2011’den bu yana düzenli etkinlikler gerçekleştiren İzmirli mezunlarımız 33. kez bir araya geldiler. İzmir mezun temsilcimiz Özüm İlter’03 İzmir grubunu ve buluşmaları anlattı. Etkinliklere katılan mezunlarımıza da mikrofon uzatan Özüm bu buluşmaların mezunlarımıza ne ifade ettiğini sordu. İzmir’de yaşayan tüm mezunlarımı İzmir grubumuza dahil olmaya davet ediyoruz.

“21 Ekim 2011’de kurulan, İzmir’de Yaşayan Koç Üniversitesi Mezunları diye bir grup var, biliyor muydun?
Facebook’ta KU ALUMNI IZMIR yazarsanız biz çıkıyoruz karşınıza.
kualumnizmir@groupspaces.com ‘dan birbirimize ulaşabiliyoruz.
Kayıtlı 165 üyemiz var. Bazıları şehirden/ülkeden taşındı ama gruptan çıkmayı reddetti.

Boşuna değil, seviyorsak sebebi var.

Bazılarımız ilkokuldan arkadaşmış. İzmirli olunca bu tesadüf sayılmaz.
Bazılarımız 7 Mayıs 2017 Pazar günü 33.’sünü gerçekleştirdiğimiz buluşmada tanıştı.

Boşuna değil, seviyorsak sebebi var.

Biz bu otuzüçüncü buluşmaya kadar bir sürü farklı mekanda bir araya geldik; kahvaltılar ettik, akşam yemekleri yedik kokteyller içtik. Eşler, sevgililer, başka okul mezunları ile ahengimizi paylaştık. Her buluşma sonrası iyi ki dedik.
Neden mi iyi ki dedik?
Mezuniyet yılı 2001’den başlayıp 2016’ya uzanan değişik yaş, fakülte ve bölüme rağmen bir araya geldiğimizde konuşacak illa bir şey bulabildiğimize,
Sonra ülkenin içinden geçtiği koşulları analiz edebilecek, sorunlara çözüm üretebilecek, buna uygun aksiyon alabilecek donanıma sahip olduğumuza,
Beraber gülebildiğimize, beraber eleştirebildiğimize ve beraber yaratabildiğimize,
Bir email, bir telefon mesafesinde sorularımıza cevap bulabildiğimiz dostlarla sarılı olduğumuzu gördüğümüz için iyi ki dedik.

İyi ki demeye sebep gerekmez aslında. Sağlıklı her nefes iyi ki demek için gerekçedir.
Ama yine de sizin iyi ki demek için yardıma ihtiyacınız olursa bizle bağlantıya geçin.

2017 yaz buluşmamızı Çeşme’de gerçekleştireceğiz. Detaylar için bültenleri ve lütfen KU ALUMNI IZMIR Facebook sayfamızı takip edin.

Boşuna değil, seviyorsak sebebi var.”

KU ALUMNI @ IZMIR adına
Özüm İlter Demirci (Sosyoloji 2003)
Ozum.ilter@gmail.com

Özüm sordu, İzmirliler yanıtladı: Buluşmalar bize ne anlam ifade ediyor?

Ali Özerinç, 2009 Makine Müh.
Yaklaşık üç yıldan beri İzmirli Koç Mezunları olarak düzenli bir şekilde buluşuyoruz. Her yaştan her meslekten arkadaşlarımızla bir araya geliyoruz. Hem eski anılarımızı yâd ediyoruz hem de birlikte daha neleri paylaşabiliriz diye iletişimimizi artırıyoruz. Önceden tanımadığımız arkadaşlarımızla sanki yıllardır aynı yerde doğmuş, aynı ailede büyümüş, aynı kültürden gelmiş kadar yakın hissediyoruz. Bu iletişimin en önemli başlangıç noktasının okul olduğunu düşünüyorum. Okul, sadece belirli mesleki alanlar ile ilgili bilgilerin iletildiği bir eğitim kurumu değildir. Benim fikrime göre, bir okulu özel yapan eğitiminin yanı sıra o okulun her alanında var olan insanlardır. Bunu en iyi o okuldan mezun olduktan sonra anlıyorsunuz. Alışmışız öğrenci merkezine, yurtlarda EPİ’lerle muhabbet etmeye, hocalarımızla vakit geçirmeye, çimenlerin üstünde muhabbet etmeye. Buluşmalarımızda da bunlara benzer hisler ile vakit geçiriyoruz. Birçoğumuz aile kurdu, kişi sayısını artırdı. Eşlerimiz, dostlarımız, çocuklarımızla birlikte giderek büyüyen bir aile haline geliyoruz. İnşallah ileride bizim çocuklarımız da bu okulun, bu ailenin bir parçası olur. İnternetten paylaşım yaparken bile “zorlandığımız” şu günlerde; insanın gönül rahatlığıyla, gülerek, eğlenerek ve özgürce bir şeyler paylaşması gerçekten çok kıymetli. Bizim her buluşmamız bu şekilde geçiyor, ne zaman isterseniz bekleriz 

Nazlı Kaşkaloğlu Saatli, 2008 Hukuk
Bu buluşmalar sayesinde hayatın normal akışı içinde fazla göremediğimiz arkadaşlarımızı tekrar görme ve okulda tanışma fırsatımız olmayan insanlarla da tanışma fırsatımız doğuyor. Bu yüzden buluşmalara zevkle katılıyorum.

Altuğ Kayar, 2004 İşletme
Koç buluşmaları çok sevdiğimiz üniversitemizde geçirdiğimiz güzel yılları tekrar anımsamak, güncel ve genel konulara özel ve farklı bir perspektiften birlikte bakabilmek ve değerlendirebilmek ve sevgili arkadaşlarımız ve aileleri ile birlikte vakit geçirebilmemizi sağlıyor. Kentimiz sosyal ve iş yaşamında aktif olan mezunlarımızın bu konularda da dayanışma ve ortak hareket kabiliyetine de olumlu katkılarını yaşıyoruz.

İçten Karahan Ural, 2002 işletme
Benim son buluşmada dikkatimi çeken 2015 mezunu da olsa, arada onca yıl farkına rağmen bir kültürün ürünü olduğumuzu ve bu sayede güzel bir iletişim yakalayabilmemiz oldu.