Kanser Hastalarında Kas Kaybını Engelleyecek Moleküler Çözümler – Dr. Öğr. Serkan Kır
Temmuz 2023, Perşembe

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümümüzden Dr. Öğr. Üyesi Serkan Kır’ın kanser hastalarında yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyen kas kaybını engellemeye yönelik çalışması Nature Dergisi’inde yayımlandı.

Habere Git
Gıda Bozulmalarını Anında Haber Veren Sensör – Dr. Öğr. Üyesi Levent Beker – Dr. Emin İstif
Temmuz 2023, Perşembe

Araştırmacılar bu çalışma ile laboratuvar koşullarında yürütülen testlere önemli bir alternatif oluşturabilecek ve protein açısından yüksek et, tavuk ve balık gibi gıdaların sürekli takibini sağlayacak kablosuz, bataryasız ve ucuz maliyetli bir sensör üretimini amaçlıyor.

Bu Kez Sahnede Koç Mezunlar Tiyatro Topluluğu Vardı
Temmuz 2023, Salı

KUMED bünyesinde faaliyet gösteren Koç Mezunlar Tiyatro Topluluğu, 8. yılında Aziz Nesin'in ünlü eseri "Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz" ile sahneye çıktı. Ödüllü yönetmen Serkan Üstüner’in yönettiği oyun 1 Haziran’da Koç Üniversitesi Sevgi Gönül Oditoryumu’nda, 3 Haziran’da ise Besa Sahne Cevahir’de seyirci karşısına çıktı. Hem kahkahalar ile izlediğimiz hem de üzerine düşündüğümüz bu keyifli oyunun müzikleri ünlü besteci Timur Selçuk tarafından yapıldı.

Habere Git
2022 – 2023 Öğretim Yılı Üniversitelerarası Türkiye Şampiyonalarında Dereceye Giren Koç Üniversitesi Spor Takımları ve Sporcuları
Haziran 2023, Perşembe

Akademik başarılarının yanı sıra spor alanında da her zaman zirveyi hedefleyen Koç Üniversitesi, basketbol ve kürek branşlarında Türkiye Şampiyonu oldu. Koç Üniversitesi camiasını gururlandıran sporcu öğrencilerimizi ve spor hocalarımızı tebrik ediyoruz.

Yeni KUMED Genel Sekreteri Emine Çavak ile Röportaj
Haziran 2023, Perşembe

Yeni KUMED Genel Sekreteri Emine Çavak oldu. Görevine başlayan Emine Çavak'ın öğrencilik yılları ve yeni görevi hakkındaki sohbetimizin detaylarını röportajımızda bulabilirsiniz.

Bradford-Osborne Araştırma Ödülü’nü Alan Işıl Erel’00 İle Röportaj
Haziran 2023, Çarşamba

Finans alanındaki çalışmaları ile Bradford-Osborne Araştırma Ödülü’ne layık görülen mezunumuz Işıl Erel’00 ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Koç Üniversitesi 2000 yılı mezunlarından olan Işıl Erel, üniversitemizde İşletme ve Ekonomi eğitimleri almıştır. Işıl Erel ile aldığı ödül, kariyeri ve üniversitedeki öğrencilik yılları hakkında konuştuk. Mezunlar camiası olarak mezunumuz Işıl Erel’I tebrik ederken sizlere de bu ilham veren röportajı incelemenizi tavsiye ediyoruz.

Habere Git
18. Kadir Has Ödülleri Dünyada Sürdürülebilir Ekonomi Alanında Üstün Başarı Ödülü – Prof. Dr. Ziya Öniş
Mayıs 2023, Pazartesi

18. Kadir Has Ödülleri Dünyada Sürdürülebilir Ekonomi Alanında Üstün Başarı Ödülü, Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden Prof. Dr. Ziya Öniş’e verildi. Kalkınmacı devlet ve küresel politik ekonomi, kalkınmanın ekonomi politiği, küreselleşmenin ve demokrasinin geleceği, yükselen güçlerin karşılaştırmalı politik ekonomisi ile Avrupa ve Türkiye politikaları konuları üzerine yaratıcı ve çığır açıcı çalışmaları, bu konular üzerine sunduğu özgün dersler ve titiz eğitmenliğinden dolayı Prof. Dr. Ziya Öniş, Değerlendirme Kurulu tarafından 2023 yılında “Üstün Başarı Ödülü”ne layık görüldü.

Cinsiyet Eşitliği Ofisi Koordinatörü Behice Pehlivan ile Röportaj
Mayıs 2023, Pazartesi

Koç Üniversitesi Cinsiyet Eşitliği Ofisi Koordinatörü Behice Pehlivan ile Cinsiyet Eşitliği Ofisi’nin kuruluş amacı ve projeleri hakkında konuştuk. Behice Pehlivan ile gerçekleştirdiğimiz röportajımızda, mezunlarımızın Koç Üniversitesi’nin Cinsiyet Eşitliği çalışmalarına nasıl destek verebileceğini bulabilirsiniz.

Dünyanın Çeşitli Yerlerinde Mezunlarımız Buluşmaya Devam Ediyor
Nisan 2023, Cuma

Bursa, İzmir, Eskişehir, Denizli, Ankara, Münih ve Bakü'de yaşayan Koç Üniversitesi mezunları, 2023 yılının ilk çeyreğinde “Yurt Dışı ve Yurt İçi Şehir Buluşmaları” kapsamında bir araya geldi.

Selda Öztürk’20 ile Anadolu Bursiyerleri Programı’nı Konuştuk
Nisan 2023, Cuma

2011 mezunumuz Aslı Yantra, 2020 yılında Endüstri Mühendisliği ve Psikoloji bölümlerinden mezun olan Selda Öztürk ile kariyeri ve Anadolu Bursiyerleri hakkında keyifli bir röportaj gerçekleştirdi.

Habere Git
Yeni Enfeksiyonlara Uluslararası Bir Bakış: Alanında Uzman Bilim İnsanları İstanbul’da Buluştu
Nisan 2023, Cuma

Avrupa Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği (ESCMID), Koç Üniversitesi İş Bankası Enfeksiyon Hastalıkları Araştırma Merkezi (KUISCID) iş birliğiyle, 19-20 Ocak 2023 tarihlerinde, 3 yıldır devam eden COVID-19 pandemisi başta olmak üzere yeni salgınları değerlendirmek için bir toplantı düzenledi.

Kanserin Tetikçisi Protein Bulundu – Prof. Dr. Devrim Gözüaçık
Ocak 2023, Pazartesi

Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Devrim Gözüaçık ve ekibi, kanserli hücrelerin mikro çevreleri ile etkileşimlerini inceledikleri çalışmada, normal doku gelişimi ve onarımındaki etkileriyle bilinen CT-1 adlı bir molekülün şaşırtıcı bir rolünü keşfettiler.