21 Mayıs’ta Dubai’de gerçekleşen ilk Dubai buluşması oldukça yoğun bir katılımla gerçekleşti. Yaklaşık 100 mezunumuzun yaşadığı Dubai’deki ilk buluşma hava gibi sıcaktı. Bu güzel geceyi organize eden Dubai temsilcimiz Belgin Kurtuluş’10 keyifli bir yazı ile buluşmayı ve öncesini anlattı.

“Mezuniyet yılım 2010’da Mezunlar Derneği kartımı ilk aldığım günü çok iyi hatırlıyorum. Kartım değişen cüzdanlara, ülkelere rağmen yerini hala korur. Aktif kullanımı olmasa da hayatımda parçası olmaktan en çok gurur duyduğum kuruluş, annelerimizin cüzdanlarında taşıdığı vesikalıkların verdiği duygusallığı yaşatır bana.

Okula olan sevgimi ilk yaz tatilimde, üniversite tanıtım günlerinde görev yaparken seçim kararsızlığı içindeki aile ve öğrencilere ilk söylediğim şey, Türkiye birincisi olsam, üniversite sınavına on kere daha girme fırsatım olsa yine Koç’u seçerdim olurdu. Yaz bitip okul başlayınca, o kararsız ve üniversite sisteminin karmaşasında kaybolmuş yüzleri koridorda görmek yüzüme keyifli bir gülümseme yerleştirirdi.

Okul bitince okuldan kopmak istemedim, iş yoğunluğu, İstanbul trafiği demeden bir müddet mezunlar derneğinde Güneş ve birçok değerli mezunla birlikte çalışma fırsatım oldu. O zamanlar dünyanın farklı şehirlerinde gerçeklesen Mezunlar Derneği buluşmalarına katılmak hayal gibiydi. Derken Dubai’ye taşındım, Güneş’le irtibatımız kopmamıştı, sadece ben değil bir kaç mezunun da aynı düşünceyle Güneş’e ulaşması üzerine Dubai’de keyifli bir buluşmayı gerçekleştirdik.

Yepyeni başlangıçlar yapmak için ailelerini, sevdiklerini, alıştıkları dünyalarını ve dillerini arkasından bırakan bizlerin en büyük ortak nokta si, okul yıllarında geçirdiğimiz güzel günlerdi.

Zannediyorum hepimizin şaşırdığı bir gerçek vardı ki; nasıl bu kadar kısa sürede içten bir samimiyetle muhabbet edebiliyorduk? Konuşulana konuları bugün hatırladığımda, şunun farkına varıyorum hepimizi güvenlikte İbrahim Abi karşıladı, yurtta ortak muzurlukları yaptık, aynı sıralarda oturup, aynı meydanlarda güldük, aynı yerlerde eğlenip, aynı festivallerde şarkılar söyledik. Koç Mezunu olmanın hepimize yarattığı ayrıcalık duygusu ortaktı.

Halkla ilişkiler uzmanları daha iyi bilirler, bir davete tüm dönen katılımcıların gelmesi çok nadirdir. Mutlaka planı değişen iptal edenler olur, bizim buluşmamızda o olmadı. Dubai’deki ilk mezunlar buluşması tam kadro gerçekleşti ve o nadir keyifli buluşmalardan oldu…

Nicelerinde bir arada olmak dileğiyle”

Belgin IR’10