John Ehrenberg’in ödüllü çalışması “Sivil Toplum”, Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY) tarafından yayımlandı. “Sivil Toplum” kitabı, Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı (TÜSEV) ve Koç Üniversitesi Sivil Toplum ve Hayırseverlik Araştırmaları Merkezi’nin (KUSİTHAM) işbirliğiyle başlattığı “Sivil Toplum Serisi”nin de ilk kitabı olma özelliği taşıyorGiderek artan eşitsizliklere karşı harekete geçme çağrısında bulunan “Sivil Toplum”, siyasal yaşamın temel bir öğesine dair kapsamlı bir bakış sunuyor.  

 

Toplulukların çözüldüğü, siyasete yönelik ilgisizliğin her geçen gün arttığı bir ortamda kamusal yaşamı yeniden canlandırmak mümkün mü?

 

Sivil Toplum kitabında, sivil toplumun hem yararlarını hem de sınırlarını inceleyen John Ehrenberg, kavramın siyasal ve kuramsal evrimini özetlerken, akademik ve kamusal söylemdeki yerini de tanımlıyor. Aristoteles’ten ve Aydınlanma fliozoflarından Black Lives Matter ve Occupy hareketlerine kadar her dönemde önemli yansımaları olan sivil toplum kavramının çağdaş siyasal meselelere dair neler sunabileceğini araştıran Ehrenberg, 11 Eylül, küresel finans krizi, ekonomik eşitsizlik ve hızla gelişen teknolojiler gibi olayların çağdaş sivil toplumla ilişkimizi nasıl şekillendirdiğini çarpıcı bir dille ortaya koyuyor. Giderek artan eşitsizliklere karşı harekete geçme çağrısında bulunan Sivil Toplum, siyasal yaşamın temel bir öğesine dair kapsamlı bir bakış sunuyor.

 

John Ehrenberg’in Sivil Toplum‘u, Koç Üniversitesi Yayınları’nın, Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı (TÜSEV) ve Koç Üniversitesi Sivil Toplum ve Hayırseverlik Araştırmaları Merkezi’nin (KUSİTHAM) işbirliğiyle başlattığı “Sivil Toplum Serisi”nin de ilk kitabı aynı zamanda. Bu seri kapsamında, sivil toplum alanında yabancı dillerde yazılmış değerli kaynak kitapların ve temel eserlerin Türkçede yayımlanmasıyla, sivil toplum tartışmalarına yeniden bir canlılık getirmek amaçlanıyor. 

Künye Bilgisi:

 

SİVİL TOPLUM: BİR FİKRİN ELEŞTİREL TARİHİ

Yazan: John Ehrenberg

Çeviren: Mehmet Doğan 

 

Yayın tarihi: Şubat 2022

ISBN: 978-625-8022-18-6

Barkod: 9786258022186

Ürün Sırası: 269

Ana Kategori: Sosyoloji

Ebat: 16,5 x 24 cm

Kapak Türü: Karton Kapak