Kerem Kabadayı’00 ve Ozan Baysal’00 ile Müzik Üzerine bir Söyleşi

Kerem Kabadayı’00 ve Ozan Baysal’00 ile Müzik Üzerine bir Söyleşi
Müziğin Hayatımızdaki ve Akademideki Yeri

• Koç Üniversitesi’ndeki Öğrencilik Yıllarımız
  • 90’lardan bu yana neler değişti?
  • Türkiye’de Müzisyenlik & Müzikbilim

Mezunlarımız Kerem Kabadayı’00 ve Ozan Baysal’00 ile Koç Üniversitesi ve Müzik’in kesiştiği yerde buluşmaya hazır mısınız?

Mor ve Ötesi’nin kurucularından Kerem ve Müzik alanında etkileyici bir akademik kariyere sahip Ozan; sektördeki mezunlarımızdan, eski KUMED Başkanı Serhan Vardarlı’03 moderatörlüğünde bir araya geliyorlar.  Koç Üniversitesi yılları, Türkiye’de müzisyenlik serüveni ve yıllar içinde Türkiye’de müzik sektöründeki değişimin konuşulacağı bu özel yayın kaçmaz!

Üstelik bu eşsiz sohbet, YouTube üzerinden canlı yayınlanacak ve sizlerden gelecek sorulara da açık olacak.

Ozan Beysal’00 Kimdir?

Ozan Baysal, 2000 yılında Koç Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümünden mezun oldu. 2004 yılında İ.T.Ü. Müzik İleri Araştırmalar Merkezi’nde Müzik Yüksek Lisansını, 2011 yılında yine aynı okulda Müzik Doktora çalışmalarını tamamladı. 2016 yılında Doçentlik unvanını alarak aynı zamanda belirli projelerde; besteci, müzisyen ve yapımcı olarak yer aldı. Halen İTÜ TMDK Müzikoloji bölümünde öğretim üyesi olarak akademik çalışmalarına devam eden Baysal, aynı zamanda Koç Üniversitesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar üniversitesinde müzik tarihi ve müzik teorisi alanında seçmeli dersler veriyor.

Kerem Kabadayı’00 Kimdir?

Kerem Kabadayı, 2000 yılında, Koç Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun oldu. 2001-2004 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümünde, “Mimari, kentleşme ve çağdaş sanat kuramları” üzerine Yüksek Lisans programını tamamladı.  2005 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi, Taşkışla Kampüsünde bulunan Mimarlık Tarihi Anabilim Dalı doktora programına başladı. Koç Üniversitesi’nde, 2002 & 2004 yılları arasında Lucienne Thys-Şenocak’ın koordinatörlüğünü yaptığı Civ101-History of Globalization derslerinin eğitmenlerinden biri olarak çalıştı. 2015-2016 yıllarında Koç Üniversitesi yayınları için dışarıdan çevirmenlik yapan Kabadayı’nın, çevirdiği eserlerden biri, Wolfgang Streeck’in yazdığı “Satın Alınan Zaman” kitabı oldu.  Amatör olarak davul çalmaya 1990 yılında başlayan mezunumuz, Decision grubuyla 1994`e kadar birlikte sahne aldı. Sadece Türkçe sözlü beste yapmaya karar verip, Mor ve Ötesi adını alan grubun ilk albümünde yer alan: “Sabahın Köründe”, “Uyku”, “Past”, ve “Reality” adlı şarkıların sözlerini yazdı.

Serhan Vardarlı’03 Kimdir?

Serhan Vardarlı, 2003 yılında Koç Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. Mezuniyetinin ardından Babylon ve Doublemoon markalarının yaratıcısı Türkiye’nin öncü müzik organizasyon şirketi Pozitif’te çalışmaya başladı ve çok kısa bir süre içerisinde Finans ve İş Geliştirme Koordinatörü olarak atandı. Pozitif’te ilerleyen dönemde CFO ve COO görevlerini üstlendi ve 15 senenin ardından görevinden ayrılarak Londra’ya yerleşti. 2015 ile 2019 yılları arasında Koç Üniversitesi Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüttü. Şu anda İngiltere’de müzik ve eğlence kuruluşu olan VMS Live’da Operasyonlardan Sorumlu Yönetici olarak kariyer hayatına devam etmekte ve KUMED Yönetim Kurulu’nda yer almaktadır.