2008 mezunlarımız Gizem Göker ve Cömert Mert yeni çıkan albümleri Life As a Linear Momentum’u ve grupları ColorTV’yi anlattılar. Lise sıralarında başlayan ve beyaz yaka olarak devam eden bu güzel yolculuğu mezunlarımızla paylaşmak isteriz.

Merhaba Gizem, Cömert, mezunlarımıza kendinizi tanıtır mısınız?

Gizem: 2008 Koç Hukuk Fakültesi mezunuyum, aynı zamanda Koc Lisesi mezunuyum. YükselKarkınKüçük Avukatlık Ortaklığı’nda Şirketler Hukuku bölümünde Kıdemli Avukatım, oldukça yoğun tempolu bir iş hayatım var. Kalan zamanları (çok boş duramadığım için) aile işimize ve başta müzik olmak üzere hobilerime ayırıyorum.

Cömert: Ben de 2008 Koç Endüstri Mühendisliği mezunuyum. Sonrasında Belçika’da Leuven Üniversitesi’nde Endüstri mühendisliği yüksek lisans eğitimi aldım. Bugünlerde L’oreal Türkiye’de Talep Planlama Şefi olarak çalışıyorum. İş yoğun geçse de arta kalan zamanlarda müzik ile ilgili çalışmalarıma hem bireysel hem grup olarak devam ettiriyorum.

Müziğe ilginiz nasıl başladı?

Gizem: 4 yaşında piyano çalmaya başladım. Daha sonra yarı zamanlı Mimar Sinan Konservatuarı piyano bölümüne girdim. Koç Lisesi ile birlikte aynı anda konservatuardaki baskı ve günde iki-üç saat piyano çalışma beklentisi küçük yaşta bana zor geldi ve son sınıfta konservatuarı bıraktım. Daha sonrasında ise senelerce piyano çalmadım. Çalışma hayatına başladıktan sonra Kerem (eşim) ile bir araya geldik, kendisi Koç Lisesi’nden beri gitar çalıyordu ve kendine ait orijinal besteler yapmıştı. Kerem bestelerinin klavye kısımlarını çalmamı önerdi. Sonrasında bana Yamaha marka bir klavye aldı ve bu vesileyle müziğe geri döndüm fakat bu sefer klasik müzik yerine rock klavyecisi olmuştum ve bu çok hoşuma gitti. Su an evimizde bir müzik stüdyomuz var, içinde klavye, piyano, gitarlar, kayıt cihazları, vs. gibi müzik besteleyip kayıt yapmak için ihtiyacımız olan her şey mevcut. Grup olarak da bu ortamda bir araya geliyoruz ve bestelerimizi burada yapabiliyoruz.

Cömert: Orta hazırlık öğrencisiyken ailemin de ısrarı üzerine klasik gitar dersi almaya başladım. Başlarda çok istekli değildim müzik konusunda ama müzik algım yavaş yavaş oluşmaya başladıkça sevmeye başladım. Lise yıllarında enstrüman bilgim sevdiğim tarz müzikle de buluşmaya başladı. Şu anki gitaristimiz Kerem’in de dahil olduğu okul yarışmaları ya da festivallerde sahneler aldık ve yabancı ve Türkçe rock parçaları yorumladık. Kulak dolgunluğu ve doğal ritim duygum dışında bir altyapım olmadığı halde birkaç farklı platformda baterinin başına geçtim ve o andan itibaren enstrümanla çok güçlü bir bağ kurduğumu hissettim. Müzikle ilgili devam edeceksem bu kesinlikle bateri olmalıydı.

Koç Üniversitesi’nde öğrenciyken müzikle ilgili çalışmalarınız/katıldığınız etkinlikler oldu mu?

Gizem: Benim hiç olmadı, üniversite dönemi müziği bıraktığım dönemdi.

Cömert: Üniversite yıllarında da müzikle ilgili çalışmalarım oldu. İki farklı grubun içinde bulundum ve sevdiğimiz grupların müziğini yorumlayarak ilerledik. O dönemde Üniversite etkinliklerinden San Remo ve Amateur Fest adı altında öğrencilere sahne alma imkanı sunuluyordu. Her ikisine de katıldım. Üniversite yıllarına da tatlı bir müzik anısı kazanmış oldum.

ColorTV nasıl doğdu? Grubun üyeleri kimler?

Kerem Taşer (Koç Lisesi 2004) gitarda, Atilla Uçur basta, Cömert Mert (Koç Lisesi 2004, Koç Üni 2008) davulda ve Gizem Taşer (Koç Lisesi 2004, Koç Uni 2008) piyano ve klavyede yer alıyor. ColorTV, Koç Lisesi’nden arkadaş olan Kerem ve Cömert’in boş zamanlarında stüdyoya girmesi ile başlayan daha sonra da yeni katılımlar ve bestelerle gerçek bir “band” formuna dönüşen bir rock grubu. Kerem, progressive rock gruplarından ve enstrümentalistlerden etkilenerek grubun bestelerinin temelini attı. Daha sonra Atila ile tanıştık ve grup stüdyoya girip provalar yapmaya başladı. Son olarak Gizem’in de katılmasıyla tam bir “rock band” olduk ve bestelerimiz sayıca ve sound olarak artmaya ve güçlenmeye başladı. Grup üyelerinin ortak özelliği hepimizin beyaz yaka olmamız.

Grubun ismi nereden geliyor?

18 Kasım’da çıkardığımız albümümüzün son parçası olan Deathbed Visions bestesinin temelini atan Atilla bu şarkıya ilk olarak ColorTV adını vermişti. Daha sonra grup olarak isim arayışındayken renkli televizyon çağından gelen 80’ler kuşağı çocukları olduğumuzu da anımsayarak bu ismi benimsedik ve grubun adı da belirlenmiş oldu.

Kasım ayında çıkan Life As A Linear Momentum albümünüzü biraz anlatır mısınız?

Albüm sekiz adet bestesi kendimize ait enstrümantal rock tadındaki parçadan oluşmaktadır. İki yıl süren çalışmalarımız ve büyük emek ve zahmetler sonucu oluşturduğumuz bu albümü uluslararası mecralarda kabul gören progresif rock kategorisi altında adlandırıyoruz. Bu albümü̈ enstrümantal tutarak dinleyicilerimize müzikal bir deneyim yaşatmayı amaçlıyoruz. Albüm çok yeni fakat güzel yorumlar alıyoruz, piyasada alışılandan farklı bir şey yapmak bize heyecan veriyor. Bundan sonra da sound’umuzun gücünü ve tarzını geliştirerek rock çatısı altında kalmaya devam edeceğiz. Şarkılardaki melodik yapı ve sürükleyici pasajlarla kulağa hoş̧ gelen melodiler yakaladık. ColorTV’nin bu albümde öne çıkan ve beğenilen parçalarını Mastermind, Music Monday, Matter of Hazard, Deathbed Visions ve Afterlife olarak adlandırabiliriz.

Mezunlarımız albümünüze nasıl ulaşabilirler ve sizi canlı olarak dinleyebilirler mi?

Life As a Linear Momentum adlı albümümüze iTunes, Spotify, Amazon ve Deezer gibi genel kabul görmüş mecraların tamamından dünyanın her yerinden ulaşabilirsiniz. Yani iTunes Amerika, İngiltere vs. tüm store’larında mevcut. iTunes’da albümün best sellers listelerinde yer alması bizim için çok kritik, dolayısıyla dinleyicilerimizden de konuyla alakalı hassasiyet ve destek bekliyoruz :). Canlı performans takvimimizi de facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. En azından kısa vadede sound’umuza uygun mekanları ve kitleleri bir araya getirmek için konserler veriyor olacağız.

Facebook sayfamızı takip etmek ve beğenmek için bu adresi kullanabilirsiniz: https://www.facebook.com/colortv/

iTunes ve Spotify linkleri:
https://itun.es/tr/ZDXl_
https://open.spotify.com/album/68p8skHWqP00WKh0PhtP7M

İş ve özel hayatınızla ilgili paylaşmak istediğiniz güzel haberleri bu sayfalardan mezunlarımıza duyuracağız. Güzel haberlerinizi mezun@ku.edu.tr adresine bekliyoruz.