Geçtiğimiz yıl “Mutlu Çocuk Mutlu Yetişkin” isimli kitabı hakkında haber yaptığımız 2005 Psikoloji bölümü mezunumuz Açelya Şahin Fırat ile yeni açtığı MONOMENTE Dil & Konuşma, Bireysel Gelişim, Eğitim ve Danışmanlık Merkezi hakkında konuştuk.

Merhaba Açelya, yeni merkezin için tebrik ederiz. Geçen yıldan bu yana neler yaptın? Merkezi açma fikri nasıl oluştu?

Öncelikle teşekkür ederim. Bakalım çıktık bir yola… Geçen yıldan beri psikolojik danışmanlık ve terapi çalışmalarına ek olarak verdiğim eğitimler ve içinde yer aldığım projeler oldu. Onun dışında arkadaşım Uzman Dil ve Konuşma Terapisti Özlem Akgün Bilgili’nin yoğun ikna çabaları sonucunda kuruluş aşamasından beri içinde bulunduğum MONOMENTE Dil & Konuşma, Bireysel Gelişim, Eğitim ve Danışmanlık Merkezi’ne ortak olmaya karar verdim. Yeni bir oluşumun içinde olmak biraz zor ama daha çok heyecan vericiydi. İşler yolunda gitti ve 9 yıldır çalışmakta olduğum DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü’nden ayrıldım. Kısaca hikâyemiz bu şekilde…

Ne gibi hizmetler veriyorsunuz? Senin uzmanlık alanın çocuklar. Hedefinizde sadece çocuklar mı var?

Ben, genel olarak çocuk ve ergenlerde görülen akademik ve duygusal sorunlarla çalışıyorum. Biraz daha ayrıntılı olarak dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, özel öğrenme bozukluğu, duygusal sorunlar, kaygı bozuklukları, uyum ve davranış bozuklukları, psikolojik travma, sınav kaygısı, korku, uyku, yeme ve tuvalet sorunları diyebiliriz. Ayrıca meslek ve alan seçimi, boşanma konularında danışmanlık veriyorum. Sağlıklı çocuk danışmanlığı çevresinde gelişim değerlendirmeleri yapıp aileleri yönlendiriyorum. Okul seçimi konusunda destek veriyorum.

Ortağım Uzman Dil ve Konuşma Terapisti Özlem Akgün Bilgili çocuk, ergen ve yetişkinlerde görülen dil, konuşma ve ses bozuklukları ile çalışıyor. Özellikle ilgilendiği konular; gecikmiş dil ve konuşma bozuklukları, çocuk ve yetişkinlerdeki akıcılık bozuklukları (kekemelik, takifemi), işitme engellilerde konuşma bozuklukları, ses bozuklukları ve artikülasyon bozuklukları.

Kadromuzda bir uzman dil ve konuşma terapisti daha var. Buna ek olarak birkaç hafta önce ekibimize dahil olan oyun terapisti arkadaşımız özellikle 3-12 yaş arası çocuklardaki davranışsal ve duygusal sorunlar ile çalışıyor. Yine aramıza yeni katılan çift ve aile terapisti arkadaşımız çocuk ve gençlere ek olarak yetişkinlere yönelik psikolojik danışmanlık ve terapi çalışmalarına başladı. Ekibi yavaş yavaş genişletiyoruz. Önümüzdeki yıldan itibaren ebeveynlere, öğretmenlere, psikoloji öğrencilerine ve mezunlara yönelik eğitimlere ağırlık vermeyi planlıyoruz.

Mezunlarımız size nasıl ulaşabilirler?

Lokasyon olarak Bakırköy bölgesini tercih ettik. Çünkü uzun yıllar Nişantaşı’nda çalıştıktan sonra Bakırköy ve Trakya civarındaki danışanların iyi bir hizmet alabilmek için trafikte saatler harcamak zorunda kaldıklarını ve bu durumun seans devamlılığını güçleştirdiğini gözlemledik. Ayrıca bu civarda bizim verdiğimiz hizmetler açısından oldukça yetersiz olduğunu biliyorduk. Bu nedenle Bakırköy’de olmayı seçtik.

Bize internet sitemizden ulaşabilir, facebook sayfamızdan ve twitter hesabımızdan takip edebilirler.

www.monomente.com
www.facebook.com/monomente
www.twitter.com/MonomentePsk

İş ve özel hayatınızla ilgili paylaşmak istediğiniz güzel haberleri bu sayfalardan mezunlarımıza duyuracağız. Güzel haberlerinizi mezun@ku.edu.tr adresine bekliyoruz.