Uluslararası çaptaki akademik eğitim anlayışıyla dünyanın sayılı üniversiteleri arasında yer alan Koç Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü çatısı altında uluslararası bir psikoloji yüksek lisans programı başlattı. Küresel hareketlilik, kapsayıcılık ve çeşitlilik psikolojisi konularına odaklanan ve kısaca Global-MINDS olarak adlandırılan programa, lisansını psikoloji alanında tamamlayan öğrenciler başvurabilecek. Koç Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Global-MINDS ile Erasmus Mundus (EMJMD) fonuyla desteklenen programlardan birine Türkiye’den ortak olan ilk kurum oldu.

Disiplinlerarası eğitimin önemine inanan, araştırma yönü kuvvetli ve uluslararası boyutu yüksek bir yapıya sahip Koç Üniversitesi, yeni bir yüksek lisans programı başlattı. Lisansını psikoloji alanında tamamlamış olan öğrencilere yönelik olan “Psikoloji Tezli Yüksek Lisans Ortak Diploma Programı” başvuru kabul etmeye başladı. Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK) tarafından onaylanan program, kısaca Global-MINDS olarak adlandırılıyor.

İki yıllık tezli psikoloji yüksek lisans programı olan Global-MINDS, sosyal ve kültürel çeşitlilik, kapsayıcılık ve uluslararası hareketlilik konularında ortaya çıkan zorluklara çözüm geliştirebilecek, sosyal etki yaratabilecek ve yapıcı politikalar üretebilecek nitelikli bilim insanları ve uygulayıcılar yetiştirmeyi amaçlıyor.

Programa katılanlar ayrıntılı teorik bilgileri öğrenmenin yanı sıra, programa dahil en az iki üniversitede bir dönem geçirme zorunluluğu sayesinde kültürlerarası deneyim elde etme ve kullanma fırsatı da yakalıyor. Programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, programa dahil kurumlar tarafından verilen ortak ya da çoklu diplomanın sahibi oluyor.

Erasmus+ Key Action Projesi kapsamında 2.6 Milyon Euro hibe alan, Türkiye’den sadece Koç Üniversitesi’nin dâhil olduğu programın ortakları arasında, Portekiz’den ISCTE Lisbon Üniversite Enstitüsü, Norveç’ten Oslo Üniversitesi, Polonya’dan SWPS Sosyal ve Beşeri Bilimler Üniversitesi, İrlanda’dan Limerick Üniversitesi bulunuyor.

Koç Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Global-MINDS Programı ile dünyada sayılı kurumun hak kazandığı Erasmus Mundus (EMJMD) fonuyla desteklenen programlardan birine Türkiye’den ortak olan ilk kurum olma özelliğini taşıyor. Programla ilgili diğer ayrıntılar http://global-minds.eu/ adlı sitede yer alıyor.