Kütahya Seramikleri ve Kültürel Miras Semineri, 25 Kasım 2023 tarihinde Koç Üniversitesi VEKAM ve Pera Müzesi iş birliğinde İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nde düzenlendi.

Seminer ve atölye çalışmalarından oluşan bir günlük programda, Pera Müzesi Koleksiyon Sorumlusu Yavuz Selim Güler tarafından Kütahya çini ve seramiklerinin Türkiye’nin kültür ve sanat hayatındaki yerini koleksiyondan örneklerle aktardığı bir sunum gerçekleştirildi. Ardından Kütahya çiniciliği, Türkiye’nin girişimiyle 2016 yılında UNESCO’nun İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsilî Listesine giren “Geleneksel Çini Sanatı” üzerinden değerlendirildi.

Seminerin ikinci yarısında ise, Koç Üniversitesi VEKAM Proje ve Etkinlik Uzman Yardımcısı Levent Tökün tarafından Türk-İslam Eserleri Kaçakçılığının Dünü, Bugünü ve Yarını konulu bir eğitim gerçekleştirildi.

Bu kapsamda ayrıca, Koleksiyon Sorumlusu Yavuz Selim Güler ile Kahve Molası Sergisi turu ve ardından Küratör Ulya Soley ile Gelecek Hatıraları Sergisi turu da gerçekleştirildi.