açımızı yansıtsın istedik. Bunun yanında güneş gözlüğü güneşi, yazı çağrıştıran bir aksesuar olduğu için beraber yaptığımız seyahatlerden ilham alarak Yunanca kökenli isimlerden “mütevazı güzellik” anlamına gelen Elia ismini seçtik.

İlerisi için hedefleriniz neler?

İlerisi için en büyük hedefimiz yakın zamanda mağazamızı açarak internet ve mağaza satışını bir arada yürütmek. Bunun dışında ünlü markalarla anlaşmalar yapıp satış kanallarımızı genişletmeyi planlamaktayız. Bu süreçte, Elia Sunglasses olarak katılabildiğimiz etkinliklerde de markamızın görünürlüğünü artırmayı hedeflemekteyiz.

Mezunlarımız size nasıl ulaşabilirler?

www.eliasunglasses.com ve instagram’da @eliasunglasses’dan bize ulaşabilirler.

İş ve özel hayatınızla ilgili paylaşmak istediğiniz güzel haberleri bu sayfalardan mezunlarımıza duyuracağız. Güzel haberlerinizi mezun@ku.edu.tr adresine bekliyoruz.