Yeni KUMED Genel Sekreteri Emine Çavak oldu. Görevine başlayan Emine Çavak’ın öğrencilik yılları ve yeni görevi hakkındaki sohbetimizin detaylarını röportajımızda bulabilirsiniz.

Kendini tanıtır mısın?

Merhabalar Ben Emine Çavak, Boğaziçi Üniversitesi 2017 Tarih bölümü mezunuyum.

Öğrencilik yıllarından bahseder misin?

Öğrencilik yıllarımda üniversitem ve bölümüm sayesinde disiplinler arası eğitim almanın yanı sıra kulüplerde de aktif rol aldım. Köklü kulüplerimizden olan Engineering Society ve BÜDANS kulüplerinde yer alarak hem organizasyonel hem de sosyal becerilerimi geliştirme fırsatı buldum. Engineering Society bünyesinde düzenlediğimiz Engineering Future, P&R Days, ICAMES hatırladığım etkinliklerden birkaç tanesi. BÜDANS ekibi ile düzenlediğimiz geleneksel dans festivali de eğlenirken öğrendiğimiz bir başka organizasyondu. Aynı zamanda hem kültürel hem kariyer yönünden destekleyecek eğitimler alarak öğrendiğim, eğlendiğim ve gelişim dolu bir süreç olduğunu söyleyebilirim.

Boğaziçi Üniversitesi Mezuniyetin sonrası neler yaptın?

Üniversite mezuniyetim sonrasında öğrenciyken tanıştığım ve çalışmaya başladığım Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği’nde ilerleyerek profesyonel kariyerimi sivil toplum alanında devam ettirdim. BÜMED’de hem öğrencilik hem profesyonel toplam 11 yıl çalışma fırsatım oldu. Bu sürede işin mutfağından sunumuna kadar bir organizasyon yapısının, özellikle sivil toplum kuruluşunun her alanını deneyimledim. Aynı zamanda mezuniyet sonrası Argüden Governance Academy tarafından verilen “Sivil Toplumda İyi Yönetişim Programı” na katılarak kariyerimi destekleyici bir eğitim aldım.

Mezunlar Derneği Genel Sekreterliği’ne başvururken neler düşündün? Öncesinde derneği tanıyor, takip ediyor muydun?

Koç Üniversitesi kurulduğu günden beri hem vizyon hem misyon olarak en kıymetli kurumlarımızın arasında yer alıyor. Sivil Toplum içerisinden gelen biri olarak da Koç Üniversitesi Mezunlar Derneği’ni daha önceden de takip ediyor ve tanıyordum. KUMED ile yakından tanışmamız aslında 2018 yılında birkaç üniversite derneğiyle bir araya gelerek düzenlediğimiz 2. Mezun Dernekleri Konferansı ile başladı. Konferans sonrasında KUMED ile gerçekleştirdiğimiz networking etkinlikleri de oldu. Genel Sekreterlik pozisyonuna başvururken bugüne kadar edindiğim tecrübelerimi farklı kurumlarda etki yaratabilmek için kullanma ve bu değerli kurumun bir parçası olma isteği bulunuyor.

Bu görevle ilgili hedeflerin, projelerin neler?

Üniversite mezun derneklerinin mevcudiyeti mezunlardan aldığı güçle ve birliktelikle devam etmektedir. Öncelikle derneği bugünkü konumuna getiren başta yönetim kurulu üyeleri olmak üzere mezunlarına ve profesyonel kadro ekibine teşekkür etmek isterim. Derneğin gelişen ve dinamik yapısında daha fazla mezuna ulaşarak aidiyeti tüm mezunlara yaymak ve etkileşim alanlarımızı daha da arttırmak önceliklerim arasında olacak. KoçAilem, Logolu ürünler, KUMED Akademi projelerinde yenilikler uygulamak ve aynı zamanda bilgi, gurur, keyif ve ilham aldığımız etkinliklerimizi yeni içerikler ile zenginleştirmek de bir diğer odaklanmak istediğim alan. Bunların yanında dünyanın neresinde olursa olsun tüm mezunlarımızla birlikte ve daha geniş bir camia olacağımız projelere imza atmamızı çok isterim. Tüm gerçekleştireceğimiz projelerde mezunlarımız öncelikli olmak üzere diğer tüm paydaşlarımız ile organizasyonlar gerçekleştirmeyi de isterim.

Mezunlarımıza iletmek istediğin mesajın veya eklemek istediğin bir şey var mıdır?

Mezunlarımıza iletebileceğim en baştaki mesajım üye değillerse üye olmalarını tavsiye etmek çünkü dernekler ve üniversiteler mezunlarıyla güçlü. Yine düzenlediğimiz etkinlikler ve organizasyonlarda birlikte olmanın mutluluğunu hep birlikte yaşayabilmek adına etkinliklere ve organizasyonlara katılmaları. Son olarak derneğimize her zaman ulaşabileceklerini, önerilerini, eleştirilerini kısacası tüm geri bildirimlerini bizimle paylaşmalarını söyleyebilirim. Çünkü “KUMED seninle var, KUMED bizimle var”!