Koç Üniversitesi Mezunlar Derneği’nde sekiz yıl gönüllü olarak çalıştıktan sonra Kasım ayında Yönetim Kurulu Başkanı seçilen Nesim Mizrahitokatlı’06 ile KUMED’in çalışmalarını ve yeni yönetim kurulunun hedeflerini konuştuk.

Mezunlar camiamızın daha da güçlendirilmesi için çalışmalara hemen başlayan Dernek, üyelerini ve gönüllülerini KUMED’in yürüttüğü etkinlik ve programlara katılmaya davet ediyor.

Koç Üniversitesi Mezunlar Derneği’ne üye olun!

Özlediğiniz üniversitenizle ve arkadaşlarınızla ilişkinizi aynı sıcaklıkta sürdürmek için aramıza katılın, hep birlikte derneğimizin 25. yaşını kutlayalım. KUMED’e katılarak yeni dostlar edinin, mezun arkadaşlarınızla yakın bağlar kurun. Dayanışma kültürü içerisinde eğlenme, öğrenme ve fark yaratma şansı yakalayın; ayrıca üyelik avantajlarından yararlanın.

Üyelik hakkında bilgi almak ve hemen üye olmak için tıklayın!
https://mezun.ku.edu.tr/uyelik-ve-aidat-odeme/

Sevgili Nesim, mezunlarımıza biraz kendinden bahseder misin?

İsmim Nesim Mizrahitokatlı. Koç Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden 2006’da mezun oldum. Lisans eğitimim sonrasında Boğaziçi Üniversitesi’nde Yönetim Bilişim Sistemleri alanında yüksek lisansımı tamamladım. Şu anda ise Marmara Üniversitesi’nde Muhasebe ve Finans alanında doktora programına devam ediyorum. Aynı zamanda çocukluğumdan bu yana, tekstil sektöründe faaliyet gösteren aile şirketimizde çalışmaktayım ve bir yandan bazı bireysel girişimlerimi de yürütüyorum. Kasım 2019 itibarıyla da Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini devraldım ve yeni Yönetim Kurulumuzla birlikte çalışmalara başladık.

KUMED’in yeni yönetiminin tüm Koç Üniversitesi Mezunları adına güzel işlere imza atmasını diler, sizleri tebrik ederim.

Bu röportaja şöyle başlamak isterim: Seni Koç Üniversitesi Mezunlar Derneği Başkanı olmaya kadar götüren bu bağlılığı nasıl tanımlarsın?

Şahsım ve Yönetim Kurulumuz adına güzel dilekleriniz için teşekkür ederim, hepimiz için güzel işler başarmayı umuyoruz.

Bu soruna cevap vermek için Koç Üniversitesi’ndeki öğrencilik yıllarımdan başlamam gerekir. Kendimi bildim bileli okulumuzu her zaman çok sevdim. Koç Üniversitesi’nde hem düşünmeyi öğrendim hem de çok keyifli bir öğrencilik hayatım oldu. 2001 yılında Rumelifeneri Kampüsümüzde okumaya başladım. O zamanlar burası çok yeni bir kampüstü ve bizler çok az kişi olduğumuz için hemen hemen herkes birbirini tanırdı. Okulumuz da bizimle beraber inanılmaz bir şekilde büyüdü ve hala büyümeye devam ediyor. Ben 2006 yılına kadar okulda hem derslere katıldım hem de kulüplerde aktif olarak hem eğlendim hem de çok şey öğrendim. Örneğin Ekonomi Kulübü’nün kurucularından biri oldum. Kulüpteki arkadaşlarla beraber sponsorluklar bulduk, etkinlikler düzenledik. Bunlar çok önemli deneyimlerdi. Özetle, çok keyif aldığım, hayatı öğrendiğim ve kendimi kocaman hissettiğim bir yerdi üniversite…

Dernekle tanışman nasıl oldu ve bu macera nasıl başladı?

Mezuniyetten sonra biraz zaman geçmişti ki, bir gün Rahmi Bey ve Mütevelli Heyetimizin olduğu yemekli davete çağrıldım. Öğrenci kulüplerindeki aktif çalışmalarımız sayesinde bu yemekte Koç Üniversitesi’ni temsil etmek için çağrılmıştım. Tabi, bu etkinliğe bayılarak gittim. Mezun olduktan sonra bile Koç Üniversitesi yine kendimi özel hissettiğim bir yer olmuştu. Zaman zaman biraz ara versem de KUMED partilerini hiç kaçırmadım.

Sonra bir gün “Seçildiniz!” başlıklı bir etkinliğe davet aldım. KUMED bizlere fikrimizi soruyordu. Gittim ve hemen o gün KUMED’e üye olarak katıldım. Bugün 8. senem doldu dernekte ve bu yıllar içerisinde her türlü işi, görevi yaptım. İlk senelerde aidat toplama konularında görev aldım, sonra Saymanlık yaptım. En son olarak da YK Başkan Yardımcılığı yaptım. KUMED’e her gidişimde, her toplantıda ve etkinlikte kendimi özel hissetim. Bu his hala Koç Üniversitesi için yaptığım her katkıda içimde beliriyor ve her geçen gün büyüyor.

Şunu da eklemeliyim ki, Değerli Rektörümüz Umran Hoca’nın başlattığı Anadolu Bursiyerleri Programı bu hissin artmasında çok etkili oldu. Bu program sayesinde mezunlar camiası büyük bir hayırseverlik hareketinin bir parçası oldu. Biz de üniversitemize her anlamda katkı sağlamaya hazır bir Mezunlar Derneği olarak bu amacı çok sahiplendik. Gerek Anadolu Bursiyerleri Programı gibi çalışmalar gerekse üniversitemizin öncüsü olduğu tüm girişimlerde KUMED olarak her anlamda gerekli desteği sağlamaya hazır olduğumuzu da belirtmek isterim. Üniversitemiz ve Mezunlar Derneğimizin iş birliği içinde birlikte yükselmesiyle hayal ettiğimiz “dünya standartlarında güçlü bir camia” seviyesine ulaşacağız. Tabii bu noktaya ulaşabilmemiz için mezunlarımızın derneğimiz ve üniversitemizle iletişimlerini sürdürmeleri; zamanlarını ve becerilerini camiamızın erişimine sunarak mezunlar arasındaki dayanışma kültürüne katkı sağlamaları çok önemli.

Yönetim Kurulu’nda kimler yer alıyor ve Dernek nasıl çalışıyor?

Öncelikle bu kadar harika insanlarla çalışma şansım olduğu için çok şanslıyım. Aynı zamanda üniversitemizde akademisyen olarak görev yapan Başkan Yardımcımız Begüm Yalçın’08’le derneğin amaçları çerçevesinde belirlediğimiz öncelikler kapsamında çalışmalarımızı günbegün yakından sürdürüyoruz. Ayrıca eski Başkanımız Serhan Vardarlı’03, yurt dışına taşınmakta olsa da her an bizimle ve derneğimize destek olmaya devam ediyor. Saymanımız Melda Çele’03 ise TÜSİAD Genel Sekreter Yardımcısı olarak üçüncü sektörde edindiği deneyimleri profesyonel bir gönüllülük anlayışı ile bizlerle paylaşıyor. Yazmanımız ve iki dönemdir yönetimimizde yer alan Elif Şerifoğlu da derneğimizin tüm iletişim ve kurumsal kimlik çalışmalarını koordine ediyor. Derneğin günlük işleyişini sağlayan İcra Kurulumuz bu üyelerden oluşuyor ve Genel Sekreterimiz ve profesyonel çalışanlarımızla birlikte işlerimizi etkin bir şekilde yürütüyoruz.

Yönetim Kurulumuzda yıllardır derneğimize emek vermiş deneyimli gönüllüler ve aramıza yeni katılan özverili üyelerimiz yer alıyor. Yönetim Kurulu üyelerimiz yaptığımız çalışmaları sahipleniyor, görev bilinciyle hareket ederek süreçleri takip ediyor ve sonuç alıyorlar. Ayrıca aramızda gönüllü Yönetim Kurulu üyelerimiz de var, onlar da tüm toplantılarımıza ve iletişim kanallarımıza dâhil olarak çalışmalarımıza destek olabiliyorlar.

Yönetim Kurulumuzda belli çalışma grupları oluşturuyoruz. Bu çalışma gruplarımız temelde İletişim ve Kurumsal Kimlik, Etkinlikler, Sponsorluk ve Kaynak Geliştirme Çalışmaları ve Anadolu Bursiyerleri gruplarından oluşuyor. Ayrıca yeni geliştirdiğimiz projelerimiz için de yeni çalışma gruplarımız kuruluyor. Yönetim Kurulumuz bu alanlarda derneğimizin içeriklerini üretiyor ve çalışmalarını sürdürüyor.

Mezunlarımız Yönetim Kurulu Üyelerimizi tanımak için Mezunlar Web Sitemizdeki ilgili sayfayı görüntüleyebilirler:
https://mezun.ku.edu.tr/yonetim-kurulu/

Bu yönetim döneminin önümüzdeki iki yıl için hedefleri neler olacak?

Mezunlar Derneğimizin 25. yaşını kutlarken, daha köklü ve hem mezunlarımıza hem de topluma daha faydalı bir dernek olmak için çalışacağız. Bu süreçte şeffaflık ve demokratik bir dernek olmak da en önemli ilkelerimiz olacak.

Görevde olduğumuz süre boyunca kurumsallaşma, itibar ve raporlama konularına öncelik vereceğiz. Mezunlarımızın, üyelerimizin ve iç ve dış paydaşlarımızın nezdinde saygıdeğer, kendi ayakları üstünde duran ve profesyonel bir Dernek olarak imajımızı sağlamlaştıracağız.

Tabii, üyelerimizle olan ilişkilerimizi güçlendirmek, faydalanabilecekleri içerik ve programlar oluşturmak ve üyelik avantajlarımızı arttırmak da bir dernek olarak var oluş sebeplerimiz. Aynı zamanda üyelerimizin aidatlarını zamanında ödemeleri için gerekli olan iletişimi sürdürmek ve derneğimizin temel gelir kaynağının sürdürülebilirliğini sağlamak da bizim için çok önemli. Üye tabanımızı genişletmek, daha fazla yeni mezunu camiamıza kazandırmak ve mezunlar arası dayanışma kültürünü kuvvetlendirmek için her gün çalışmaya devam edeceğiz.

Sence mezunlar derneğe neden üye olmalılar ve derneğe nasıl katkı sağlayabilirler?

Bir derneğin temel amacı ortak noktaları ve ilgileri olan kişileri bir araya getirerek bu kişilerin ortak bir fayda üretmelerini sağlamaktır. Bu doğrultuda, bizim de bir mezun derneği olarak amacımız Koç Üniversitesi diplomasına sahip kişileri aynı çatı altında toplamak, Koç Üniversiteliler olarak yaşadığımız benzer deneyimleri tekrarlamak, bir dayanışma ilkesi çerçevesinde bir araya gelmek ve birbirimize destek olmaktır.

Mezunlarımız derneğimize üye olarak kendileriyle benzer ilgilere ve geçmiş deneyimlere sahip olan kişilerle bir araya gelerek kişisel ağlarını ve çevrelerini geliştirebilirler. Derneğimiz aracılığıyla kuracakları yeni bağlarla, yeni dostlar, iş arkadaşları ve bağlantılar edinebilirler. Böylece, kendilerini ait hissettikleri bir topluluğun içinde bulunmanın sağladığı güven hissini tadabilirler. Üyelerimiz birer Koç Üniversitesi Mezunu olarak derneğimizin çatısı altında bir araya gelerek üniversitemiz ve toplumumuz için katma değerler yaratabilir, geniş bir alana bu etkiyi yayabilirler.

Dernek üyelerimiz aynı zamanda özel indirim ve avantajlardan da faydalanırlar. Bilgi, keyif, ilham alacakları ve Koç Üniversiteli olmakla gurur duyacakları etkinliklere katılabilir, özel mekanlara erişim sağlayabilir, üniversitemizin sunduğu imkanlardan faydalanabilir ve derneğimizin yürüttüğü Anadolu Bursiyerleri Bağış Kampanyası aracılığıyla kaliteli eğitime erişimin artırılması misyonuna katkı sağlayabilirler. Yani, dernek üyesi olmanın hem manevi hem maddi avantajları saymakla bitmez!

Mezunlarımıza bir mesajın var mı?

Yukarıda Koç Üniversitesi’ne ve KUMED’e beslediğim özel bir histen bahsetmiştim. Bu mesajı okuyan değerli mezun arkadaşlarımın da bu özel hisse sahip olduğunu biliyorum. Bu kişileri Derneğimize hemen üye olmaya, derneğimizin çalışmalarına katkı sağlamaya davet ediyorum. KUMED Yönetimi olarak bizler, Derneğimizi geliştirmek ve mezunlarımızın hayatlarına faydalar sağlamak adına yapacağımız çalışmalar için çok heyecanlıyız ve şimdiden önemli çalışmalara başladık bile. Yeni üyelerimizi ve gönüllülerimizi de aramıza bekliyoruz!

Son olarak taze bir Başkan olarak tüm destekleri için üniversitemize ve Rektörümüze, bu güzel derneği bize emanet eden tüm eski başkanlarımıza, bir önceki başkanımız Serhan Vardarlı’ya ve derneğimize gönlünü vermiş Yönetim Kurulumuza, gönüllülerimize ve tabii ki üyelerimize çok teşekkür ederim.

İyi ki varsın KUMED! <3