Türkiye Sosyal Girişimcilik Ağı Projesi kapsamında Gaziantep’te Sosyal Girişimcilik Eğitimi verildi.
November 2019, Thursday

Sosyal girişimciliğin bilinirliğini artırmak, sosyal girişimlerin kendi aralarında olduğu kadar, kamu ve özel sektör kuruluşlarıyla olan işbirliklerini çoğaltmak ve sektörün kapasitesini geliştirmek amacıyla kurulan Türkiye Sosyal Girişimcilik Ağı, Gaziantep’te sosyal girişimcilik eğitimi gerçekleştirdi.

Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü Dünyanın En İyileri Arasında
November 2019, Thursday

Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü, Financial Times tarafından 2019 yılı için hazırlanan dünyadaki Executive MBA (EMBA) programlarının değerlendirildiği sıralamada 60. sıraya yükseldi. Mezunların program sonrası kariyer gelişimlerinden, programı sunan üniversitenin uluslararası başarısına kadar toplam on altı kritere göre yapılan değerlendirmede Koç Üniversitesi bu yıl da dünyanın en iyi işletme okulları arasında yer aldı.

Koç Üniversitesi Mezunlar Derneği’nin Yeni Yönetim Kurulu Görev Başında
November 2019, Thursday

7 Kasım 2019 Perşembe günü yapılan Genel Kurul Seçimlerinin ardından yeni KUMED Yönetim Kurulu üyeleri belirlendi. Bir önceki dönem Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Nesim Mizrahitokatlı’06 başkan seçildi. Çeşitli mezuniyet yıllarının temsil edildiği ve her alanda çeşitlilik ve eşitliğe önem veren yeni Yönetim Kurulu, mezun camiamızın gelişmesi için çalışmaya hazır!

“KoçPera Talks: Eşit Miyiz?” etkinliği 14 Kasım’da gerçekleşti.
November 2019, Thursday

Cinsiyet eşitliğini konu alan etkinliğe KUMED Yönetim Kurulu Üyesi Hazal Er’13 ev sahipliği yaptı. Moderatörlüğünü 2013 mezunumuz Hazal Er’in yaptığı “Eşit Miyiz?” başlıklı panelde konuşmacılar, üniversitemizin İşletme ve Psikoloji bölümleri öğretim üyesi Prof. Dr. Zeynep Aycan, Sosyoloji bölümü öğretim üyesi ve KOÇ-KAM direktör yardımcısı Dr. Aslı Mert ve SEBUKA (Sen Bu Kadınların Avukatı mısın?) Platformu kurucusu ve Hukuk mezunumuz Av. Aslı Karataş’12 idi.

KUMED Genel Sekreterine veda: Nazlı Zerin Falay’03
November 2019, Monday

Beş yıldır mezunlar derneğimizin genel sekreterliği görevini yürüten 2003 mezunumuz Nazlı Zerin Falay ailesiyle yurtdışına taşındığı için görevinden ayrılıyor. Nazlı ile bir araya gelerek dernekle tanışma sürecinden ve geçen beş yıldaki gelişmelerden bahsettik.  Nazlı’ya bundan sonraki hayatında başarılar diliyor, derneğimize verdiği emeklerden dolayı teşekkür ediyoruz.

KUMED 2018 ve 2019 Dönemi Faaliyet Raporu Yenilendi
November 2019, Monday

Geleceğe armağan ettiğimiz öğrencilerle buluştuk.
October 2019, Tuesday

Eğitimde fırsat eşitliğinin en büyük destekçileri olan Koç Üniversitesi mezunları, geleceğe armağan ettikleri yirmi öğrenci ile 9 Ekim Çarşamba günü KoçPera’da bir araya geldi.

October 2019, Tuesday

İktisat, işletme, siyaset bilimi, sosyoloji, hukuk ve tarih alanlarını bir araya getirerek, disiplinler arası bilimsel çalışmalar ve etkinlikler gerçekleştirmeyi, evrensel ölçekte bilimsel katkı sağlamayı, eğitim faaliyetlerinde bulunmayı, araştırmaları desteklemeyi, bilimsel yayınlar yapmayı, sivil toplum yapısının anlaşılmasına katkı sağlamayı hedefleyen “Koç Üniversitesi Sivil Toplum ve Hayırseverlik Araştırmaları Merkezi (KUSİTHAM) açıldı.

Ödüllü bir tiyatro yazarı: Itır Karabulut’04
October 2019, Tuesday

Lise yıllarında tiyatro ile tanışan 2004 mezunumuz Itır Karabulut, kaleme aldığı “Kalanlar” isimli oyun ile 8. Yeni Metin Yeni Tiyatro Festivali’nde Senenin Oyunu Ödülü’ne layık görüldü. Itır’la bir araya gelerek tiyatroyla tanışmasından aldığı ödüle giden süreci konuştuk. Bu keyifli sohbeti okumanızı öneririz.

Koç Üniversitesi Denizcilik Forumu, İstanbul İkinci Klasik Tekneler Buluşmasına ev sahipliği yaptı.
October 2019, Tuesday

Koç Üniversitesi Denizcilik Forumu (KÜDENFOR), SETUR Kalamış Marina’da, İstanbul Yelken Kulübü, Tuzla Yat Kulübü, Tuzla Yelken ve Su Sporları Kulübü işbirliğiyle, “Klasik Tekneler” başlıklı konferansa ve seyir gösterisine ev sahipliği yaptı. Etkinlik kapsamında, Yat Tasarımcısı Yücel Köyağasıoğlu tarafından “İstanbul’un Klasik Yelkenli Tekneleri’’ konulu panelde düzenlendi.

Mezunlar Derneği başkanı: Serhan Vardarlı’03
October 2019, Tuesday

Dört yıldır derneğimizin başkanlığını yürüten Serhan Vardarlı’03 Kasım ayında yapılacak genel kurul ile başkanlık görevini devrediyor. Serhan’la bir araya gelerek keyifli bir sohbetle derneğe katılma süreci ve başkanlık dönemini konuştuk. Serhan dört yıllık dönemde dernekteki gelişmeleri anlatırken bu dönemde edindiği deneyimleri ve tüm camiamıza tavsiyelerini paylaştı.

25. Yıl Özel Kitabı: Bilimin Yolu
October 2019, Thursday

Bilimin Yolu adını verdiğimiz kitabımız kuruluşumuzun 25. yılı kapsamında hazırlandı. Bu kitapta tarihimizdeki önemli dönüm noktalarımıza ilişkin ipuçları yer alıyor.