26 Eylül 2013 

26 Eylül günü Rektörümüz Umran İnan üniversitemizin her fakülte ve her bölümünün mezun temsilcilerini Beyoğlu’ndaki ANAMED binamızda özel bir etkinlik ile ağırladı.

Etkinlikte Umran İnan üniversitemizin 20. yılında ulaştığı noktayı, bundan sonrası için hedeflerimizi, mezunlarımızın başarılarını ve giderek güçlenen mezun ağımızı temsilcilerimizle paylaştı. Umran İnan, yaptığı konuşmada geleceğin mimarı olacak gençlerin yetişmesi için Koç Üniversitesi’nin yaptığı çalışmalara vurgu yaptı. Özellikle Anadolu Bursiyerleri Programımıza ve mezunlarımızın bu programa nasıl destek verebileceklerine değindi.

Üniversitemiz, 2011’de hayata geçirilen Anadolu Bursiyerleri Programı ile Türkiye’nin çeşitli kentlerinde yaşayan, başarılı oldukları halde ekonomik nedenlerle ülkemizin en donanımlı eğitim kurumlarında yükseköğrenim fırsatı bulamayan öğrencilere geleceğin kapılarını aralıyor. Başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilerin tam burslu eğitim görebilmeleri için bağışçı kişi ve kuruluşların desteğiyle yaratılan kaynaklar Türkiye’de yeni bir hayırseverlik kültürünün oluşmasına öncü oluyor.

Program ile amacımız, toplumumuzun önemli bir ihtiyacı olan kaliteli eğitime erişimin öneminin altını çizerek eğitimde fırsat eşitliğine katkı sağlamak ve üniversitemizde sunduğumuz imkanları giderek daha fazla sayıda üstün yetenekli ve ihtiyaç sahibi öğrenciye ulaştırmak. Bu program, eğitimde fırsat eşitliği sağlayarak topluma katkıda bulunurken bilime yapılacak katkılar ile ülke potansiyelimizin en etkin şekilde kullanımını artırmayı amaçlıyor.

Umran İnan mezunlarımıza “Mezunlarımızın güçlerini biraraya getirerek sizler gibi geleceğimizin mimarı pek çok gencin yetişmesini destekleyeceğine inancım tam. Siz özel mezunlarımızın ise programımızın elçileri olacağınıza ve mezun arkadaşlarınızı harekete geçireceğinize inanıyorum.” diyerek seslendi.

Anadolu Bursiyerleri Programı ile ilgili detaylı bilgilere http://anadoluburslari.ku.edu.tr adresinden ulaşabilir, http://www.youtube.com/watch?v=rwEyir39ln0 adresinden kısa tanıtım filmimize erişebilirsiniz.

Temsilci olmak için lütfen tıklayın.

Daha fazla bilgi için ofisimizle iletişime geçebilirsiniz.

İyi dileklerimizle,

Koç Üniversitesi
Mezunlarla İlişkiler Ofisi

Güneş İngin’03
Mezunlarla İlişkiler Koordinatörü
E: gingin@ku.edu.tr
T: 0212 338 12 57
F: 0212 338 12 89
W: http://anadoluburslari.ku.edu.tr
W: http://mezun.ku.edu.tr