KUMED,2007 mezunumuz İsmet Öztanık ile gerçekleştirdiği keyifli röportajda, yeni işbirlikleri ve Assembly markasının yönetimindeki Ferko Signature’de KUMED üyeleri adına ayrılan avantajlardan konuştu. 5 Temmuz’da Ferko’da gerçekleştirilecek teras buluşması için şimdiden çok heyecanlıyız. Detaylı bilgi ve işbirlikleri için alumni@ku.edu.tr üzerinden derneğimizle iletişime geçebilirsiniz.

Profesyonel hayatınıza nasıl başladınız?

Üniversite yıllarından dahil olduğum aile iş kollarımızdan biri olan otel yatırımcılığı ve işletmeciliğinin her kademesinde vazife almak ve demir çelik uluslararası ticaretimizde kategori genişletme cabalarım haricinde Garanti Bank FI (Financial Institutions) departmanında profesyonellik tecrübem oldu.

Kariyeriniz bağlamında Koç Üniversitesi’nde aldığınız eğitimin ne gibi katkıları oldu?

Kariyerim bağlamında Koç Üniversitesi’nde aldığım eğitim aslında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi -Uluslararası İlişkiler ve Siyasi Bilimler üzerineydi. Tabii bu eğitimi alırken amacım belki bir gün ülkemize diplomasi kanalında da hizmet vermek iken aslında dolaylı olarak burada almış oluğum eğitimin daha geniş bir dünya perspektifinden mevcut işlerimizi ele almak ve Uluslararası ortaklıklara, Uluslararası ticari çabalarımızda karşı cephemde empati geliştirebilmek, karşı muhataplarımızı farklı iş kültürleri ve günlük hayatlarındaki anlayışları çerçevesinde empati ile değerlendirebilmek adına bana çok önemli bir dünya görüşü kattığını gönül rahatlığı ile söyleyebilirim.

Koç Üniversitesi Mezunlar Derneği aktivitelerini takip ediyor musunuz? KUMED çalışmalarını nasıl buluyorsunuz?

Koç Üniversitesi Mezunlar Derneği aktivitelerini tabii ki takip ediyorum. Bilhassa İstiklal Caddesindeki merkezimiz açıldıktan sonra lojistik açıdan çok daha fazla faydalanabileceğimiz bir nokta haline geldi. Özellikle dönemsel mezun buluşmaları, kişisel gelişim ve hobi edinme atölyeleri ama en önemlisi eski ve mevcut öğretim üyelerimiz ile buluşup ‘Hocalarımızdan Dinleyelim’ serisindeki tecrübe paylaşımı ve toplantıları benim için çok kıymetli bir yer arz ediyor.

KUMED ile gerçekleştireceğimiz işbirliği açısından beklentileriniz neler?

KUMED ile gerçekleştireceğimiz işbirliği, geçtiğimiz yıl faaliyete sokmuş olduğumuz, ofis binaları dünyasında bu kapsamda görülmemiş bir 360 derece işletme anlayışı ile markalı servisler vereceğimiz Assembly Building iştirakimizin çatısı altındaki işbirliğimizden beklentim markamızın çok bilinçli tüketiciler, kullanıcılar olarak Koç Üniversitesi mezunlarınca da farkındalığının sağlanması. İkincisi yine çok kıymetli mezun ağımızın ofis ihtiyaçlarını şu anda yönetimini yaptığımız Levent lokasyonumuzda 10.000 m2’lik örneğin Yemek Sepetinin içeride bulunması misali veya mezunlarımızdan İrem Göğüş gibi, Kerem Ergün gibi coworking space alanımızda paylaşımlı ofis kiralama hizmetlerinden istifa etmek gibi farklı ölçeklerde karşılamak olabilir.

Bu işbirliği en çok kimlere hitap ediyor?

Assembly Building binamızı Koç Üniversitesi mezunlar derneğimizin Büyükdere Caddesi Levent’teki bir hubı, alternatif bir buluşma noktası olarak değerlendirmeyi, mezunlar derneği yönetimindeki kıymetli arkadaşlarımız ile beraber istişare ediyoruz. Umuyorum ki bu kapsamlı amacımıza ulaşabiliriz.

Mezunlarımıza verebileceğiniz tavsiyeler neler?

Mezun arkadaşlarıma, dostlarıma birbirlerine sıkı sıkıya sarılmalarını öncelikle tavsiye ediyorum. Kaynakların kısıtlandığı dünyamızda paylaşım ekonomisi çok çok daha önemli hale geldi. Birbirimiz ile düzenli istişareyi ve birbirimiz ile en maksimum düzeyde fayda sağlamayı amaç haline getirmeliyiz. Bunlar sosyal amaçlar olabilir, iş amaçları olabilir veya sadece bir imece usulü yardımlaşma olarak da kendini hayır işlerinde de gösterebilir. Sıkı sıkıya birbirimize bağlanmalıyız. Ayrıca okulumuzun kıymetini de eğitim şartlarının çok daha zorlaştığı, eğitim kalitesinin dünyadaki ilgili kurumlarca da tanındığı bir noktada daha çok nasıl bilebilirize kafa yormalı, keza kampüsüyle, akademik kadrosuyla ve uluslararası işbirlikleriyle yüzük taşı gibi bir üniversitemiz mevcut seneler önce Koç Ailesinin koyduğu kararlı vizyon neticesinde. Üniversitemizi hem gönüllülük esası ile katılımlarla, yeri geldiği zaman bağışlarımızla, yeri geldiğinde mezunlar derneği aktivitemizle çok daha özel sektörde de etkin aktif bir hale getirebilmek için full desteklerle yalnız bırakmamalıyız. Kendi adıma bu amaçları sonuna kadar desteklemek üzere projeler üretmeye başladım ve devam edeceğim. Bütün Mezunlar Derneği üyesi Koç Üniversiteli arkadaşlarıma da kapım sonuna kadar açıktır.

Assembly hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

 

İş ve özel hayatınızla ilgili paylaşmak istediğiniz güzel haberleri bu sayfalardan mezunlarımıza duyuracağız. Güzel haberlerinizi mezun@ku.edu.tr adresine bekliyoruz.