KUMED AKADEMİ / Finansal Okuryazarlık

Nisan 20, 2021

KUMED’in yeni etkinlik serisi KUMED AKADEMİ ile sertifika programlarımız başlıyor!

İlk serimiz Finansal Okuryazarlık’ta eğitmenimiz Özlem Derici Şengül ile yatırımcılar, işletmeler, tasarruf sahipleri ya da sadece daha fazlasını öğrenmek isteyenler için finansal okuryazarlık konusuna giriş yapmayı ve finansal açıdan değerlendirmelerde bulunabilmeyi hedefliyor.

Program başlangıç tarihi: 20 Mart 2021
Program süresi: 8 Hafta & 16 Ders
Ders zamanları: Her Çarşamba 20:00 ve Her Cumartesi 10:00
Ders süresi: 75 dk.
Eğitim platformu: ZOOM
Eğitim dili: Türkçe

Eğitim bedeli: KUMED Üyeleri için 1.500 TL, Mezun ve Misafirler için 1.800 TL

Bu program Finansal Okuryazarlık konusunda bilgi sahibi olmak isteyen herkese açıktır.
Yerler sınırlıdır.
Eğitimin sonunda katılımcılara sertifika verilecektir.

FİNANSAL OKURYAZARLIK SERTİFİKA PROGRAMI

I. Yatırımcılar için Finansal Okuryazarlık
1. Davranışsal Finansın Temelleri
2. Yatırım Araçları ve Finansal Piyasa Dinamikleri
3. Hisse Senedi Piyasasının Yapısı ve İşleyişi
4. Vadeli İşlemler Piyasasının Yapısı ve İşleyişi
5. Tahvil Piyasasının Yapısı ve İşleyişi
6. Petrol ve Altın Piyasası Dinamikleri
7. Türev Piyasaların Yapısı ve İşleyişi
8. Kripto Para Piyasası Yapısı ve İşleyişi

II. İşletmeler için Finansal Okuryazarlık
1. Finansal Tablolar (bilanço, gelir tablosu, nakit akış tablosu)
2. Bütçe Oluşturma

III. Tasarruf Sahipleri için Finansal Okuryazarlık
1. Ekonomik Büyüme ve Konut/Otomobil/Beyaz Eşya Piyasalarının Dinamikleri
2. Enflasyon ve Para Politikası
3. Dış Denge, Rezerv Yönetimi, Kırılganlıklar ve Döviz Kurunu Etkileyen Faktörler
4. Bütçe ve Borç Dengesi, Faiz Seviyesini Etkileyen Faktörler
5. Kredi, Mevduat, Repo Piyasası, Fonlar
6. Emekliliğin Finansmanı ve Bireysel Emeklilik Sistemi

IV. Genel Değerlendirme/Bitirme Sınavı

Özlem Derici Şengül Kimdir?
Meslek hayatına Globalsource Partners Türkiye’de Asistan Ekonomist olarak başlayan Özlem Derici Şengül, Erste Securities İstanbul ve Ata Yatırım’ın ardından, Deniz Yatırım Menkul Değerler’de Başekonomist olarak çalışmış; şu anda kendi girişimi olan Spinn Eğitim ve Danışmanlık şirketinde kurumsal şirketler ve STK’lara makroekonomik danışmanlık ile eğitim hizmetleri vermektedir. Şengül, aynı zamanda ulusal ekonomi kanallarının tümünde profesyonel yorumcu olarak yer almakta; BloombergHT televizyon kanalının Küresel Piyasalar programında her hafta Salı akşamları saat 22:00’da ve BloombergHT Radyo’da her hafta Çarşamba sabahları 07:00’deki İş Başı programında daimi konuk olarak yer almaktadır. Şu anda İstanbul Bilgi Universitesi Finansal Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin Araştırma Direktörlüğü’nü de yürüten Şengül, İstanbul Bilgi Universitesi İktisat bölümünü burslu olarak bitirmiş ve kendisinin aynı üniversiteden Finansal İktisat master derecesi bulunmaktadır.