Hemşirelik Fakültesi Kariyer Günü Etkinliğinde mezunlarımız ve öğrencilerimiz buluştular. Mezunlarımız Filiz Maviş Memedov’06, Ferdanur Manay’09 ve İpek Üzerek Kartal’14 öğrencilerimize mezun olduklarında hastane, tıp merkezi gibi sağlık hizmeti sunan sağlık merkezlerinde çalışmanın yanı sıra, farklı alanlarda bir hemşire olarak neler yapabilecekleri ile ilgili bir bakış açısı sundular.

17 Nisan 2019 Çarşamba günü Hemşirelik Fakültesi Kariyer Günü Etkinliği kapsamında üç panel ve her yıl olduğu gibi hastanelerin sunumları gerçekleşti. KUSIF tarafından gerçekleştirilen ilk panelde “Sosyal Girişimcilik” üzerine bir sunum yapıldı, Trenkwalder firmasının sunum yaptığı ikinci panelde yurt dışında hemşire olarak çalışma imkanları üzerine konuşuldu. Ardından Anadolu Sağlık Merkezi ve VKV Sağlık Kuruluşları’nın hastane sunumları gerçekleşti. Kariyer Günü Etkinliği’nde bu yıl ilk kez mezunlar ve öğrencilerimizi buluşturma fikrinden hareketle bir de “Mezunlar Paneli” gerçekleştirildi. Panelin amacı, Koç Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi mezunu olan ve farklı iş alanlarında çalışan mezunlarımız ile çok kısa bir süre sonra mezun olacak öğrencilerimizi bir araya getirmek, deneyimlerini paylaşmalarını, farklı kariyer olanakları keşfetmelerini ve tartışmalarını sağlamaktı.

“Benim Hikayem Senin Hikayen” teması ile gerçekleşen mezunlar paneli; Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Kalite Yönetim Direktörü olarak çalışan 2006 mezunumuz Filiz Maviş Memedov, Üsküdar Devlet Hastanesi’nde Klinik Hemşiresi olarak çalışan 2009 mezunumuz Ferdanur Manay ve Güneş Sigorta’da Sağlık Sigortası Uzmanı olarak görev yapan 2014 mezunumuz İpek Üzerek Kartal’ın katılımı ile gerçekleşti. Öğrencilerimize mezun olduklarında sadece hastane, tıp merkezi gibi sağlık hizmeti sunan sağlık merkezlerinin yanı sıra farklı alanlarda bir hemşire olarak neler yapabilecekleri ile ilgili bakış açısı sunan ve onlara meslektaşları ile tanışma ve etkileşimde bulunma fırsatı veren etkinliğimiz her yıl olduğundan çok daha fazla ilgi görerek yoğun bir katılım ile gerçekleşti.