Kapadokya’ya yerleşen ve satış kariyerini bırakarak bir butik otel açan 2007 mezunumuz Rıza Işık, Saklı Konak Cappadocia Boutique Hotel’in kuruluşundan Tripadvisor’da Dünya’nın En İyi Uygun Fiyatlı Oteli seçilmesine giden süreci keyifli bir yazı ile anlattı. Rıza’nın öğrenci ve mezunlarımızı davet ettiğini de hatırlatalım.

“Merhabalar, 2007 mezunlarından Rıza Işık ben. 1983 Ankara doğumluyum, 2002 yılında Koç Üniversitesi İşletme Bölümü’nde okumak için Ankara’dan çıktım ve çıkış o çıkış. 2007 yılında yüksek olmayan bir diploma notuyla fakat değeri çok yüksek olan Vehbi Koç Liderlik Ödülü’yle mezun oldum.
Üniversiteden mezun olduktan sonra Ağustos ayında ev sahipliğini üyesi olduğum Münazara Kulübü’nün üstlendiği Avrupa Şampiyonası’nı organize edebilmek için iş tekliflerini değerlendiremedim ancak maç aralarında mülakatlarını doldurarak, Koç Üniversitesi’nde kulüp faaliyetleriyle ilgilenmenin bir getirisi olarak, Procter & Gamble firmasında çalışma hayatıma başladım. Sırasıyla Afyon, Konya, Kayseri gibi Anadolu şehirlerinde görev yaptım. Satış alanında bir kariyer tabii ki etkileyici olabilirdi ama Kayseri’de çalışırken Kapadokya’yla tanışmamış olsaydım. Kapadokya’yı keşfettikten sonra, dört yıllık kurumsal kariyerimden sonra kurumsal zincirlerimden kurtulmaya karar verdim. Şüphesiz bu kararda en büyük destekçim, benim gibi Kapadokya aşkıyla kariyerini terk edip sıfırdan kendi işimize kolları sıvayan eşim oldu. Haftasonu kaçamakları yaptığımız periler diyarı Kapadokya’ya temelli taşındık ve ilk girişimimiz olan Saklı Konak Cappadocia Boutique Hotel’i açtık.

Butik otel fikri bizim gibi üniversite hayatı boyunca organizasyonlar düzenlemiş, misafir ağırlamış bir çift için çok da zor kabullendiğimiz bir fikir olmadı. Kapadokya gezilerinde gözlemlediğimiz fırsatları belirledik ve uygun fiyata yüksek hizmet kalitesi sunan, yöresel tatları olması gerektiği gibi hazırlayan ve bölgenin kültürel mirasını misafirlere sıkılmadan aktaran bir otelimiz olsun istedik. İşe kendimize bölgenin en güzel kasabası olan Uçhisar’da tarihi bir konak bularak başladık. Bütün paramızı harabe bir konağa verdiğimiz için restorasyon için hem bizzat çalışmak hem de konağa ödediğimizin üç katı kadar borca girmek zorunda kaldık. Zahmetli ama bir o kadar da keyifli geçen restorasyon sürecinden sonra otelimiz kapılarını 2013 yazında misafirlerine açtı, ardında bizi bile şaşırtan başarılara imza attı.

Koç Üniversitesi’nin bize kattığı vizyon ve kurumsal hayatın kazandırdığı iş disipliniyle kısa zamanda Kapadokya’nın en çok tercih edilen otellerinden biri olmayı başardık. Bu başarımızı dünyanın en büyük ve güvenilir seyahat sitesi Tripadvisor’da Dünya’nın En İyi Uygun Fiyatlı Oteli seçilerek tescilledik. Aynı zamanda otel bünyesinde hizmet veren ve köylü kadınların tamamen geleneksel yöntemlerle yöresel tatları sunduğu restoranımız da Kapadokya restoranları sıralamasında ilk sıraya yerleşti.

Şimdi bir yandan erken emeklilik dediğimiz sakin ve huzurlu yaşantımıza devam ediyoruz, Kapadokya’nın güzelliklerinin tadını çıkarıyoruz, bir yandan da oluşturduğumuz bu başarılı iş modelinin yeni halkaları için bizi etkileyecek yerler bulmaya çalışıyoruz.

Kapadokya sevdalısı bir Koç mezunu olarak, yolu Kapadokya’dan geçen herkesi içtenlikle otelimize, restoranımıza ya da sadece bir kahvemizi içmeye beklerim. Ayrıca Saklı Konak’ta Koç Üniversitesi öğrencilerini ve mezunlarını her zaman uygun fiyatlar ve avantajlı paketler bekliyor.

İş ve özel hayatınızla ilgili paylaşmak istediğiniz güzel haberleri bu sayfalardan mezunlarımıza duyuracağız. Güzel haberlerinizi mezun@ku.edu.tr adresine bekliyoruz.