İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, Zoë Ryan küratörlüğünde Gelecek Artık Eskisi Gibi Değil başlığıyla düzenlenen 2. İstanbul Tasarım Bienali’ni Mezunlar olarak 29 Kasım Cumartesi günü rehber eşliğinde hep beraber geziyoruz.

Tasarım gündelik yaşamımızın her yönünün ayrılmaz bir parçası. Binalar, caddeler, eğitim, yemek ve sağlıktan, iletişim, politika ve ekonomik sistemlere, tasarımın kapsadığı alan katlanarak büyümüş durumda. Bir icat ve yenilik devrindeyiz ama, diğer yandan şimdi zorlukların ve sorgulamanın zamanı. Fransız şair, yazar ve filozof Paul Valéry’nin 1937’de belirttiği gibi, “gelecek artık eskisi gibi değil.”

Valéry’nin sözleri, neredeyse seksen yıl önceki kadar geçerli. Toplumsal ve siyasal huzursuzlukla birlikte hızlı bir değişimin yaşandığı bir dönemde bazı sorular giderek daha çok önem kazanıyor: Bugün gelecek nedir? Geleceği nasıl tanımlarız? Kim tanımlar? Ve belki de en önemlisi, kimin geleceğinden bahsediyoruz?

Soru sormak, diyalog başlatmak ve tartışmaları zenginleştirmek için bir forum işlevi görecek 2. İstanbul Tasarım Bienali cevap arıyor.

Bienal, deneysel ve vizyoner projelerden oluşan beş bölüm sunuyor: Yayın, Kişisel, Kaynaklar, Norm ve Standartlar, Toplumsal İlişkiler…Yoruma açık ama yeni düşünce ve sonuçlara gebe fikirler sunan bienal, bizi bir an durup sormaya teşvik ediyor: Gelecek…?

Tüm sanatseverler için çok özel olan bu etkinliği Derneğimizin organizasyonunda hep birlikte gezmeyi ümit ediyoruz.

Koç Üniversitesi Mezunlar Derneği

Tarih:
29 Kasım 2014 Cumartesi

Yer:
Galata Özel Rum İlköğretim Okulu Kemeraltı Caddesi / Karaköy

Saat:
11:00 – 13:00

Fiyat:
Dernek Üyeleri için : 10,00-TL
Mezun ve Misafirler için : 15,00-TL

Rezervasyon için: 27 Kasım Perşembe gününe kadar katılımınızı bildirmenizi rica ederiz.
alumni@ku.edu.tr; nazli.zerin@kocpera.com

Nazlı Zerin Falay, Kol'99, KU'03
KoçPera Genel Koordinatörü