“Mükemmellik merkezi” olma hedefiyle yola çıkan Koç Üniversitesi’nin akademik eğitimdeki öncülüğünü ilke edinen Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY), ilk kitabevini Beyoğlu’nda açtı. KÜY Kitabevi, İstiklal Caddesi’ndeki Merkez Han’ın giriş katında okurlara hizmet verecek. Kitabevinde Koç Üniversitesi Yayınları’nın yanı sıra Koç Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren araştırma merkezleri VEKAM, ANAMED ve AKMED ile Sadberk Hanım Müzesi ve Pera Müzesi’ne ait kitaplar da satışa sunulacak.

Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY) ilk kitabevini, İstiklal Caddesi’nde bulunan Merkez Han’da açtı.

Binanın giriş katında Koç Üniversitesi Yayınları’nın tüm kitaplarının bulunduğu yüksek tavanlı, şık bir kitabevi ziyaretçileri karşılıyor. Binanın şeffaf cephesi sayesinde İstiklal Caddesi’nden geçenler de kitaplara göz atabiliyor.

Kitabevinde okurlar, KÜY tarafından yayın dünyasına kazandırılan, edebiyattan felsefeye, tarihten sanata kadar çeşitli alanlardaki iki yüze yakın başlığa doğrudan ulaşma fırsatı bulabiliyor.

KÜY Kitabevi’nde, Koç Üniversitesi Yayınları’nın yanı sıra VEKAM, ANAMED ve AKMED ile Sadberk Hanım Müzesi ve Pera Müzesi tarafından basılan kitaplar da satışa sunuluyor. Kitabevinde tüm KÜY kitapları %20 indirimli olarak satışa sunuluyor, seçilmiş kitaplarda ise %50’ye varan indirimler var.

Koç Üniversitesi Yayınları Hakkında

Koç Üniversitesi’nin “mükemmellik merkezi” olma hedefinin barındırdığı öncülük arzusunu benimseyen Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY), yayımladığı kitapları, kendi alanlarının en ileri bilgisini sunacak başlıklar arasından seçiyor.

Burasının Bilgisi dizisinde, bu coğrafya hakkında ve/veya bu coğrafyadan (geniş anlamıyla Ortadoğu) araştırmacılar tarafından yazılmış kitaplar yer alıyor. Literatüre ciddi katkı sağlayan, paradigmaları sorgulayan ya da değiştiren, daha önce kullanılmamış bulguları ya da uygulanmamış analiz yönetimlerini benimseyen önemli çalışmalar bunlar. Tarih, sanat tarihi, siyaset, sosyoloji, arkeoloji, cinsiyet çalışmaları, kültürel çalışmalar alanlarında yapılmış araştırmalar öne çıkıyor.

Uçbeyleri dizisi genel okuru hedefleyen, her alt dizide o alanda bildiklerimizin sınırını ortaya koyan (“state-of-the-art”) ya da o sınırı ileri taşıyan, iyi yazılmış, ilginç ve ufuk açıcı kitaplardan oluşuyor. Pozitif bilimler, beşeri bilimler, sosyal bilimler, edebiyat kuramı, sanat, hukuk, tıp, etik gibi alanlar bu dizinin kapsamına giriyor.

Maddiyat dizisi Uçbeyleri’nin yaklaşımını finans, ekonomi, işletme, inovasyon, girişimcilik alanlarına uyguluyor.

Tuhaf Etki dizisiyse adının da çağrıştırabileceği gibi Türkçenin, okunduğunda “tuhaf bir etki” bırakan ayrıksı metinlerini bir araya getirmeyi amaçlıyor. Dizide daha önce yayımlanmış ama değeri bilinmemiş ya da unutulmuş kitapların yanı sıra, ilk kez yayımlanacak çalışmalar da yer alıyor.

KÜY kitaplarının satışlarından elde edilen gelir, Koç Üniversitesi öğrencilerine burs vermekte kullanılıyor.

kup@ku.edu.tr • www.press.ku.edu.tr