KUMED Genel Sekreterine veda: Nazlı Zerin Falay’03
Kasım 2019, Pazartesi

Beş yıldır mezunlar derneğimizin genel sekreterliği görevini yürüten 2003 mezunumuz Nazlı Zerin Falay ailesiyle yurtdışına taşındığı için görevinden ayrılıyor. Nazlı ile bir araya gelerek dernekle tanışma sürecinden ve geçen beş yıldaki gelişmelerden bahsettik.  Nazlı’ya bundan sonraki hayatında başarılar diliyor, derneğimize verdiği emeklerden dolayı teşekkür ediyoruz.

KUMED 2018 ve 2019 Dönemi Faaliyet Raporu Yenilendi
Kasım 2019, Pazartesi

Geleceğe armağan ettiğimiz öğrencilerle buluştuk.
Ekim 2019, Salı

Eğitimde fırsat eşitliğinin en büyük destekçileri olan Koç Üniversitesi mezunları, geleceğe armağan ettikleri yirmi öğrenci ile 9 Ekim Çarşamba günü KoçPera’da bir araya geldi.

Ekim 2019, Salı

İktisat, işletme, siyaset bilimi, sosyoloji, hukuk ve tarih alanlarını bir araya getirerek, disiplinler arası bilimsel çalışmalar ve etkinlikler gerçekleştirmeyi, evrensel ölçekte bilimsel katkı sağlamayı, eğitim faaliyetlerinde bulunmayı, araştırmaları desteklemeyi, bilimsel yayınlar yapmayı, sivil toplum yapısının anlaşılmasına katkı sağlamayı hedefleyen “Koç Üniversitesi Sivil Toplum ve Hayırseverlik Araştırmaları Merkezi (KUSİTHAM) açıldı.

Ödüllü bir tiyatro yazarı: Itır Karabulut’04
Ekim 2019, Salı

Lise yıllarında tiyatro ile tanışan 2004 mezunumuz Itır Karabulut, kaleme aldığı “Kalanlar” isimli oyun ile 8. Yeni Metin Yeni Tiyatro Festivali’nde Senenin Oyunu Ödülü’ne layık görüldü. Itır’la bir araya gelerek tiyatroyla tanışmasından aldığı ödüle giden süreci konuştuk. Bu keyifli sohbeti okumanızı öneririz.

Koç Üniversitesi Denizcilik Forumu, İstanbul İkinci Klasik Tekneler Buluşmasına ev sahipliği yaptı.
Ekim 2019, Salı

Koç Üniversitesi Denizcilik Forumu (KÜDENFOR), SETUR Kalamış Marina’da, İstanbul Yelken Kulübü, Tuzla Yat Kulübü, Tuzla Yelken ve Su Sporları Kulübü işbirliğiyle, “Klasik Tekneler” başlıklı konferansa ve seyir gösterisine ev sahipliği yaptı. Etkinlik kapsamında, Yat Tasarımcısı Yücel Köyağasıoğlu tarafından “İstanbul’un Klasik Yelkenli Tekneleri’’ konulu panelde düzenlendi.

Mezunlar Derneği başkanı: Serhan Vardarlı’03
Ekim 2019, Salı

Dört yıldır derneğimizin başkanlığını yürüten Serhan Vardarlı’03 Kasım ayında yapılacak genel kurul ile başkanlık görevini devrediyor. Serhan’la bir araya gelerek keyifli bir sohbetle derneğe katılma süreci ve başkanlık dönemini konuştuk. Serhan dört yıllık dönemde dernekteki gelişmeleri anlatırken bu dönemde edindiği deneyimleri ve tüm camiamıza tavsiyelerini paylaştı.

25. Yıl Özel Kitabı: Bilimin Yolu
Ekim 2019, Perşembe

Bilimin Yolu adını verdiğimiz kitabımız kuruluşumuzun 25. yılı kapsamında hazırlandı. Bu kitapta tarihimizdeki önemli dönüm noktalarımıza ilişkin ipuçları yer alıyor.

Koç Üniversitesi 25’inci mezunlarını verdi, Anadolu Bursiyeri Zafer Çavdar okul birincisi oldu.
Ekim 2019, Perşembe

Koç Üniversitesi’nin “25. Lisans ve Lisansüstü Mezuniyet Töreni” Rumelifeneri Kampüsü’nde gerçekleştirildi. Bu yıl 1176 öğrencinin diploma aldığı Koç Üniversitesi’nde, Anadolu Bursiyeri olarak eğitim gören Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencisi Zafer Çavdar okul birincisi oldu.

Haliç’te dostluk kupası heyecanı yaşandı.
Eylül 2019, Salı

Koç Üniversitesi ve Kadir Has Üniversitesi kürek takımları, geleneksel hale gelen “Haliç Dostluk Kupası” için yarıştı.

KWORKS’ün Yeni Dönem Hızlandırma Programı’na başvurular başladı.
Eylül 2019, Salı

Girişimcilerin sürdürülebilir ve ölçeklenebilir teknoloji girişimleri başlatmalarına destek veren Koç Üniversitesi Girişimcilik Araştırma Merkezi KWORKS yeni dönem “Hızlandırma Program”ı için başvuruları almaya başladı.

Kule Dergisi 25. Yıl