Koç Üniversitesi mezunları dünyanın çeşitli yerlerinde buluşmaya ve iş birliği kurmaya devam ediyor.

15 Ekim Pazar günü Ankara’da yaşayan mezunlarımızla Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde bir araya geldi. Ankara Mezun Temsilcisi Levent Tökün’17‘nin koordinatörü olduğu “Ya İstiklâl, Ya Ölüm! Cumhuriyet Yolunda” sergisini Ankara’da yaşayan mezunlarımız hep birlikte gezdi. Sergi koordinatörü mezunumuz Levent Tökün rehberliğindeki bu özel turda mezunlarımız vakit geçirme fırsatı buldu. Mezunlarımızın deneyimledikleri “Ya İstiklâl, Ya Ölüm! Cumhuriyet Yolunda” sergisi detaylarını aşağıda bulabilirsiniz .

Koç Üniversitesi Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM), Koleksiyoncular Derneği ve Çankaya Belediyesi iş birliği ile hazırlanan Ya İstiklâl Ya Ölüm! Cumhuriyet Yolunda sergisi açıldı.

Cumhuriyet’in 100. yılında ziyaretçilerle buluşan sergide, bir kısmı daha önce Türkiye’de hiç gösterilmemiş nadide koleksiyon eserleri, döneme ait birçok gündelik eşya, gazete nüshaları, gün yüzüne çıkmamış fotoğraflar, belgeler, orijinal plak ve video-ses kayıtları, yer alıyor. Sergiye, araştırmacılar için Ankara ve Millî Mücadele konulu 60’ın üzerinde yayın içeren tematik bir kitaplık da eşlik ediyor

Bugüne kadarki en büyük ve kapsamlı milli mücadele sergisi olma özelliği taşıyan Ya İstiklâl, Ya Ölüm! Cumhuriyet Yolunda Çankaya Belediyesi Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nin tüm galerilerinde 3-30 Ekim 2023 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.

Tarihe ilgili duyanlar ve sanatseverler, sergi kapsamında 30 Ekim’e kadar konser, konferans, panel, belgesel gösterimi gibi çeşitli yan etkinliklere de ücretsiz katılabilecekler.

Serginin ilk yan etkinliği olan, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı iş birliği ile hazırlanan açıklamalı konser 6 Ekim 2023 saat 18.00’de Çankaya Belediyesi Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Mekezi’nde gerçekleşecek.

YAN ETKİNLİK PROGRAMI