İngiltere’de yaşayan mezunlar buluştu.

Ağustos 1, 2019

Mezunlarımız arasındaki iletişimi oluşturmak ve dayanışmayı arttırmak amacıyla farklı şehir ve farklı ülkelerde yaşayan mezunlarımızı bir araya getiren buluşmalarımız Londra buluşmasıyla devam etti.

Londra ve çevresinde yaşayan yaklaşık 60 mezunumuzun katıldığı bu keyifli buluşmada mezunlarımız eski arkadaşları ile hasret giderdi, daha önce tanışmadığı mezunlarla tanıştı, Londra’da bundan sonra yapılacak etkinlikler konuşuldu.
Londra’da yaşayan mezunlarımız Sezer Erkılınç (Elektrik ve Elektronik Mühendisliği’09) ve Murat Aktaş (Uluslararası İlişkiler’03) bu buluşmanın organizasyonunu üstlendiler. 16 Şubat akşamı Londra’da yapılan buluşmaya üniversitemizin Mezunlarla İlişkiler Koordinatörü Güneş İngin (Psikoloji’03) de katıldı.
Londra buluşması sonrası Coventry’de Warwick Üniversitesi’nde bir konferansa katılan Güneş İngin Warwick’te master yapmakta olan mezunlarımız Hakan Pehlivan ve Hayati Çıtaklar ile de buluşma ve bir akşam yemeği yeme imkanı buldu.

İngiltere’de yaşayan ve etkinliklerden haberdar olmak isteyen mezunlarımız Sezer ve Murat’la (sezererkilinc@gmail.com – murataktasbjk@gmail.com) iletişime geçebilirler.

Murat Aktaş, Londra buluşmasını bizlerle paylaşıyor:

Herkese merhabalar,

16 Şubat Cumartesi akşamı, Koç Üniversitesi Mezunlar Derneği 2. Londra buluşmasını gerçekleştirdi. Çoğunluğu Londra’dan olmak üzere Birleşik Krallık’ın çeşitli yerlerinde yaşayan 50’nin üzerinde Koçlu bir araya geldi. Mezunlarla İlişkiler Koordinatörü Güneş İngin de üniversitemizi temsilen aramızdaydı. 2009 Elektrik ve Elektronik Mühendisliği mezunu olan ve şu an Londra’da doktorasını yapan Sezer Erkilınç’ın özenle seçtiği, tarihi St Paul Katedrali manzaralı, Thames Nehri’nin üzerindeki buluşma mekanımız herkesten tam not aldı. Bence bundan sonraki organizasyonlarımıza da ev sahipliği yapabilir South Bank’teki Doggett’s Coat and Badge.

Buluşma, 12-13 yıllık geniş bir mezun yelpazesine sahne oldu ki bu toplamda 16 yıllık bir Koç Üniversitesi deneyimine tekabül ediyor. Katılımcılar arasında en eski mezun olan 2001 Ekonomi mezunu Efe Yücemen’le tanışan bazı “taze” mezunlarımızın, genellikle iki ve üç harflik kısa ve net tepkileri geceye renk kattı. Eksik olmasın, Efe de üzerine düşen görevi laiki veciliyle yerine getirerek, İstinye kampusunun tozlu kitap raflarında kalmış, tee 1900’lü yıllarda yaşanmış anılarını, sırlarını bilmeyenlerle paylaştı. Rumeli Feneri kampusunun ilk yıllarındaki çeşitli G yurdu efsaneleri de, benim de aktif olarak yer aldığım sohbetlerde dillendirildi. 2012 mezunları doğal olarak gecenin en yeni mezunları olacakken, 2013 mezunu Elif Demirtiken’in katılımıyla ibre bir anda yön değiştirdi ve Elif, foto-finişle, gecenin “en yeni mezunu” ilan edildi.

Bundan sonra atacağımız ilk adım, çağımızın vebası facebook’taki “İngiltere’de Yaşayan Koç Üniversiteliler” grubumuzu tekrar aktif hale getirmek. 16 Şubat’taki buluşmanın resimleri bu grupta yayınlandı ve yeni katılımcılar gruba eklendi. İletişimimizi ağırlıklı olarak bu platform üzerinden yapmayı planlıyoruz. Hedefimiz senede iki kez bu tarz buluşmalar ayarlamak, iki kez de toplu aktiviteler (bowling, piknik vs) düzenlemek. Buluşmalar Ekim (yeni öğretim yılı için gelenlerin mevcut mezunlarla kaynaşması amacıyla) ve Nisan aylarında, aktiviteler de Ocak ve Temmuz aylarında düşünülüyor. Zaman ilerledikçe bunları şekillendireceğiz. Bu çerçevede her türlü fikre ve desteğe açığız.

Cheers,
Murat Aktaş’03 Uluslararası İlişkiler

Londra buluşmasına katılan mezunlar:
Umut Aksu
Cansu Aktan