Bahar aylarında Koç Üniversitesi öğrencileri ve çalışanlarını caz müziği ile buluşturan SalıCaz! etkinlik serisinde ilk defa bir mezunumuz sahne aldı. 2004 İşletme Bölümü mezunumuz İpek Aktar ile müzik serüvenini konuştuk.

Merhaba İpek, kendini mezunlarımıza tanıtır mısın?

Merhaba. Şarkı söylemekten çok zevk alan, müzik ve hayvan sever biriyim. Böyle hatırlanmak, böyle bilinmek isterim 🙂

Koç Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra neler yaptın?

Mezun olduktan sonra bir yıl Roma’da yaşadım. İtalyanca öğrenip, İngilizce öğrettiğim ve Master başvurularımı yaptığım bir yıl oldu. Daha sonra 6 sene Barselona’da yaşadım. Master ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk üzerine doktoramı Pompeu Fabra Üniversitesi’nde tamamladım. Bu süre boyunca caz odaklı şan derslerine ve sahne performanslarına devam ettim. 2012 yılında İstanbul’a yerleştim. İletişim ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk konularında Özyeğin ve Boğaziçi Üniversiteleri’nde Executive ve MBA programlarında ders verdim. Şu an Soho House İstanbul üye etkinlikleri müdürüyüm. Kültür ve sanat etkinlikleri düzenliyorum.

Müziğe nasıl başladın? Kaç senedir sahneye çıkıyorsun?

Şarkı söylemekten her zaman çok keyif aldım. Lise ve üniversite yıllarında birçok amatör grubun solistliğini yaptım. Caz vokal eğitimime Koç Üniversitesi 3. sınıfta iken değişim programı ile gittiğim Michigan Üniversitesi’nde başladım. Roma ve Barselona’da daha profesyonel şekilde proje ve festivallere katıldım, 2009’da La Merce’de yer aldım. İstanbul’a döndüğümden beri İpek Aktar Quintet isimli, çok değerli müzisyenlerden oluşan bir grup ile birlikte performanslarım devam ediyor. Aynı zamanda kendi müziğimi yarattığım bir projem de var. Sayıyla özetlemek gerekirse kendimi bildim bileli şarkı, 2004’ten beri caz söylüyorum.

Mezun olduğun okulda konsere gelmek nasıl bir duyguydu, neler hissettin?

Kampüs, ben gittiğimden beri çok gelişmiş. Emeği geçen herkesin eline sağlık. Havuzları, yemekleri, konserleri, etkinlikleri ve öğrencileri kıskandım. Kendi dönemimden akademisyen ve idari personeli görünce duygulandım. Konser benim için çok keyifli geçti. Şimdi gözüm Sevgi Gönül Oditoryumu ve Steinway akustik piyanoda. En kısa zamanda orada bir performans hayali kuruyorum. Duyurulur. 🙂

Mezunlarımız seni nasıl takip edebilirler?

Beni ve dahil olduğum etkinlikleri www.facebook.com/ipekaktarmusic sayfasından takip edebilirler. Bir de kişisel web sitem var www.ipekipek.com.

Konserden kısa bir video izlemek için tıklayabilirsiniz.

İş ve özel hayatınızla ilgili paylaşmak istediğiniz güzel haberleri bu sayfalardan mezunlarımıza duyuracağız. Güzel haberlerinizi mezun@ku.edu.tr adresine bekliyoruz.