2015 mezunlarımız Furkan Taşel ve Tekin Öztekin ile öğrencimiz Eray Erdoğan’ın kurduğu LALA, Yarının Yıldızı 100 Startup listesinde yer aldı. Mezunlarımız Furkan ve Tekin ile görüştük, LALA’yı mezunlarımızla paylaşmalarını istedik.

Merhaba Furkan ve Tekin, yeni girişiminiz Lala Eğitim Teknolojileri geçtiğimiz günlerde Turkishtime dergisinin hazırladığı Yarının Yıldızı 100 Startup listesinde yer aldı. Sizi çok tebrik ederiz. Kendinizi mezunlarımıza tanıtır mısınız?

Girişimcilik/sosyal girişimcilik liderlik ve eğitim konularına çok ilgi duyan, bu lenslerden bakarak, bu araçları kullanarak çevresinde fayda yaratmaya çalışan bir ekibiz.

Üç kurucu ortak olarak hepimiz Robert Kolej mezunuyuz ve hepimiz farklı bölümlerden mezunuz dolayısıyla her şeyiyle birbirimizi tamamlıyoruz. (Furkan Bilgisayar, Tekin Endüstri, Eray İşletme)

Bu girişimi bizimle paylaşır mısınız? Fikir nasıl doğdu ve bu fikri nasıl geliştirdiniz? Ne gibi hizmetleriniz var?

Dershanelerin kapanma konusunun konuşulduğu çoğu öğrencinin öğretmenin ve velinin çaresiz hissettiği dönem 2014 yazında ayının sonlarına doğru bir online dershane fikri ile yola çıktık.

Ürünümüzü tasarladıktan sonra farklı kullanıcıların ihtiyaçlarını doğru bir şekilde karşılaması ve beklentileri tespit edebilmek adına 300’ü aşan üniversiteye hazırlık sürecinde olan İstanbul & Anadolu’da yaşayan öğrencilerle yüz yüze görüşmeler gerçekleştirdik.

Bu görüşmelerde sınava hazırlık sürecinin en büyük kısmının soru bankalarından soru çözümü olduğunu ancak gerekli takip ve yönlendirme eksikliğinden, çözülen soruların kayıt altına alınmamasından dolayı öğrencilerin etkisiz ve bilinçsiz çalıştıklarını veya kendilerini kaybolmuş hissederek çalışmayı bıraktıklarını gördük ve “Lala”yı kurguladık.

Piyasadaki sekiz yayıneviyle (Final, FDD, Karekök, Esen, Palme, Fen Bilimleri, Birey, Sınav) anlaştık. Hepsinden bütün YGS/LYS hazırlık soru bankalarının kitap, konu ve test numaralarına göre cevap anahtarlarını aldık.

Öğrenciler bizim anlaşmalı olduğumuz yayınevlerinin soru bankalarından sorularını çözüyor, bizim uygulamamızdan hangi kitabın hangi konusundan hangi testi çözdüğünü seçiyor ve cevaplarını giriyor. Sistem hem öğrencinin yerine testlerini kontrol ediyor, hem de sene boyunca istenilen bir konudan toplam kaç soru çözülmüş başarı oranı gibi daha etkili çalışmaya yarayacak bilgileri kendisine raporluyoruz.

Lala kullanıcısı öğretmenler ise bütün öğrencilerinin performanslarını tek ekrandan görebiliyor, kim hangi konuda ne kadar eksik, hangi soruları yanlış yapmış fark ediyor ve bu sonuçlara göre ödevlendirme ve ödev takibi yapabiliyor. Böylece tüm öğrencilerinin sınava hazırlık sürecine hakim olarak kişi bazında doğru yönlendirmeleri yapabiliyor.

Hem öğretmenlerimizin hem de öğrencilerimizin işini kolaylaştıracağına emin olduğumuz sistemimiz öğretmenlere tamamen ücretsiz, öğrenciler de ücretsiz bir şekilde sistemimizi deneyebiliyor, üyeliğini yükseltmek isterse sadece bir seferlik 20 TL veriyor.

Nasıl bir ekip kurdunuz? Ekibinizde kimler var?

Kurucu ekibimiz biz ve Eray Erdoğan’dan oluşuyor. Yine Robert Kolej mezunu bir yatırımcımız var. Kendisi de eğitim background’una sahip olduğu için bize belirli alanlarda çok fayda sağlıyor. Bir de bize her alanda destek olan Koç’tan mükemmel bir destek ekibimiz var. Bu ekipte Eda Keskin, Yeşim Kaya, Su Yumrutaşlar, Ceren Şahin ve Kübra Altın var.

Hedef kitlenizden nasıl tepkiler alıyorsunuz? Bundan sonrası için planlarınız nelerdir?

Şu an platformumuza kayıtlı 15.000 üyemiz var. Kurumsal olarak çalıştığımız beş eğitim kurumu var. Ürünümüzü geliştiriyorken kullanıcı yorumlarına çok önem veriyoruz. Bu zamana kadar öğrencilerden öğretmenlerden aldığımız tavsiyeler özellik eklemeleri talebiyle ürünümüzü geliştirmeye devam ediyoruz. YGS’den sonra bize çok katkı sağlayacağını düşündüğümüz bir özellik eklemesi yapmayı planlıyoruz. Onun üzerine çalışıyoruz. Hedefimiz 2016 LYS’yi 50000 üyeyle kapatmak. Uzun vadeli hedefimiz de paydaşlarımızın destekleriyle birlikte eğitim alanında öğrencilere en fazla fayda sağlayan platform konumunda olmak.

Mezunlarımız Lala’yı nereden inceleyebilirler? Size nasıl ulaşabilirler?

Mezunlarımız uygulamamızı hem App Store hem Google Store’dan indirip inceleyebilirler.

Bizimle görüşmek konuşmak isterlerse de mail yoluyla ulaşabilirler. (Furkan@lala.education, tekin@lala.education, eray@lala.education)
İş ve özel hayatınızla ilgili paylaşmak istediğiniz güzel haberleri bu sayfalardan mezunlarımıza duyuracağız. Güzel haberlerinizi mezun@ku.edu.tr adresine bekliyoruz.