Koç Üniversitesi Mezunlarla İlişkiler Ofisi, Kariyer Gelişim Merkezi ve Öğrenci Kulüpleri işbirliğinde her dönem gerçekleşen Mezun Panelleri bu yıl da yüksek katılımlarla gerçekleşti. Koç Üniversitesi mezunlarının öğrencilerle bir araya gelerek kariyer öykülerini paylaştıkları paneller, mezun-öğrenci bağlarını güçlendirirken güçlü bir camia kültürü oluşturmayı da hedeflemektedir. Bu dönem E-Spor ve Oyun Geliştirme Paneli, Kültür ve Sanat Paneli, Sivil Toplum ve Sosyal Etki Paneli, Psikoloji Paneli kampüsümüzde gerçekleşti. Deneyimlerini öğrencilerimize aktarmak için zaman ayıran ve panellerimize katkıda bulunan tüm mezunlarımıza teşekkür ederiz.

E- Spor ve Oyun Geliştirme Paneli

23 Ekim Çarşamba günü üniversitemizin öğrenci kulüplerinden KUGDA (Koc University Game Development Association) ve Mezunlarla İlişkiler Ofisi işbirliğiyle E-Spor ve Oyun Geliştirme Paneli düzenlendi. Panelin amacı, Koç Üniversitesi mezunu olan ve oyun sektörünün farklı alanlarında çalışan mezunlarımız ile bu konuya ilgi duyan ve merak eden öğrencilerimizi bir araya getirmek, mezunlarımızın deneyimlerini paylaşmak, öğrencilerimizin farklı kariyer olanakları keşfetmelerini ve merak ettikleri konular üzerine mezunlarımızla tartışmalarını sağlamaktı. Üniversitemizin mezunlarından Hero Games kurucusu Fevzi Melih Çöl ve Zynga’da Backend Developer olarak görev yapan Çağlar Tolga Tetik, konuşmacı olarak katıldıkları panelde sektörel deneyimlerini öğrencilerle paylaştılar.

Kültür ve Sanat Mezunlar Paneli

Kültür ve Sanat alanında çalışan mezunlarımız sektör hakkında deneyimlerini paylaşmak için kampüse geldi.

14 Kasım Perşembe günü, Koç Üniversitesi Rumelifeneri Kampüsü Öğrenci Merkezi Konsey Odası’nda, gerçekleşen Kültür ve Sanat Mezunlar Paneli’ne konuşmacı olarak; Deniz Can ’10, Berat Meryam Örnek ’16, Gizem Ünlü ’09 katıldı.

Kültür ve Sanat alanında çalışmayı düşünen öğrenciler, bu alanda tecrübeli mezunlarımızın konuşmalarını ve tavsiyelerini dinlediler. Panel bitiminde bir araya gelen öğrenciler ve panelist mezunlarımız bire bir tanışma imkanı buldular.

Sivil Toplum ve Sosyal Etki Mezunlar Paneli

21 Kasım Perşembe günü “Sivil Toplum ve Sosyal Etki” alanlarında çalışan mezunlarımız tecrübelerini öğrencilere aktarmak için kampüsümüze geldi.

Koç Üniversitesi’nin en aktif kulüplerinden olan KU Gönülleri ile Mezunlarla İlişkiler Ofisi işbirliğinde düzenlenen Sivil Toplum ve Sosyal Etki Paneli’ne öğrencilerimizin ilgilisi oldukça fazlaydı. Koç Üniversitesi 2011 mezunlarından Aslı Yantra’nın moderatörlüğünü yaptığı Sivil Toplum ve Sosyal Etki Paneli konuşmacıları Tuba Dokur ’08 ve Yeter Can Gümüş ’15 oldu. Öğrencilik yıllarında ders aldıkları sınıflara bu kez panelist olarak katılan mezunlarımız, öğrencilere UNIV 101 dersi verdiler. Bu derste panelistlerimiz, öğrencilik yılları anılarını ve Sivil Toplum alanı hakkında deneyimlerini öğrencilerimizle paylaştılar. Panelin hemen ardından ikramlar eşliğinde gerçekleşen bire bir sohbet ortamında öğrencilerimiz ve mezunlarımız networking imkanı buldular.

Psikoloji Mezunlar Paneli

Psikoloji Kulübü ve Mezunlarla İlişkiler Ofisi işbirliğinde gerçekleşen Psikoloji Mezunlar Paneli, farklı alanlarda çalışan Psikoloji Bölümü mezunlarımızı öğrencilerimizle bir araya getirdi.

11 Aralık Çarşamba günü Koç Üniversitesi Rumelifeneri Kampüsü CASE B24 Sınıfı’nda gerçekleşen etkinliğin moderatörlüğünü Psikoloji Bölümü hocalarından Gizem Erdem yaptı. Psikoloji öğrencilerinin sorularının yanıtlandığı ve gelecek hakkında tavsiyelerin verildiği Psikoloji Paneli’nde konuşmacı olarak Görkem Er ‘14, Güray Zünbül ‘07, Nesya Küçük ‘13 yer aldı.