KUMED Sohbetleri: Prof. Dr. İlhan İnan ile Merak Felsefesi ve Dilin Yarattığı Farkındalık

Nisan 18, 2021

KUMED Sohbetleri etkinlik serimizin konuğu, Koç Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan İnan oluyor.

Felsefe alanında “Merak Felsefesi” üzerine yaptığı çalışmalar ile yeni bir alan yaratan Prof. Dr. İlhan İnan’ın yönlendirmesi ile 29 Aralık Salı akşamı, aşağıdaki konu başlıklarını tartışmak için mezunlarımızla bir araya geliyoruz:

• Nasıl Merak Ederiz?
  • Geleceğe Duyulan Merak ve Bilinmeyenin Zihinsel Temsili
  • Dilin Soru Sorma İle İlişkisi

KUMED Denetleme Kurulu Üyesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunumuz Meltem Ersoy’03‘un moderatörlüğünü yapacağı etkinliğimiz, tartışma ve sohbet eşliğinde devam edecek.

Bu etkinliğe özel olarak, ilgili konular için örnek makaleler kayıt olan mezunlarımızın mail adresine gönderilecek.

Tüm felsefe meraklılarını senenin son etkinliğine bekliyoruz!

Zoom linki, etkinlik günü tüm katılımcılarla paylaşılacaktır.

Görüşmek üzere!

İlhan İnan Kimdir?

İlhan İnan, ODTÜ İnşaat Bölümü’nden mezun olduktan sonra ODTÜ Felsefe Bölümü’nde yüksek lisans yaptı. Santa Barbara’daki Kalifornia Üniversitesi’nde yaptığı felsefe doktorasını 1997’de tamamladı.  1997’den 2017 yılına kadar Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yaptı. Bu arada bir yıl Barselona’daki LOGOS Araştırma Merkezi’nde araştırmacı ve bir dönem de Virginia Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak bulundu. 2017’den beri Koç Üniversitesi Felsefe Bölümü öğretim üyesidir.

Araştırma alanları dil felsefesi ve merak felsefesidir. Prof. Dr. İlhan İnan’ın, merak üzerine herhangi bir dilde yazılmış tek felsefi kitap olan “The Philosophy of Curiosity” kitabı bu alanda yapılan ilk çalışmadır. İnan’ın 2018’de yayınlanan kitabı, “The Moral Psychology of Curiosity” ise merakın, epistemolojik, psikolojik, ahlaki ve eğitici boyutlarının derinlemesine ve çok yönlü bir incelemesini yapar.