Girişimci Mezunumuz Sevgi Acar ’16 ile Röportaj
Eylül 2020, Cuma

2016 senesinde Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olan Sevgi Acar ile kendi girişimi olan BAA ve ürünleri hakkında ilham verici bir röportaj gerçekleştirdik.

İş Bankası ve Koç Üniversitesi’nden Sağlıklı Yarınlar İçin Ortak Adım
Ağustos 2020, Salı

Türkiye İş Bankası ve Koç Üniversitesi, toplum sağlığı alanında ülkemizin bilimsel ve akademik faaliyetlerine katkıda bulunmak amacıyla yeni bir iş birliğine imza atıyor.“Koç Üniversitesi İş Bankası Enfeksiyon Hastalıkları Araştırma Merkezi”nde; enfeksiyon hastalıklarıyla ilgili ileri düzeyde araştırma yapılması, hastalıkların tanı ve tedavileri ile korunma yollarının geliştirilmesinde çözüm önerileri getirilmesi, araştırmacı ve eğitimci insan kaynağının nicelik ve nitelik yönünden zenginleştirilmesi, aşı ve ilaç çalışmalarının yürütülmesi hedefleniyor.

Yeni Normalin Gözde Mesleği: Hemşirelik
Ağustos 2020, Salı

Tüm dünyada 14 milyona yakın insanı etkileyen, yaklaşık 600 bin kişinin yaşamını yitirmesine neden olan Covid19 salgını, sağlık sektörünün olduğu kadar sektörün belkemiğini oluşturan, hastalara 24 saat yüz yüze bakım hizmeti veren hemşirelerin önemini bir kez daha ortaya koydu. Hemşirelik mesleğinin standartlarının iyileştirilmesi için çalıştıklarını belirten Koç Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayişe Karadağ, Türkiye’de bu mesleği icra etmek üzere 141 hemşirelik lisans programında yaklaşık 1000 öğretim elamanıyla hemşire yetiştirildiğini ve bu okullarda halen yaklaşık 70.000 hemşirelik öğrencisinin öğrenim gördüğünü söyledi

KUCAST Yayında!
Ağustos 2020, Salı

Çocuk gelişiminden ekonomiye, tarihten yapay zekâya, sonra verin elinizi müziğe oradan da tıptaki gelişmelere… Tıpkı sizin gibi “merakla derdi olan”; hayallerine sarılan; bilime katkıda bulunmak için kolları sıvayan bilim insanları ve uzmanlar, tatlı sohbetleriyle bilimin ışığında bizi güzel bir yolculuğa çıkarıyor.

Koç Üniversitesi AB Komisyonu’nun Üniversiteler Arası İşbirliğini Artırmak Amacıyla Oluşturduğu Programdan Önemli Bir Fon Aldı
Ağustos 2020, Salı

Koç Üniversitesi Avrupa Birliği Komisyonu tarafından verilen Avrupa Üniversiteleri programından fon almaya hak kazandı. Koç Üniversitesi fona, Avrupa’nın belli başlı 7 üniversitesiyle birlikte UNIC adlı konsorsiyumla ve “Endüstrileşme-Sonrası Kentler Avrupa Üniversitesi” projesi ile başvurdu. Koç Üniversitesi, Avrupa Komisyonu’nun 5 milyon Euro’luk başlangıç ödeneğiyle fonlanan projede, konsorsiyumda yer alan 7 üniversiteyle birlikte, üniversiteler arasında ağlar kurulması, öğrenci, akademisyen ve çalışan seviyesinde üniversiteler arası hareketliliğin artırılması ve üniversitelerin içinde bulundukları şehirlere katkıda bulunması amacıyla çalışmalar yürütecek.

Anadolu Bursiyeri Mezunumuz Cem Bülbül ’19 ile Röportaj
Temmuz 2020, Salı

Anadolu Bursiyeri olarak Koç Üniversitesi’nde eğitim alan mezunumuz Cem Bülbül ’19 ile Anadolu Bursiyerleri Programı ve pandemi süreci hakkında konuştuk.

KWORKS COVID-19 Ekspres Platformu Başvuruları Açıldı
Haziran 2020, Çarşamba

Koç Üniversitesi Girişimcilik Araştırma Merkezi KWORKS’ün İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) desteğiyle kurduğu KWORKS COVID-19 Ekspres Platformu başvuru almaya başladı.

Yarım-Dünya: Gezegenimizin Hayatta Kalma Mücadelesi
Haziran 2020, Çarşamba

Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY) tarafından yayımlanan “Yarım-Dünya: Gezegenimizin Hayatta Kalma Mücadelesi” isimli kitap raflardaki yerini aldı. Edward O. Wilson’un kaleme aldığı kitap, Sami Oğuz çevirisiyle yayımlandı.

Ömer İnönü’08 ile Peak Oyun Şirketinin Hikayesi
Haziran 2020, Çarşamba

KUMED, Türkiye’nin ilk Unicorn’u, milyar dolarlık oyun şirketi Peak Games’in Strateji Direktörü ve bu ses getiren satışın ardındaki ekibin bir parçası olan mezunumuzu canlı yayında ağırladı.

KUMED’le Sivil Toplum Sohbetleri
Haziran 2020, Çarşamba

Koç Üniversitesi Mezunlar Derneği, sivil topluma destek veren mezunlarımızı konuk ederek çalışmalarını dinliyor ve mezunlar camiasıyla paylaşıyor.

Ödüllü Yönetmen Emre Ökten ’15 İle Röportaj
Haziran 2020, Pazartesi

Çektiği kısa filmler ile Seul Uluslararası Film Festivali’nden ve St. Louis Film Festivali'nden ödül alan, şimdilerde ise Warner Bros için çalışmaya başlayan mezunumuz Emre Ökten ile bir röportaj gerçekleştirdik.

KUMED Worldwide ile yurt dışında yaşayan mezunlarımızla buluşuyoruz.
Mayıs 2020, Çarşamba

KUMED on the Web’in yeni serisi KUMED Worldwide ile yurtdışında yaşam, uyum süreçleri, merak edilenler hakkında konuşmak için YouTube canlı yayınlarımızda bir araya geliyoruz!